Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez swiatlo Zobacz posta
    - Brudy na matrycy. Sporo kropek tu i ówdzie. I nie są to ptaki.
    nie trafiłeś swiatlo tym razem, to są niestety mewy których było mnóstwo w okolicy z racji iż w pobliżu na morzu pływały kutry rybackie. Niestety zapomniałem te twoje kropki (fakt tak wygląda to) występlować

- Po prostu morze. Zdjęcia są kombinacjami zwykłych nieciekawych morskich kompozycji w połączeniu z mocną obróbką. Czyli to nie morze jest tematyką tych zdjęć, ale sama obróbka. Tak więc forma stanowi 99% zdjęć, przy miminalnym wkładzie substancji.
    Z tym minimalnym wkładem substancji to się mogę zgodzić, ale co najwyżej w odniesieniu co do pierwszego zdjęcia, ale w sumie to tak miało być z mojego punktu widzenia, taki trochę minimalizm.
    A co do pozostałych, hmmm, jak się dobrze przyjrzeć to można na nich znaleźć także inne elementy poza morzem, kamienie, kamyczki, chmurki...
    A co do obróbki, fakt że troszkę w te zdjęcia je włożyłem, ale bez niej to te zdjęcia były raczej bez wyrazu, tak mi się wydaje bez, a chciałem dzięki niej podkreślić i dodać większego dramatyzmu, jaki w tym czasie występował (było zimno, wietrznie i ponuro).

Dziękuję wszystkim za komentarze, i te budujące i te które niosą przesłanie że jest jeszcze nad czym pracować

swiatlo
    Gość

Domyślnie

Hmmm, może masz rację z tymi mewami. Ale po silnym wykontrastowaniu straciły one mewowatość a stały się po prostu plamkami...
    Tak czy inaczej zachęcam do wędrówek. Wędrówki są najciekawszą i najbardziej twórczą częścią fotografii krajobrazowej. Nie siedzenie przy komputerze, ale właśnie chodzenie i wypatrywanie...

Domyślnie

Hmmm, może masz rację z tymi mewami. Ale po silnym wykontrastowaniu straciły one mewowatość a stały się po prostu plamkami...
    Musze je koniecznie występlować w finalnej wersji zdjęcia

Tak czy inaczej zachęcam do wędrówek. Wędrówki są najciekawszą i najbardziej twórczą częścią fotografii krajobrazowej. Nie siedzenie przy komputerze, ale właśnie chodzenie i wypatrywanie...
    TAK JEST! zapamiętam tą radę i będę miał ją na względzie

swiatlo
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez martinez Zobacz posta
    TAK JEST! zapamiętam tą radę i będę miał ją na względzie
    Hehe, coś w tym jest. Można nic nie zrobić, albo same gnioty do kosza, ale co przeszliśmy i co się nawdychaliśmy, to tylko nam na zdrowie wyjdzie...

Domyślnie

No fakt..troche przekombinowales z obrobka...czy to dobrze? to decyzja ogladajacego - dla mnie za ostro..sam niedawno mialem etap,ze kombinowalem przy obrobce jednak doszedlem do wniosku,ze to nie prowadzi w dobra strone..mam na mysli wylacznie zdjecia krajobrazu, obrobka - tak,ale z umiarem, zreszta jak wszytsko w zyciu
    Pozdrawiam
    Czesc, Serwus, Strzalka, Witka, Siema, Elo, Hej, Jak tam? - mowi Rafał

pablok
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez martinez Zobacz posta
    Tak dużo znowuż nie PSułem, raptem kontrasty lokalnie, saturacja, filtr BW i wyostrzenie końcowe, no i winietka oczywiście.
    pokazałeś, że umiesz używać photo shopa... niepotrzebnie, choć efekt zgrabny, mimo, że ograny jak płyta mieczysława fogga.(jak to sie pisze?)
    w rezultacie zdjęcia za mało niosą treści jak na to forum, a za mało podrasowane technicznie, jak na forum użytkowników photoshopa....

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów