Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Wątek: Zakup minilabu

Domyślnie

Panowie dziękuję za wasze wypowiedzi.

Przekażę mu te wieści.

W takim razie zakup http://allegro.pl/item259891064_nori...proces_ra.html

nie ma według Was sensu???

Trochę więcej szczegółów

Mój znajomy nie ma w tej chwili nic poza sporą ilością czasu i miejscem gdzie taką działalność mógłby prowadzić. Jest zdolny i dość szybko się uczy.
    Wpadł na pomysł by otworzyć punkt wywoływania zdjęć. W miejscowości w której mieszka nie ma żadnego fotolabu a do najbliższego (bardzo zresztą kiepskiego) jest 20 km.

Kasa jaką dysponuje to powiedzmy 50 000 na uruchomienie całości - czyli mini-sklepu foto + wywoływanie.

Grzegorz
    ---------------------
    Co Cię nie zabije to Cię wzmocni...

pebees
    Gość

Domyślnie

gmoszkow zakup tego z linku nie ma sensu. 50 tysięcy to nieco mało na takie coś, ale jeśli to jest to, co fizycznie ma od ręki, to w sumie może pokusić się o jakiś leasing, kredyt lub dogadać ze sprzedawcą.

Domyślnie

to bydle z linku nie ma lasera, to naświetlarka D4, jakość zdjęć poniżej krytyki, prędkość naświetlania z pliku to około
    50 szt 10x15/h

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wilus Zobacz posta
    Noritsu dokłada Digital Ice do skanera gratis i do niedawna dawało cały soft i wszelkie aktualizacje gratisowo,
    na ostatnich targach w Lodzi zaczęli coś wspominać o opłatach za oprogramowanie, jednak nie wiem czy już biorą
    Nie wiem jak w Fuji ale chyba sporo to kosztuje. Noritsu ma wszelkie części w magazynach gdzieś w Holandii, do całkiem nie młodej wołaczki zamawiałem części i dostawa w 3-4 dni
    mam jeszcze pytanie jak sie ma różnica kosztów chemii fuji w kardridżach i np tetenala.
    Musiałbym zajrzeć do obliczeń, ale w ogólnym rozrachunku wyszły nam podobne pieniądze. Co do softu do fuji - normalnie rzeczywiście aktualizacje kosztują... normalnie... Często można się posilać softem z importu i wtedy wychodzi za grosze. Niestety Noritsu to nie ta jakość. Prosty test: zrób fotkę panny młodej w gęstym welonie na średnioformatowym negatywie i zrób z niego odbitkę. Mora murowana! W maszynach 350/370 tego nie zobaczysz. 350tkę znam jak własną kieszeń, bo przez 5 lat ją użytkowałem, naprawiałem, szkoliłem obsługę itp... Części są bez problemu dostępne, wiele zamienników już produkuje się w Polsce.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gmoszkow Zobacz posta
    Panowie dziękuję za wasze wypowiedzi.

Przekażę mu te wieści.

W takim razie zakup http://allegro.pl/item259891064_nori...proces_ra.html

nie ma według Was sensu???

Trochę więcej szczegółów

Mój znajomy nie ma w tej chwili nic poza sporą ilością czasu i miejscem gdzie taką działalność mógłby prowadzić. Jest zdolny i dość szybko się uczy.
    Wpadł na pomysł by otworzyć punkt wywoływania zdjęć. W miejscowości w której mieszka nie ma żadnego fotolabu a do najbliższego (bardzo zresztą kiepskiego) jest 20 km.

Kasa jaką dysponuje to powiedzmy 50 000 na uruchomienie całości - czyli mini-sklepu foto + wywoływanie.

Grzegorz
    Trochę mało, ale leasing rzeczywiście wchodzi w grę, a i raty leasingowe nie będą wysokie. Cyfrowe karetki i inne wynalazki to proteza. Droga i jednak proteza

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów