//EDIT
BRAK ZDJĘĆ, wygasł zewnętrzny hosting. Zachęcamy do umieszczania zdjęć na hostingu forum.
Dosc klasycznie i dosc..hym.. slonecznie gdzieniegdzie wowczas bylo... ale mysle, ze oczka dosc klimatycznie sie zarysowaly..
1.
2.
Szukaj
//EDIT
BRAK ZDJĘĆ, wygasł zewnętrzny hosting. Zachęcamy do umieszczania zdjęć na hostingu forum.
Dosc klasycznie i dosc..hym.. slonecznie gdzieniegdzie wowczas bylo... ale mysle, ze oczka dosc klimatycznie sie zarysowaly..
1.
2.
Ostatnio edytowane przez MstrG ; 07-02-2025 o 16:44 Powód: brak zdjęć, wygasł hosting
"Używaj serca i umysłu po to, aby wspomagać siebie i bliźnich dobrym słowem, życzliwością i budzić w nich zachwyt dobrem."
Włosy miejscami, to czerń, bez szczegółów. Powiem, że bardzo mi to przeszkadza. Prześwietlone, przekontrastowane itp., itd.
NIKON
לא תרצה - VI - Nie będziesz mordował
ale kadr ,dosc dobry
Kadry ciekawe, intrygująca ekspresja, zwłaszcza na dwójce. Co do włosów to rzeczywiście czarne bez szczegółów het poza zakresem histogramu, nie wiem dlaczego Arsowi tak wyszło, z poprzednich sesji wiem że to spec bardzo dobry.
Czy tak celowo zrobiłeś?
P.S. Sprawdziłem, nieprawda. Włosy są w zakresie tonalnym photoshopa, ale poza zakresem Firefoxa. Photoshop pokazuje je dobrze. Po prostu zdjęcie nie zostało wykalibrowane na przeglądarkę.
dwójka - kadr b. dobry. konwersja BW, jeśli w taki sposób zamierzona - ok.
pozdrawiam
ff
Wybacz, ale w tym miejscu muszę się odezwać, bo pokutuje opinia, że w konwersji do B&W można stosować dowolność. Otóż nie, konwersja do B&W ma swoje zasady i odwzorowania barwne i jest albo dobra, albo niedobra.
Wszystko co odbiega od tej konwersji, a czemu nie odpowiadają inne uznane techniki fotograficzne należałoby uznać za eksperyment. Udany bardziej, albo mniej, ale eksperyment.
NIKON
לא תרצה - VI - Nie będziesz mordował
no ja powiem tak, hmm.. dwojka to efekt zamierzony, po prostu uwielbiam takie mocne ostre kontrasty i prawie dwubarwnosc .. no co zrobic.. jakos tak lubie... a co do konwersji do bw..przeszkadza mi w tym calym figo fago do bw to, ze zachowujac szczegoly na wlosach itp. miejscach nie jestem w stanie wyciagnac tego "zajzajerku" ze zdjecia, ktorym jest kontrast, ostra mocna prawie węglowa kreska. Takie powiedzmy w normie skonwertowane do bw wydaja mi sie czasami plaskie...no uogolniam moze sprawe ale..hym..no tak to widze.
"Używaj serca i umysłu po to, aby wspomagać siebie i bliźnich dobrym słowem, życzliwością i budzić w nich zachwyt dobrem."
Skontaktuj się z nami