Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 23

Domyślnie Do znawców LowePro... duża torba potrzebna;-)

Witam!

Czesto wypowiadamy sie, ze jakas torba jest fajna ale tak naprawde jak sie nie widzi jej "na zywo" to trudno wybrac...

Szczegolnie w mniejszych miejscowosciach lookniecie jest niemozliwe... Wymiary podawane na stronach producentow tez jakos niewiele mowia - srednio zgadzaja sie z rzeczywistoscia... Wiec pytam:

Mam Nova5... szukam cosik wiekszego ... wpadla mi w oko Stealth Reporter 500AW... roznica miedzy pojemnoscia tych toreb jest duza?

Nie wiem ale jakos nie lubie upychac w torbie na sile - do Nova5 wchodzi mi F100 z BG i zoomem, D70 z kitem, 105tka i lampa.. No moze 50tke gdzies upchne...

Moze odchudze sobie sprzecik i bedzie cool ale lazi mi po glowie kiedys 80-200/2,8 i za cholerke nie wiem jak i gdzie bym go upakowal

Jesli ktos ma doswiadczenia w tym temacie to chetnie poslucham rad i opinii

Pzdr
    Spinner
    Pentax (LX) i Nikon (D610i D90)
    SPINNERSTRAPS

Zasłużony Awatar ALF
    Miasto
    Mysłakowice Karkonosze

Domyślnie

niestety...lovepro nie robi nic naprawdę dużego w rozsądnych pieniądzach...ja już zrezygnowałem...kolega dorwał wielką torbę rowi za cóś kole 500zł można do niej całą NV5AV schować i jeszcze miejsce na 80-200 znajdziesz, ale gdzie jej szukać nie mam pojęcia...u nas stał 1 egzemplarz w sklepie kodaka
    Pozdrawiam Serdecznie Jacek Pawłowski
    F70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE

Domyślnie Plecak FOMEI

Jezeli jako alternatywe dla torby zdecydowalbys sie na plecak, to polecam plecak FOMEI, cena niska, a gabarytowo duzy, jakosciowo wg mnie tez ok
    ponizej kilka pogladowych fotek wykonanych na szybko:

tak sie prezentuje z 70-300G, 50-tka i SB-800 w futerale:

tutaj mozna sobie jakies ubranko przelozyc i zapiac jak sie zrobi goraco:

sa uchwyty na statyw, mocowanie centralne, dzieki czemu nie przechyla Ci sie plecak na zadna ze stron jak sie z nim chodzi, mocowania sa na gorze, w dolnej czesci oraz dodatkowa kieszonka na spodzie, ktora mozna schowac

dodatkowo jest przepastna kieszen gdzie wejdzie spokojnie notebook z ekranem 15"

w tylniej gornej czesci jest kieszonka z 'pelerynka' na deszcz... tak wiec deszcz Ci nie straszny aczkolwiek nie testowalem tego w praktyce jak sie to sprawuje...

na dole dwie stopki, tak wiec jak stawiasz plecak na ziemi to sie jakos strasznie nie brudzi

calkiem wygodny uchwyt wykonany z grubego plastiku

plecak w srodku jest dosyc gleboki, wiec czesc obiektywow mozna spokojnie ukladac w pionie, 70-300G troszke za bardzo wystaje, ale np. 50-tki to by sie dwie zmiescily w pionie
    w srodku gurbosc plecaka jest niemal identyczna jak futeralu od sabiny 800

to na tyle... moze choc troche pomoglem... z tego co pamietam to placilem za niego niecale 200 zl
    D80 + MB-D80 | T [17-50, 28-75] F2.8 | N 70-200 F2.8 | SB-600i800 | DigiMate III... i inne pierdółki

Domyślnie Re: Do znawców LowePro... duża torba potrzebna;-)

Cytat Zamieszczone przez Spinner
    Wymiary podawane na stronach producentow tez jakos niewiele mowia - srednio zgadzaja sie z rzeczywistoscia... Wiec pytam:

