Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 29

Domyślnie folia na wyswitlacz

Witam mam takie pytanko czy ktorys z Was probował tej foli czy warto cos takiego zakupic, czy moze sa jakies inne sposoby zabezpieczenia wyswietlacza d50??

Zbanowany
    Miasto
    jerergeg

Domyślnie

przyznam sie, ze nie uzywam niczego do ochrony wyswietlacza, ani klapki ani folii i jakos nic sie z nia nie dzieje ...

Domyślnie

Ja mam folie, ale w D70, wiec ciezko mi powiedziec jak bedzie dzialala z d50 :P
    A tak powaznie, to moim zdaniem wygodniejsze niz ten kawal plastiku
    FE | F80 | F100 | F6 | Z6 | D500 | N16-35/4 | N 24-70/4 Z | N70-200VRII | N80-400G | N35/2D | N50/1.8G | N85/1.8G | N 105 2.8VR | N 100/2.8 E MF | N 70-210/4 MF | SB800 | SB900
    Ex: D70 | D300 | D600 | D7500

Domyślnie

Jaki jest sens ładowania folii na wtświetlacz ? Przecież szybki w DSLR się nie rysują.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Domyślnie

oj nie wiem czy sie nie rysuja chyba ze tylko moja tak ma lesheck, kupowałes folie na allegro??

Domyślnie

folie sa rózne, i opinie o nich tez - ja pierwsza kupiłem ponad dwa lata temu -
    i mimo, iz pojawiły sie teksty mówiące o tym ze takiej firmy w USA nie ma, i że robi
    to gościu gdzieś w polsce - to fakt jest taki, iz folia ZORIN jest absolutnie doskonała.
    Jest idealnie krystaliczna, i twarda tak, że po dwu latach eksploatacji na panelu radia samochodowego
    który ciągle poniewiera sie pod siedzeniem albo gdzies w schowku nie ma na niej rys.
    Na wyswietlaczu aparatu tymbardziej. Poprawia kontrast, nie paruje jak to małe
    plastikowe g..., i ODKLEJA sią bez problemu z wyswietlacza - a to też wazne. Miałem
    na D100, D70 i teraz na D200 tez - choć dawno nie kupowałem - ostatnio rok temu,
    ale kilka kawałków. Folia jest kilkuwarstwowa - przykleja sie błyskawicznie - i samemu
    sie ja docina do kształtu - ale naprawde jest OK/. A czy to jest nadal aktualne - nie wiem:
    zobacz:
    http://www.cosmos.pnet.pl/folia.htm
    potem tu: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=75267745
    ale i tu: http://www.telefon.pl/modules.php?na...ticle&sid=2002

Domyślnie

ok dzieki napewno sprawdze tez słyszałem ze jest dosyc gruba i dobra no ale warto zebrac wiecej opini

Domyślnie

Jezeli jest ktos zainteresowany to mam u siebie trzy rodzaje folii samoprzylepnej nadajacej sie do zabezpieczenia LCD:
    - zwykla folia samoprzylepna (przezroczysta) [mat]
    - folia transportowa, slabszy klej (przezroczysta) [polysk]
    - folia, laminat, mocny klej (przezroczysta) [mat/polysk]

Jezeli ktos chce to prosze o adresy na priv, w miare mozliwosci postaram sie podeslac po kawalku, ofkors za free.

Sam nie widze koniecznosci zaklejania LCD, a zawsze klade aparat obiektywem do gory.

p.s. z gory przepraszam wszystkie te osoby co sprzedaja na allegro podobne folie

Domyślnie

siebie trzy rodzaje folii samoprzylepnej nadajacej sie do zabezpieczenia LCD
    bez obrazy - kupienie folii nadajacej się to zakup foli typu JAC itp do zastosowan
    poligraficzno-dekoratorskich - niby bezbarwna i klei się, ale nie ma nic w niej,
    z cech jakie winna jednak posiadać specjalne w tym celu produkowana folia...

[ Dodano: Sob Sty 07, 2006 5:11 pm ]
    ze jest dosyc gruba i dobra
    ja kupiłem w dwu grubosciach - ciensza na telefon i gruba na LCD aparatu
    oraz wspomniany panel radia - generalnie obie idealne, ale klejenie wymaga
    pewnego opanowania manualnego, bo raz "przyłapana" nawet milimetrem powierzchni
    juz po oderwaniu nie nadaje sie do ponownego przyklejenia....

Domyślnie

ODKLEJA sią bez problemu z wyswietlacza
    Czy odklejona folia pozostawia resztki kleju na wyświetlaczu ?
    SB800 + ciężka torba ( oprócz talentu )

"lepiej milczeć, wtedy nawet głupca moga wziąć za mędrca"

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów