Szukaj
jak dla mnie, to nie wiem czemu, ale chodnika za duzo... ale to tylko moje dziwne odczucie...
Samo zdjęcie bardzo mi się podoba! Zarówno pod względem kadru i kolorystyki! Nie rozumiem tylko jednego, wszystkie ściany proste, latarnia prosta, okna proste, ale największe drzwi w kadrze(brązowe po lewej), które rzucają się w oczy kładą się na prawo?! I jeszcze jedno, ja jednak nie zgadzając się z którymś z przedmówców dodałabym jeszcze chodnik z prawej, żeby w kadrze był do krawężnika.
Zdjęcie było tak dawno robione że nie jestem wstanie określić czy te krzywe(kładące się) drzwi są efektem mojej niekonsekwentnej obróbki a możne tak jest w rzeczywistości i tak kamieniczka posiada takie urocze krzywe drzwi
Widzę że Pani archeolog podjęła wykopaliska także w obszarze architektury, pierwszy dzień na forum i już taki pracowity :P Mam nadziej że odkopiesz też inne skamieliny a nie tylko moje![]()
Do krawęznika i 3 kamienica w calości
Ale mają wszyscy wymagania. Tym obiektywem koledzy wszystkich nas nie zadowoli
Zdjęcie jednak mi się podoba![]()
Bardzo ładnie zagrały kolory poszczególnych kamiennic. To przyciaga wzrok. Nie mniej jak już ktoś napisał, kadr Ci nie wyszedł. Piękne drzwi na pierwszym planie bezdusznie ciachnięte. Druga kamiennica od końca, ta pistacjowa, ciachnieta z góry. I co jeszcze bym zrobił, to w PSie "wyprostowałbym" wszystko.
Pozdrawiam
Kolorystyka fajna, ale kadr wyraźnie za ciasny. Drzwi powinny byc całe, albo wcale, latarnia na drugim końcu to samo.
D90 + N35/2 + N50/1.8 + N18-200 VR + T12-24; SB-800, SU-800; NX100 + 20-50 + 20/2.8; cokin
moja galeria: http://fotogalerie.pl/galeria/galeria_piotrw
Skontaktuj się z nami