Mam Nova5... szukam cosik wiekszego ... wpadla mi w oko Stealth Reporter 500AW... roznica miedzy pojemnoscia tych toreb jest duza?
    W przypadku Reportera 500AW różnica wymiarów nie będzie duża, ale przypatrz się modelowi 650AW: wewnątrz ma 37x21.5x28 cm, a Nova5 35.5x15x21.5 cm. Seria Reporter jest naprawdę świetna, oczywiście jeśli ktoś lubi miękkie torby, a jednocześnie nie toleruje "chlebaków" w stylu Domke. Sam mam Reportery 100AW i 300AW i słowa złego o nich nie powiem. "Trzysetki" używam dość intensywnie od 6 lat i nie ma na niej żadnego śladu użycia poza wytartą do metalu farbą na uchach.

P.S. Wymiary mojej 300AW są dokładnie takie jak na
    stronie Lowpro , a gdy się wyjmie wkładkę, to o 2-3 cm większe. Sprawdziłem osobiście.
    Pozdrawiam
    Lolek

Domyślnie

No jak widac w moim podpisie mam juz dwa plecaki, na razie mi starczaja... Dzieki za szczegolowy opis - plecak naprawde cool za dobre pieniadze.

No tak - wiec trzeba albo samemu oblookac albo dac sobie spokoj... Moze bede musial ograniczac sie z zabieraniem sprzetu... Ot - czlowiek mlodszy sie nie robi...

Ale pomyslcie - zabrac ze soba dobre body - analog i cyfra - oba z gripami i zoomami, sabine, 105tke i telezooma to kurka gdzie to wsadzic?? Nie wspomne o reszcie barachla

Pzdr
    Spinner
    SPINNERSTRAPS

Domyślnie

Ta sama firma FOMEI robi tez całkiem fajne duze torby.Forumowicz Pietrucha posiada takową . Pogadaj z nim. Pzdr
    SB800 + ciężka torba ( oprócz talentu )

"lepiej milczeć, wtedy nawet głupca moga wziąć za mędrca"

Domyślnie

A moze Tamrac Pro 12 model 5612??
    Mam. Jest wielka (nie mam porownania do novy5).
    Mieszcze do niej wszystko co w stopce bez f501+(do wewnatrz) dysk OTG+2 ladowarki+powietrzwe (bo jeszcze jest miejsce). Zamierzam zakupic jeszcze 70-300D ED i spokoje sie jeszcze zmiesci.
    Tysiac kieszonek i schowków praktycznych w stopniu znacznym.
    A tyle mozna upchnac wg producenta:
    Wykonanie bardzo solidne a i ceny dosyc przystepna - za swoja zaplacilem we wrzesniu ok 360 pln.
    Yashica 124G|D3000|D700|S 12-24|N 24-70|N 50 1.4 AF-S|N 80-200 AF-S|SB-800|

Domyślnie

Dokładnie to.

[ Dodano: Pią 23 Gru, 2005 ]
    Torby wysyłamy firmą kurierską. Towar trafia na ogół następnego dnia roboczego od wysyłki. Koszt dostawy wynosi 15,- PLN w przypadku przedpłaty; lub około 21,- PLN w przypadku dostawy za pobraniem. Istnieje także możliwość odbioru osobistego w siedzibie firmy w Warszawie przy ul. Cyklamenów 7.
    W razie pytań proszę o kontakt: [email protected] tel.: (022) 872-13-67, kom. 608-30-30-76, gg: 8346623
    .

Cytat ze strony jednego z dystrybutorów.
    SB800 + ciężka torba ( oprócz talentu )

"lepiej milczeć, wtedy nawet głupca moga wziąć za mędrca"

Domyślnie

Wielkie dzieki za namiary - nie znasz moze cen??

Pzdr
    Spinner
    SPINNERSTRAPS

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów