Close

Strona 6 z 14 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 140

Wątek: Analog umiera ?

Domyślnie

"widziales kiedys odbitke na barycie ?? albo slajd 4x5 cala?? "
    Dwa razy w tygodniu co raz, jak na szybie przyklejony taśmami się suszy i nie rób z siebie takiego szpeca .
    Poza tym mi chodzi cały czas o mały obrazek… zresztą wybaczcie ja o jednym wy o drugim(jak tak przekręcać wypowiedzi można, Bożeee ciut nie jak w sejmie). Niechaj każdy robi czym mu pasuje ja wiem swoje ty wiesz swoje.
    Pozdrawiam Marcin
    "Zdjęcie można zrobić wszystkim, tylko po co się męczyć skoro jest Nikon "
    "Oby piękno miało moc wzbudzania dobra..."

Zasłużony Awatar ALF
    Miasto
    Mysłakowice Karkonosze

Domyślnie

"kto chce mierzyć drogę przyszłą, musi wiedzieć skąd się wyszło" ckn

uczę dzieciaków podstaw fotografii...mają różnisty sprzęciorek, poczynając od klasycznych małpek, przez pentaxy, zenity i minolty lustrzane, HPki i inne syfrkai aż do najnowszego syfrowego olka...największe postępy robią ci, którzy cykają klasycznymi lustrzankami...
    też zaczynałem od smieny 8M, zenita E itd. od 36 lat cykam klasycznym sprzętem, a od 4 syfrakami...jak wszystko w naszym świecie, jeden i drugie mają swoje zalety...chcę zarchiwizować 200 widokówek - biorę D50, chcę zrobić piękną panoramę gór o zachodzie - biorę F70, chcę zrobić zbliżenie śnieżki - biorę FG...zgadnijcie dlaczego?
    Pozdrawiam Serdecznie Jacek Pawłowski
    F70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ALF
    chcę zrobić zbliżenie śnieżki - biorę FG...zgadnijcie dlaczego?
    Bo ma psełdo podnoszenie lustra. Małpki cyfrowe mają centalną migawkę, więc też aparatem nie telepie.

Zasłużony Awatar ALF
    Miasto
    Mysłakowice Karkonosze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Władca Pixeli
    Cytat Zamieszczone przez ALF
    chcę zrobić zbliżenie śnieżki - biorę FG...zgadnijcie dlaczego?
    Bo ma psełdo podnoszenie lustra. Małpki cyfrowe mają centalną migawkę, więc też aparatem nie telepie.
    nie pseuda, a normalne ino zsynchronizowane z samowyzwalaczem :P
    ale jak porównam fotkę z mojej sigmy z wynkiem takiej małpki to łolaboga nio, chyba co taka małpka za 2500 złociszy, ale czy to ma sens?
    Pozdrawiam Serdecznie Jacek Pawłowski
    F70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE

Domyślnie

Hehe a ja najczęściej używam FMki zgadnijcie dlaczego?

Hehe nie nie...nie dlatego że jestem anty cyfrowy, ale nikt u mnie w domu nie dotyka się do sprzętu co nie ma autofocusa więc wiem że jak założę droższy film to mi go nikt nie wypstryka na pierdoły...ot...kolejna zaleta manualnego analoga :-]

sailor
    Gość

Domyślnie

"widziales kiedys odbitke na barycie ?? albo slajd 4x5 cala?? "
    Dwa razy w tygodniu co raz, jak na szybie przyklejony taśmami się suszy i nie rób z siebie takiego szpeca
    nie robie z siebie speca..ja ogolnie jestem maly durny chlopek roztropek ktory na niczym sie nie zna .. ale skoro 2 razy w tyg robisz cos na barycie i duzym formacie a potem wyrazasz sie o analogu per denny negatyw to chyba czas do lekarza ...

Bomboloni
    Gość

Domyślnie

jesli nie uda ci sie zrobic zdjecia zycia to nie martw sie ...
    reszta nie przystoi, do publikacji na forum. Apeluje się o troszkę ogłady - szymony

sailor
    Gość

Domyślnie

jednak wladza czuwa

pebees
    Gość

Domyślnie

Nie władza, a cenzura

Domyślnie

ja bylem grzeczny
    pozdrawiam
    JELO