W pierwszej chwili nie spodobały mi się, ale skopiowałem je i spróbowałem trochę ciaśniej skadrować. Wg mnie jest wtedy dużo lepiej.
W czwartym za mocno podciągnięte kolory.
Szukaj
W pierwszej chwili nie spodobały mi się, ale skopiowałem je i spróbowałem trochę ciaśniej skadrować. Wg mnie jest wtedy dużo lepiej.
W czwartym za mocno podciągnięte kolory.
Czwórka super
Widać nadchodzącą ulewę![]()
Pokaż mi swoje widmo, a powiem ci kim jesteś...
D80|18-70|70-300VR|55/2.8micro
jedynka na tak...
Dziękuję wszystkim za opinie.
Wrocek - jedynkę miałem nawet przygotowaną ciaśniej ,w kwadrat ( bez prawej strony ), ale w końcu zamieściłem w oryginalnej wersji. Dwójka z kolei , to dla mnie nowe spojrzenie , rzadko tak kadruję. Widać zdjęcie nie oddało tego co faktycznie było widać. ( Ciemne chmury, przesuwający się po horyzoncie punkt oświetlony słońcem i tęcza z prawej strony - która prawie całkowicie zniknęła po zmniejszeniu ). Myślałem o kadrze w panoramę , ale szkoda mi było nieba i wzburzonej wody.
Imbra - te ciemne smugi na niebie to faktycznie już była ulewa , która dopadła nas ( mnie i Nikosia ) przed dotarciem do Frotki (samochodu). A od strony starówki ponoć tylko pokropiło.
Co do kolorów ( nasycenia ) i kontrastu , to ….wiem , że to zabrzmi jak tłumaczenie , ale wysyłając i obrabiając je na laptopie wyglądały „jako tako”. W każdym razie nie były tak ciemne i przesycone. (szczególnie 4 ). Na domowym nie wygląda to faktycznie dobrze.
Widzę, że zamiast czekać na D300 powinienem zainwestować w porządny monitor.
Nikon D3 D300s D500 + dużo chęci i mało czasu.
Pozdrawiam Marek
Grupa FOTOKUJAWY
www.frontera.com.pl
Skontaktuj się z nami