Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Domyślnie Nikon D200 vs. Nikon D2X

Cześć, pozdrawiam Wszystkich. To mój debiut na Forum.
    O wyższości ? Canona 5D nad Nikonem D200 dowiedziałem się już (prawie) wszystkiego a że matryca D200 ma 50% więcej pikseli upchniętych na jednym milimetrze to nie byłem zaskoczony, że bardziej szumi.
    Czy ktoś mógłby porównać D200 z D2X ?. Myślę, że biorąc pod uwagę różnicę ceny a porównywalne (przynajmniej na papierze) osiągi ma to większy sens.

Domyślnie

po co? kazdy zainteresowany zna zalety/wady jednego i drugiego, wiec moze swiadomie dokonac wyboru. jak nadal bedzie sie wachal, mozna pomoc, a tak to jest temat o wyzszosci kola nad kwadratem
    old punks never die
    http://www.lightstalkers.org/krystian_maj
    leica M6, lomo, polaroid100, mamiya, field 5x7, cambo 4x5", schneider, yashica 35electro, D2H

Domyślnie

O wyższości ? Canona 5D nad Nikonem D200 dowiedziałem się już (prawie) wszystkiego

szczesciarz

Domyślnie

dlaczego, ja też chętnie poznałbym opinie o praktycznych różnicach tych dwóch aparatów.
    Wszyscy ich nie znają, bo tego sprzętu nie ma zbyt wiele (D2X) albo zbyt długo (D200), a takich co używają obydwu to na razie bardzo niewielu więc ich uwagi byłyby cenne. Przecież D200 będzie chyba często drugim ciałem dla zawodowców posługujących się D2X.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Jak narazie czytałem jedną opinię użytkownika D2x, który kupił d200 na "backup" i... sprzedał go w cholerę. Z tego co stwierdził - guziki mu niemożliwie nie odpowiadały (bo mniej wypukłe niż w d2x). Na jakość zdjęć jednakoż nie narzekał...

Domyślnie

o, a to ciekawostka. Słyszałem o różnych przyczynach kupowania czy sprzedawania takiego czy innego sprzętu, ale wypukłość guzików ..... bez jaj. Możesz iść z nim na piwko? Wyciągnij jednak od niego istotniejsze "ale". Przecież nawet rozkład guzików jest w dużej części identyczny w obu body. W D2X są pod drugim monitorkiem ISO QAL i WB, a w D200 te są u góry przy korbce do powrotnego zwijania filmu
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Jak narazie czytałem jedną opinię użytkownika D2x, który kupił d200 na "backup" i... sprzedał go w cholerę.
    Tutaj ten watek:
    http://forums.dpreview.com/forums/re...ssage=16555978

Domyślnie

HelmutWieczorek, dzięki, właśnie o tego posta mi chodziło. Swoją drogą zdjęcie zrobił marne...

Domyślnie

Krzysztofie jot-dzięki za linka. Widzę (na moim przeciętnym monitorze), że różnice między D200 a D2X a nawet 5D nie są takie straszne jak niektórzy udawadniali (może to wina monitora).
    D200 miałem w ręce przez pięć minut w sklepie, zakochałem się od pierwszego wejżenia (a właściwie dotknięcia) i mam problem jak żonie wytłumaczę brak prawie 10 tysięcy w kasie (no bo dojdzie jeszcze szkło).
    A właśnie używasz T28-75/2,8 i T12-24/4 - T jak Tokina?
    Rzekłbyś słówko na ich temat?

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów