analog ma sie swietnie![]()
Szukaj
analog ma sie swietnie![]()
aparaty, obiektywy
Jeśli umiera to ok...ale mam nadzieję że jak już umrze to DSLRy z matrycą FF będą na porządku dziennym i nie będę musiał się martwić o jakieś obiektywy DX czy kupować coś specjalnie pod mnożnik 1,5.
Amish Paradise??!!
![]()
Zna ktoś z Was może jakiś sklep internetowy gdzie jest duży wybór slajdów kodaka i fuji ?
bhphotovideo.com
tyle że to jest strona in USA... a ja bym prosił o jakąś polską...
"Prociem": http://www.fotograf.fir.pl/sklep/index.phpja bym prosił o jakąś polską...![]()
pzdr
Spinner
Pentax (LX) i Nikon (D610i D90)
SPINNERSTRAPS
OooooDziękuję Spinner
![]()
[Witam wszystkich.Analog umiera....prawda..i zostalo mu chyba niedlugo tego życia.Umiera bo: umieraja jego klienci...nie tyle ludzie..co aparaty.Wystarczy przejsc sie do byle sklepu foto...sama cyfra...nie ma wszedobecnych kiedyś malych automatycznych kompaktow.Dopoki te stare czesto chinskie plastikowe stwory żyją napedzaja jeszcze przemysl filmowo-wywolywawczy, gdy ich zabraknie , zabraknie tego kola zaqmachowego.To nie solidnie zbudowane lustrzanki jak Nikony, Minolty, Pentaksy, Canony itp. lecz wlasnie "małpki" napedzja wszystkie dzialajace jeszcze laboratoria.Jeśli ich zabraknie...tej solidnej reszty bedzie za malo ..albo za drogo.Analog umiera juz w trakcie wywolywania, bo analogowe laby sa juz reliktami...i powoli wiekszosc filmow czy slajdow jest czy bedzie skanowana ..czyli i tak jest przeksztalcana w plili cyfrowe.Chyba ten etap....laboartoria ..jest tym co wbija powoli gwozdz do trumny analoga, jesli nie mamy ciemni i nie bawimy sie w wywolywanie (np. b&w) skazani jesteśmy na laby..jesli bedziemy w mniejszosci..tych labow nie wykarmimy...i jesli ceny zaczna isc w gore (filmy s, slajdy itp.) to bedzie coraz gorzej.Analog umiera..bo np. Nikon hamuje sprzedaz swoich manualnychi obiektywow.....nie robiac ich kompaktybilnymi z cyfrowymi aparatami (nie wszystkimi).Jako potencjalny kupiec ich manualnych obiektywow musze sie b. zaqstanawiac, bo wiem, że nie beda wspolgrac z cyfra i utopie pieniadze..miast kupowac obiektywy AF.A gdyby tak Nikon kontynuwal tradycje kompatybilnosci nowych korpusow, gdyby np. dodal do obecnych manualnych obiektywow CPU (jak niedorzy dodaja) to bez wahania kupilbym kilka takich obiektywow na dziś i na odlegle jutro.Ciekawe jakie manualne obiektywy zaprezentuje Zeiss....czy beda bez CPU?Och, zbyt ciemno te moje wypowiedzi zabrzmialy..to chyba wynik ciemnosci za oknem.Ale jutro też bedzie slonce.Pozdrawiam.
Nie wyobrażam sobie życia bez mojego manualka FM... :'( jak analog padnie i nie będę mógł używać tych wspaniałych manualnych aparatów to będe sięczuł jakby połowa mnie umarła...nie to jest nie możliwe...to tak jakby nagle umarły książki papierowe, muzyka klasyczna...to jest niemożliwe!!!!!!!!!!!!!!
Skontaktuj się z nami