Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 28 z 28

Domyślnie

ja na weekend dorwałem pelenga do d70 i jestem załamany jakością..... o ostrości na nieskończoność mogę zapomnieć :/ -dziwne bo kumpel na canonie jakoś nim daję radę więc nie wiem czemu u mnie taka padaka stwierdziłem jedno że jak mam dawać za taką ciekawostkę 900zl to wolę wziąć na raty coś z AF i poprawnie działającego .
    A co do haczenia o lustro to to jest jakaś plotka rozsiana kilka lat temu- mierzyłem i peleng z filtrem wchodzi płycej niż zwykłe 50mm nikona!

Domyślnie

Mi Peleng działa całkiem poprawnie, ostrzy na nieskończoność, na jakość nie narzekam; do zdjęć sportowych jest dobry
    myślę że nie można oczekiwać od tego szkła jakości Nikona 10,5mm
    Nikon D90| Nikkor 80-200/2.8 | Vivitar 283| Moje zdjęcia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tommy Zobacz posta
    ja na weekend dorwałem pelenga do d70 i jestem załamany jakością..... o ostrości na nieskończoność mogę zapomnieć :/

To chyba dlatego ze miales zwykly adapter. Jezeli masz PELENGA mocowaniem nikona to wszystko powinno dzialc.

Domyślnie

no właśnie z oryginalnym mocowaniem nikona z zestawu z pelenga :/ nawet trzy razy sprawdzałem czy dobrze osadziłem to mocowanie i nie jest np za płytko jutro lub pojutrze przetestuje z innymi d70 bo to może wina mojej puszki?!

Domyślnie

ustaw ostrość na nieskończość, przesuń pierścien unlock/lock do maksymalnej pozycji unlock i ustaw małą przysłonę f/8-16 i zobacz na powiększeniu jak się ma sprawa z ostrzeniem
    pozdro

Domyślnie

teraz go rozkręcilem i bagnet wrzuciłem na jupitera 135 ale chyba dałem ciała bo nic mi nie było wiadomo o używaniu lock-unlock(bo to żeby używać f11 lub 16 to wiedziałem) i rzeczywiście mogło być na unlock jutro się pobawię w terenie, może przeproszę pelenga za swoje słowa ....choć i tak zdecydowalem się już na jakiś AF fisz . dzięki za pomoc tom005

Domyślnie

Nie ma za co Tommy, cieszę się że mogłem pomóc

Domyślnie

ja mam taki problem ze w aparacie niemoge ustawic F pokazuje F--.

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów