Close

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Fisheye do D40 z AF

Witam
    Czy są obiektywy fisheye z AF do aparatu D40?

Czy w którymś z tych będzie działał automatyczny AF?
    Nikkor AF DX 10.5mm F2.8 Fisheye
    Sigma 8 F/3.5 EX DG Circ. Fisheye

W necie znalazłem sprzeczne informacje - jedni piszą ze działa inni ze nie z D40 (Nikkor AF DX 10.5mm)

Pozdrawiam

Domyślnie

Nie będzie działać AF z D40 w tych obiektywach jeśli nikkor to tylko AF-S lub ręczne. A jeśli Sigma to z silnikiem HSM
    Ostatnio edytowane przez Antonina ; 27-10-2007 o 12:24

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Antonina Zobacz posta
    Nie będzie działać AF z D40 w tych obiektywach jeśli nikkor to tylko AF-S lub ręczne. A jeśli Sigma to z silnikiem HSM
    A sa jakies co bedą działać?

Domyślnie

Na dzień dzisiejszy z tego co wiem to niema jeśli się mylę to proszę mnie poprawić. Czy nie lepiej by Ci było sprzedać to body i kupić jakieś D50 lub D70 albo poczekać z miesiąc i będzie sporo D80 na pewno lepiej byś na tym wyszedł, jeśli wypuszczą jakieś Fisheye AF-S to jego cena będzie ponad 5000zł
    Pozdrawiam

Domyślnie

[QUOTE=Antonina; Czy nie lepiej by Ci było sprzedać to body i kupić jakieś D50 lub D70 albo poczekać z miesiąc i będzie sporo D80 na pewno lepiej byś na tym wyszedł, jeśli wypuszczą jakieś Fisheye AF-S to jego cena będzie ponad 5000zł
    [/QUOTE]
    Pewno że lepiej- jak sie zapewne domyślasz kasa mnie blokuje. Zamierzam teraz kopić D40 a za kilka miechów jakis fisheye.
    W ogóle to sie zastanawiam czy kupić "słabą" lustrzankę czy dobry kompakt (na razie mam SonyH2)
    Aparatem mam zamiar kontynuować robienie Panoram (wersja Deval i Quick Time) - przykład poniżej
    http://www.panoramy.wyprawy.org/donguzorun.php
    http://www.panoramy.wyprawy.org/donguzorun_qt.php

Pozdrawiam

Domyślnie

To poczekaj jeszcze miesiąc dwa zobaczysz będzie sporo D80 napewno coś znajdziesz z małym przebiegiem a w D40 to się nie ładuj jeśli jeszcze nie kupiłeś

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MarkusD Zobacz posta
    ... Zamierzam teraz kopić D40 a za kilka ....
    Zły plan, naprawdę zły. Poszukaj lepiej lekutko użwywanego D70s.

Uprawnienia umieszczania postów