fajnie to wyszlo..
a probowales oswietlic tymi latarkami tak bardziej selektywnie? tzn trzymac taka latarke w lapie stabilnie, albo
chociaz zamiast rozleglego machania takie delikatne? swiatelko w tunelu
pozdr.
Art.
Szukaj
fajnie to wyszlo..
a probowales oswietlic tymi latarkami tak bardziej selektywnie? tzn trzymac taka latarke w lapie stabilnie, albo
chociaz zamiast rozleglego machania takie delikatne? swiatelko w tunelu
pozdr.
Art.
jakies tam fotki : trzymać ręce na piersiach panienek i patrzeć na chmury typu cumulus w kolorze białym...
na ciekawy pomysl wpadles z tymi latarkami
mam jeszcze cos takiego
2.tu widac troszke snopy swiatla, lewy korytarz oswietlany latarka z żołciotkim swiatlem a prawy diodowka o bardziej szpitalnym kolorze, niestety bazgroly psuja troche nastroj![]()
3. na tym latarka wyszla jak swiatlo sloneczne wpadajace przez wejscie
4.a tu latarka "po oczach"
Nikon D80 l S 17-70 Macro HSM l N 50/1.8 l T 55-200 l SB400 l kilka filtrów i duze checi
Naprawdę bardzo dobre zdjęcia.
Ze statywu strzelałeś![]()
Pozdrawiam Krzysztof M.
Mam co mam i jest mi z tym dobrze ....
o wlasnie o tego typu efekty mi chodzilo! takie stozki swiatla jak na 3. bardzo fajne. pomysl
z dwoma tunelami tez ciekawy : ) mozliwosci zabaw wydaja sie byc ogromne![]()
pozdr
Art.
jakies tam fotki : trzymać ręce na piersiach panienek i patrzeć na chmury typu cumulus w kolorze białym...
Cześć, jak dla mnie fotki bardzo dobre, zwłaszcza, jeśli chodzi o warunki.
Jeśli chodzi o moje doświadczenia, to doszedłem do kilku wniosków.
1. Najlepsze do tego typu zabaw jest światło latarek halogenowych. Wada: latarki halogenowe bardzo krótko świecą. Pozostają latarki kryptonowe.
2. Światło latarek diodowych moim zdaniem zupełnie się nie nadaje ze względu na zasięg i barwę światła.
3. Nie należy mieszać różnych typów latarek, chyba, że w ramach eksperymentów
4. Świecić należy równomiernie, zwłaszcza w ciasnych korytarzach. Najlepiej ustawić promień latarki na rozproszony, lub zrobić sobie rozpraszacz np. z bibuły lub folii. Oczywiście skraca to zasięg światła, ale jeśli jesteśmy w małym pomieszczeniu, działa znakomicie.
5. Próbować, próbować i jeszcze raz próbować
Aby nie zaśmiecać Twojego wątku, podaję tylko link do fotki z mojej wyprawy do bunkrów w Leoncinie
http://plfoto.com/zdjecia_new/1014170.jpg
Zrobiłem je świecąc czterema latarkami
Pozdrawiam !
Dzięki twoim zdjęciom uświadomiłem sobie, że ostatni raz byłem 25 sierpnia 1995 roku byłem na bunkrach. Dzięki.
Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!
Ciekawie to wyszło
Pozdrawiam Jarosław Stryjewski. blog
Skontaktuj się z nami