Close

Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Sigma 500/4.5

Domyślnie Sigma 500/4.5

Czy ktoś miał, moze do czynienia z Sigmą 500/4.5 ? ...ewentualnie jakieś testy, porównania...

Domyślnie

takie coś znalazłem:
    http://www.pbase.com/dadas115/sigma500mmapo
    słabo to wygląda moim zdaniem
    dwie puszki, kilka słoików, świeczka i... scyzoryk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qooba Zobacz posta
    takie coś znalazłem:
    http://www.pbase.com/dadas115/sigma500mmapo
    słabo to wygląda moim zdaniem
    To jest jakas kaszana. Czesto nie trafiona ostrosc. Niektore sa z konwerterem. Ja bym sie nimi nie sugerowal.
    BTW. O ktory model chodzi w poscie? Starszy, czy nowszy z HSM? Ten ostatni zbiera dosc dobre opinie na forach (np. Fred Miranda), a na pbase sa fajne sample oraz na http://pl.pixel-peeper.com/lenses/?lens=280.
    Ostatnio edytowane przez pioter m ; 31-10-2007 o 13:44

Domyślnie

Pytałem oczywiście o ten nowy z HSM... To co podesłał qooba skutecznie zniechęca.

Domyślnie

Witam
    Mysle, ze moge cos tutaj powiedziec. Stosuje ten obiektyw od prawie pol roku. Oczywiscie w wersji z HSM. No i co moge powiedziec. Jak dla mnie to rewelacja. Optycznie nie mialem nic lepszego w rekach. moze ktos powiedziec, ze nie mialem typowych Canona czy Nikona o tych ogniskowych i podobenj jasnosci. Ale co tam, zadnych zastrzezen z mojej strony. AF szybki, masa odpowiednia (nie jest az tak ciezki aby sie niedalo go nosic), wspolpracuje dobrze z D80 oraz F100. Dla mnie ma tylko jedna wade. Po podlaczeniu TC 1.4x nie dziala AF (z tymi aparatami), jednka jest informacja o ustawieniu ostrosc. Wynika to oczywiscie z tego, ze ma jasnosc 4.5, Wiec to jest ta wada.
    Mateusz Moskalik: SKRADZIONENP7000+Ikelite, ND300+Ikelite, N28-105/3.5-4.5 Macro, S8-16/4.5-5.6, S17-50/2.8 EX OS, S70-200/2.8 EX OS, IkeliteDS125, IkeliteDS50, statywy GIOTTO's, plecak Lowepro, skrzynie PELI

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mmosk Zobacz posta
    Witam
    Mysle, ze moge cos tutaj powiedziec. Stosuje ten obiektyw od prawie pol roku. Oczywiscie w wersji z HSM. No i co moge powiedziec. Jak dla mnie to rewelacja. Optycznie nie mialem nic lepszego w rekach. moze ktos powiedziec, ze nie mialem typowych Canona czy Nikona o tych ogniskowych i podobenj jasnosci. Ale co tam, zadnych zastrzezen z mojej strony. AF szybki, masa odpowiednia (nie jest az tak ciezki aby sie niedalo go nosic), wspolpracuje dobrze z D80 oraz F100. Dla mnie ma tylko jedna wade. Po podlaczeniu TC 1.4x nie dziala AF (z tymi aparatami), jednka jest informacja o ustawieniu ostrosc. Wynika to oczywiscie z tego, ze ma jasnosc 4.5, Wiec to jest ta wada.
    Dzięki za info, jak będę się decydował na kupnio to pozwolę sobie z Tobą skontaktować, jeśli można...

Uprawnienia umieszczania postów