Dostałem pełną dowolność![]()
Szukaj
Dostałem pełną dowolność![]()
a po co na czarno...?
szary..ciemny szary wystarczy
jakiej wielkości masz pomieszczenie ?
ja bym tez raczej kombinowal z szarym, zamiast czarnego - po co pokój przesluchań robić?aaa i jeszcze istotna wskazowka - daruj sobie farbe typu 10l za 26 zl - bo zamiast jedenj warstwy, bedziesz musial polozyc 3, zeby uzyskac ten sam efekt. wiem, bo kiedys probowalem zamalowac czarna sciane, mozesz to zrobic albo jedna warstwa (dobrej farby) albo trzema warstwami (kiepskiej farby)
moja strona - WWW
Tak wpadłem na pomysł ze pokój jest długi więc połowe zrobie na czarno a połewe pierdykne na szachownice... a co![]()
A przed malowaniem a po skrobaniu dobrze by było przemyć ściany wodą z szarym mydłem, pisałeś coś o pleśni, jest specjalny środek na pleśnie spryskasz nim ściany to farba nie będzie Ci odpadać, jeżeli grzybek jest tylko w kilku małych miejscach po usunięciu spryskaj lakierem do włosów po wyschnięciu zamaluj na jakieś 8 miesięcy starcz potem grzyb wyjdzie z powrotem. Usunięcie na stałe to droga impreza i kosztowna. Maluj najlepiej wałkiem ale jeżeli w miejscach zagrzybionych będzie się ślizgał użyj pędzla, nałóż farbę raz i pozostaw do wyschnięcia może to potrwać i ze 2 dni. Jak byś miał jakieś problemy techniczne to pytaj na PM kiedyś zajmowałem się remontami może coś poradzę. Pozdrawiam i powodzenia.
Mam D80 18-135 + SB800 to nie czyni ze mnie fotografa
no i przed malowaniem zagruntuj ściany... bo długo się nie nacieszysz kolorem na ścianach bo poprostu odejdzie farba...
pisałeś, że jest pleśń = jest wilgoć...
więc nawet jeśli położysz farby Caparol'a po 300zł za niewielką puszkę to i tak odejdzie jak nie będzie podkładu...
no i chyba czarny kolor odpada...
bo chcesz zrobić to niewielkim kosztem...
a niestety dobra czarna farba, która będzie matowa na ścianie i nie będzie prześwitywać no to swoje kosztuje...
i kilka stówek pojdzie na pomalowanie takiego pmieszczenia...
DwaCzarneEosy|SzkiełkoOkoSwiecidełko
Skontaktuj się z nami