Czy naprawdę sądzisz, że początkujący fotoamator ma pojęcie co to jest m42Początkujący pyta się o średnicę filtra i zoom. Czy rozważając zakup pytałeś kogoś o współpracę z m42? Jeżeli ktoś w odpowiedzi na Twoje pytanie polecił Ci go to faktycznie możesz mieć żal.
Jeszcze raz powtórzę, życzyłem pytającemu dobrej zabawy i uważam, że może ją mieć. Ja mam. Nie stać mnie na zakup do portretu obiektywów 35, 50, 58, 85, 100, 135. A dzięki m42 sprawdziłem ogniskowe i zobaczyłem, co warto rozważyć. Nikon nie jest dobrym wyborem do m42 i jeszcze nie widziałem, aby ktoś go w tym celu polecał. Jak pisałem warto przed zakupem zrobić analizę potrzeb, rozpoznać rynek i podjąć decyzję. Jeśli ktoś działa w innej kolejności może dziękować jedynie sobie.
Zrobiłeś edita, to odpowiem:
Ależ z ciekawości pytam, jest kilka innych dobrych szkieł. Ja mam akurat Jupika 37A 135/3.5 (ale z przerobionym zadkiem) i jestem zadowolony.Zamieszczone przez lewAp7
To weź obiektyw o innej ogniskowej. Ja się bawiłem 35mm i byłem zadowolony.Zamieszczone przez lewAp7
Szukaj

Odpowiedz z cytatem
Skontaktuj się z nami