inni dostawcy w mieście też nie mieli. Będę ściągał z Poznania albo z Warszawy na przyszłość - wysyłkowo.
Co do terminu gwarancji - jak po kilku dniach towar dotarł to pan powiedział, że towar wędruje między magazynami w europie, tak by zszedł, a nie ma swiezej produkcji.
Ja jestem ich stałym klientem i przy okazji rozmawiałem o innych sprawach.
Co do obrotu w swojej hurtowni to stwierdził, że dawniej sprzedawał około 20 tys rolek filmów, a teraz sprzedaje około 3 tys. A sporo hurtowni się pozamykało! On jest dzieki temu jeszcze na rynku - bo przejął zaopatrzenie tych zakładów fotograficznych, które dawniej kupowały papier w rolkach do labów od innych. A teraz mimo, że obsługuje wiele więcej labów i sklepów ma takie samo zejście papierów jak dawniej, a negatywów wiele mniej. Ludzie robią mniej odbitek. Zostawiają sobie pliki cyfrowe na monitory albo drukują na drukarkach.
Analog umiera. Ceny korpusów analogowych poszły na łeb w ostatnim roku - dwóch. Takie ceny za F5, F100!!!, a za duży i wielki format? Na allegro był duży zestaw Sinara p2 za niecałe 10 tysiecy, to samo z cenami Hasela i Mamiyi - wiem bo to obserwuję i żałuję że nie sprzedałem 2 lata temu. Tylko optyka sie trzyma, bo pasuje do cyfry.
Mam nadzieję, że Nikon nie zrobi numeru i że nie wymyśli zmiast FF jakiegoś nowego systemu z inną optyką (chodzi mi o nie mocowanie typu F)
Szukaj

Odpowiedz z cytatem
Skontaktuj się z nami