Mialem rozne UPSy , niektore da sie wlaczyc (pomimo braku zasilania z sieci) na tzw. "chama" czyli przytrzymujac przez 2-3 sekundy wlacznik.
Inna sprawa to trwalosc takiego rozwiazania.
Szukaj
Mialem rozne UPSy , niektore da sie wlaczyc (pomimo braku zasilania z sieci) na tzw. "chama" czyli przytrzymujac przez 2-3 sekundy wlacznik.
Inna sprawa to trwalosc takiego rozwiazania.
do księdza podam za takie kpiny.
muszę to sprawdzić bo widzialem zestawik za 3 KPLN do zdjec w plenerze i duzo od UPS-a sie nie róznil. nawet pojemnosci aku byly podobne. niestety nie pamietam adresu :/
zaryzykuję. Jesli się uda to agregatami bedzie mozna dociązyc samochod zeby nie odlecial![]()
pdzran - jeśli wytrzyma 10 takich cykli to będzie super.
To mój pierwszy post więc witam wszystkich
Co do tematu to poszukaj UPS z Zimnym startem "DC start" i nie będzie problemu z brakiem zasilania
Pozdrawiam
A nie myślałeś o zwykłej przetwornicy?
Mam takie coś w busie i jest to bardzo fajna sprawa. Ładuję i podłączam co chce - nie muszę mieć pierdzielników na 12V.
Jedynym ograniczeniem jest długość przedłużacza i pojemność akumulatora w aucie, co by go potem na pych nie odpalać, zresztą przetwornice mają powinny mieć) alarm o spadku napięcia na akumulatorze poniżej bezpiecznego poziomu.
Np. takie coś: http://allegro.pl/item254678967_prze...r_jakosc_.html
To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.
rsz dobry pomysl , dzieki za podsuniecie pomyslu.Calkiem spoko
D200 / D3200 / D610 || Nikkor 18-35|| Nikkor 24-70 AFS 2.8G || Nikkor 50 1.8D || SB-800 ||
teoretycznie tak, ale w innych instrukcjach mozna naprzyklad przeczytac, że nie nalezy zdejmowac obudowy komputera podczas pracy lub uzywac go bez obudowymoze to takie ostrzezenie na zasadzie "w zadnym wypadku nie nalezy oblizywać jadącego szybko samochodu" , albo nie nakladać na glowe worka foliowego "
ciezko powiedziec, musze przetestowac, raczej domu nie rozsadzi
![]()
Używam UPS Fideltronik 1000 VA i czas pracy (podtrzymania) w niewielkim stopniu zależy od obciążenia na wyjściu, przetwornik pobiera prąd z akumulatora cały czas, efekt jest taki że przy włączonym kompie+dodatki podtrzymuje około 40 minut. Przy wyłączonym komputerze i zaniku napięcia "piszczy" około godziny a później się wyłącza z powodu rozładowania akumulatora.
Skontaktuj się z nami