Witam mam takie pytanko czy ktorys z Was probował tej foli czy warto cos takiego zakupic, czy moze sa jakies inne sposoby zabezpieczenia wyswietlacza d50??
Szukaj
Witam mam takie pytanko czy ktorys z Was probował tej foli czy warto cos takiego zakupic, czy moze sa jakies inne sposoby zabezpieczenia wyswietlacza d50??
przyznam sie, ze nie uzywam niczego do ochrony wyswietlacza, ani klapki ani folii i jakos nic sie z nia nie dzieje ...
Ja mam folie, ale w D70, wiec ciezko mi powiedziec jak bedzie dzialala z d50 :P
A tak powaznie, to moim zdaniem wygodniejsze niz ten kawal plastiku
FE | F80 | F100 | F6 | Z6 | D500 | N16-35/4 | N 24-70/4 Z | N70-200VRII | N80-400G | N35/2D | N50/1.8G | N85/1.8G | N 105 2.8VR | N 100/2.8 E MF | N 70-210/4 MF | SB800 | SB900
Ex: D70 | D300 | D600 | D7500
Jaki jest sens ładowania folii na wtświetlacz ? Przecież szybki w DSLR się nie rysują.
O obiektywach wiem prawie wszystko![]()
oj nie wiem czy sie nie rysujachyba ze tylko moja tak ma lesheck, kupowałes folie na allegro??
folie sa rózne, i opinie o nich tez - ja pierwsza kupiłem ponad dwa lata temu -
i mimo, iz pojawiły sie teksty mówiące o tym ze takiej firmy w USA nie ma, i że robi
to gościu gdzieś w polsce - to fakt jest taki, iz folia ZORIN jest absolutnie doskonała.
Jest idealnie krystaliczna, i twarda tak, że po dwu latach eksploatacji na panelu radia samochodowego
który ciągle poniewiera sie pod siedzeniemalbo gdzies w schowku nie ma na niej rys.
Na wyswietlaczu aparatu tymbardziej. Poprawia kontrast, nie paruje jak to małe
plastikowe g..., i ODKLEJA sią bez problemu z wyswietlacza - a to też wazne. Miałem
na D100, D70 i teraz na D200 tez - choć dawno nie kupowałem - ostatnio rok temu,
ale kilka kawałków. Folia jest kilkuwarstwowa - przykleja sie błyskawicznie - i samemu
sie ja docina do kształtu - ale naprawde jest OK/. A czy to jest nadal aktualne - nie wiem:
zobacz:
http://www.cosmos.pnet.pl/folia.htm
potem tu: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=75267745
ale i tu: http://www.telefon.pl/modules.php?na...ticle&sid=2002
ok dzieki napewno sprawdze tez słyszałem ze jest dosyc gruba i dobra no ale warto zebrac wiecej opini![]()
Jezeli jest ktos zainteresowany to mam u siebie trzy rodzaje folii samoprzylepnej nadajacej sie do zabezpieczenia LCD:
- zwykla folia samoprzylepna (przezroczysta) [mat]
- folia transportowa, slabszy klej (przezroczysta) [polysk]
- folia, laminat, mocny klej (przezroczysta) [mat/polysk]
Jezeli ktos chce to prosze o adresy na priv, w miare mozliwosci postaram sie podeslac po kawalku, ofkors za free.
Sam nie widze koniecznosci zaklejania LCD, a zawsze klade aparat obiektywem do gory.
p.s. z gory przepraszam wszystkie te osoby co sprzedaja na allegro podobne folie![]()
bez obrazy - kupienie folii nadajacej się to zakup foli typu JAC itp do zastosowansiebie trzy rodzaje folii samoprzylepnej nadajacej sie do zabezpieczenia LCD
poligraficzno-dekoratorskich - niby bezbarwna i klei się, ale nie ma nic w niej,
z cech jakie winna jednak posiadać specjalne w tym celu produkowana folia...
[ Dodano: Sob Sty 07, 2006 5:11 pm ]
ja kupiłem w dwu grubosciach - ciensza na telefon i gruba na LCD aparatuze jest dosyc gruba i dobra
oraz wspomniany panel radia - generalnie obie idealne, ale klejenie wymaga
pewnego opanowania manualnego, bo raz "przyłapana" nawet milimetrem powierzchni
juz po oderwaniu nie nadaje sie do ponownego przyklejenia....
Czy odklejona folia pozostawia resztki kleju na wyświetlaczu ?ODKLEJA sią bez problemu z wyswietlacza
SB800 + ciężka torba ( oprócz talentu )
"lepiej milczeć, wtedy nawet głupca moga wziąć za mędrca"
Skontaktuj się z nami