Close

Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Domyślnie Nikon d70s i problem z CF

witam
    wszystko dzialal jak nalezy,jednak dalem karte kumplowi zeby zgral sobei zdjecia przez czytnik i od tego momentu nie widzi mi jej w aparacie.Nikon wyswietla komunikat FOR i gdy daje formatowanie to nic to nie zmienia,probowalm przez czytnik i tam karte formatuje ale dalej w aparacie jej nie widzi.Probowalem rowniez pozniej wlozyc moje 2 inne karty CF i ejst to samo.Probowalem wziasc tez moja 2 lustrzanke D70 i jest to samo!!! Ne wiem juz co robic bo w tej chwili zadna karta mi nie dziala z obiema lustrzankami,pomozcie

Domyślnie

Sprawdź, czy:
    1. nie masz powyginanych nóżek w gnieździe CF.
    2. czy na kartach nie rezyduje wirus (zdarza się).
    Krzysztof Paszkiewicz

Domyślnie

qrcze chyba czytnik sie przyczynil do tego ze karta po wlozeniu do obu aparatow przechylila mi jedna "nozke"w obujak to mozna bezbolesnie naprostowac,ciezki jest tam dojscie a tzreba to zrobic precyzyjnie

Domyślnie

Bierzesz mikrowkrętak (albo np. kleszczyki chirurgiczne zwane kleszczami Kochera lub igłotrzymaczem) i precyzyjnie prostujesz nóżkę. Mini21 powie Ci, jak to zrobił niedawno
    Krzysztof Paszkiewicz

Domyślnie

Nie zapomnij wyjąć baterii z aparatu przed tą operacją, nóżki da się wyprostować
    D2H,D700, SB800, Jupiter 37A 135, PCS ARSAT H 35 F2,8, Nikkor AiS 28 F2,8, Nikkor 80-200 F2,8, Nikkor 24-70 F2,8, Nikkor 55 F1,2, Nikkor 105 2 DC, Sigma 50 F1,4.

Uprawnienia umieszczania postów