Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: green day

Domyślnie

dobre foto, tym bardziej, jesli nie ma żadnej poprawki w jakimkolwiek programie (tudzież zapamiętanych z puszki np na maks wyostrzanie przy kompresowaniu rawa do jpega.. nie wiem czy C1 to ma.. ale to nie do Ciebie tylko w sprawie nie chcianej już dyskusji na temat czy poprawiać zdjęcia czy nie)

fajnie by było gdyby sprzęt spełniał swoje i fotografa zadania(założenia) idealnie..

pozdrawiam

Domyślnie

Spoko spoko! Nie było pytania!
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Domyślnie

Aż strach pomyśleć, że temat może być wałkowany ponownie
    Co tam strach.....zima przed nami.........dłuuuuuuuuuuuuuuugie wieczory....
    Pzdr
    Andrzej

...jak ja nie cierpię zimy....
    Pozdrawiam
    Andrzej.

Smile

Cytat Zamieszczone przez rsz Zobacz posta

Mam także do Was jedno pytanie. Czy staranie się robienia zdjęć w taki sposób, aby nie trzeba było ich "tuningować" w Pe-eSie to dobry kierunek?
    oczywiście że dobry , wykadrować ,zmniejszyć i podostrzyć i to wszystko czego Ci życzę

pozdr. arachiusz
    arachiusz.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arachiusz Zobacz posta
    oczywiście że dobry , wykadrować ,zmniejszyć i podostrzyć i to wszystko czego Ci życzę

przysłu****ąc się / czytając... ale to juz jest ingerencja w zdjęcie: wykadrowanie ( a wyostrzenie.. czy powinno "nawiązywać" do tego co widzieliśmy przy JPEG Fine, bądz NEF?? czy pjechać hardcorem i żyleta )

inna sprawa, mam wrazenie, że po zmniejszeniu, a raczej kompresji zdjęcia np NEF>JPEG zdjęcie traci wiele szczególów (może robie coś źle ) ..a wyostrzenie jest jakby próbą uratowania strat po zmniejszeniu/kompresji

pozdrawiam

Domyślnie

Ładna fotka ,super kolor i jakość.
    Pozdrawiam Artur Moja galeria

Domyślnie

Nie będę oryginalny. Kadr, ostrość, kolorystyka! Świetne.

Cytat Zamieszczone przez Nikuś Zobacz posta
    inna sprawa, mam wrazenie, że po zmniejszeniu, a raczej kompresji zdjęcia np NEF>JPEG zdjęcie traci wiele szczególów (może robie coś źle ) ..a wyostrzenie jest jakby próbą uratowania strat po zmniejszeniu/kompresji
    Normalka. Po utracie części pikseli obraz zaczyna się mydlić. Dlatego dziwię się, gdy ludzie dają czasem zmniejszone zdjęcia bez choćby lekkiego podostrzenia.
    Pozdrawiam, Dariusz Kucharski
    | DA | WWW | Blog |
    D800 D300s | N14-24G N24-70G N70-300VR T150-600 N60D N85PC N105D Trioplan100 Takumar28 Σ10-20mkI T17-50mkI | SB-900x2 Manfrotto 055xprob 322RC2 +duperele

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów