Dzisiaj byłem w Media Markt (Kraków) z analogów zostały tylko same małpki i dwie lustrzanki (olek IS 500 i Nikon F 80) reszta wymieciona, nie ma nic.
Szukaj
Dzisiaj byłem w Media Markt (Kraków) z analogów zostały tylko same małpki i dwie lustrzanki (olek IS 500 i Nikon F 80) reszta wymieciona, nie ma nic.
Zdjęcia robi fotograf a nie aparat.
Mój sprzęt :
Czy to jest ważne ?
U mnie wręcz odwrotnie.
Na gwiazdkę kupiłem sobie analogowego Nikosia.
Trochę cyfry, trochę analoga...
Nikofan zapomnij o Media Markt...polecam foto plusa na studenckiej (na podwalu)
Zadam małe pytanko ... a teatr umarł od kiedy telewizja opanowała świat ?... i czy książki umarły odkąd mamy komputerki i net ...też zapytam się ?
[ Dodano: Pon 09 Sty, 2006 ]
Zamieszczone przez MzMarcin
no cóż ... jeśli trafi Ci się "poważna " fota na międzynarodowy konkurs fotografii np. prasowej to życzę powodzonka ... jeśli wiesz o czym mówię .Pozdrawiam![]()
poki co musze robic na cyfrze bo analog troche drogo wychodzil mam nadzieje ze za pare alt bedzie mnie stac na to zeby miec dwa systemy i analogowy i cyfrowy bo nie ma nic fajniejszego od zapachu wyjmowanej swiezej kliszy z opakowania![]()
No z tymi kosztami to moze byc niestety inaczej niz myslisz... No chyba, ze mowisz o swoich awansach i co za tym idzie duzych podwyzkach...poki co musze robic na cyfrze bo analog troche drogo wychodzil mam nadzieje ze za pare alt bedzie mnie stac na to zeby miec dwa systemy i analogowy i cyfrowy bo nie ma nic fajniejszego od zapachu wyjmowanej swiezej kliszy z opakowania![]()
Pzdr
Spinner
Pentax (LX) i Nikon (D610i D90)
SPINNERSTRAPS
jak ma sie do dupy skan to dostaje sie do dupy odbitke. mozemy sprawdzic .. bierzez dowolna malpke za 500pln, ja biore slajd z analoga. bez zadnych korekt. ja nie poprawiam nic ty rowniez nie dotykasz jpga. odbitka 30x40cm. porownujemy jakosc .. jak nie bedzie roznicy robimy 50x60 .. co ty na to ?? ale mysle ze nie trzeba bedzie ...Ostatnio zrobiono mi odbitkę 25x38 ze skanu z provii. Jak Boga kocham! Z małpki za 500zł wycisnął bym lepszą jakość!!
za gallem rzygac sie chce na dyskusje o wyzszosci jednych sswiat nad drugimi. ale nie dam sobie wcisnac kretynizmow
denny negatyw .. czy ty kiedykolwiek miales analoga w rece .. a jesli tak to uzyles go poslugujac sie rowniez mozgiem?? moglbys pokazac jakies efekty swojej pracy??Gdzie tam dusza? Wkładasz denny drogi negatyw, cykasz te marne 36 klatek(których i tak i tak jest zawsze za mało w decydującym momencie) i dumny niesiesz do miłej pani z labu hłe hłe. Nie nie to nie dla mnie…
skoro ci 36 klatek za malo zeby zrobic dobre zdjecie to kup sobie kamere..
cyfry uzywa sie bo jest a)szybciej b) taniej c) latwiej . zaden z tych punktow nie oznacza ze lepiej.
Moze byc taniej, wcale nie jest szybciej a juz napewno nie latwiej.Zamieszczone przez sailor
Iconography fucks with me
You look great in bloodstains
D100/50mm1.8/85mm1.8/Lensbaby
I to jest cale sedno sprawy-ludzie poprostu zrobili sie leniwi, a pozatym nie wiem skad sie wzielo zdanie ze na cyfrze czlowiek szybciej sie nauczy- mz nic bardziej mylnego-niestety wiekszosc ludzi majacych cyfre robi zdjecia bez zadnego zastanowienia a przy analogu trzeba sie dwa razy zastanowic zamin strzli sie klatke, poanalizowac wszytskie warunki ekspozycji, itpcyfry uzywa sie bo jest a)szybciej b) taniej c) latwiej![]()
pozdrawiam
JELO
F100 /F50 /D90 /NIKKOR 35-80,18-105, 20, 50, SIGMA 100-300
Skontaktuj się z nami