Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 26

Domyślnie

Smurf: zadałem to samo pytanie na forum Olympusa i przeglądałem inne tematy. Mówią: bierz E-500
    kapka gratów

Domyślnie

Zgadnij gdzie napiszą że lepiej kupic Minoltę 5D , a gdzie jeszcze EOS'a 350?
    Pozdrawiam:
    Andrzej

Rozmowny Awatar McSimus
    Miasto
    Międzyrzec Podlaski / Wejherowo

Domyślnie

Miałem ten sam problem. I wybrałem ... Zadecydowała różnica 100 zł w cenie zestawu. Ale nie żałuję.
    Literatura - Zestaw Szkoły Fotografowania NG (najlepiej pogadaj z kims kto ma kartę NG i duże zniżki) i "Fotografia cyfrowa" z Biblioteczki Komputer Świata za 12 zł
    pozdrawiam w Nowym Roku
    Kliknij, nic nie stracisz www.pajacyk.pl

Domyślnie

Mam D50 od 3 miesięcy - super sprzęt. a co do książki to powaga najlepsza z możliwych to nauka fotografowania NG (poza wiadomościami teoretycznymi jest dużo ćwiczeń i możliwości robienia tych samych ujęć w inny sposób - np. inne ustawienia ekspozycji) - zdecydowanie polecam.
    A co do Olka to ja osobiście jestem zrażony modelem 730UZ - aparat służbowy wykorzystywany przeze mnie do archiwizajcji zdjęciowej napowietrznej sici elektrycznej - do tego się nadaje bo Ci słupy napewno nie uciekną)

Domyślnie

do elrond:
    Chłopie, miejże jaja, kuo Nikona, to jedyny sluszny wybór.
    Zdjęcia robi fotograf a nie aparat.

Mój sprzęt :
    Czy to jest ważne ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Boomerang
    Mam porównanie. Sam posiadam D70, kumpel E-500. Wybrałbym D50.
    Matryca w E-500 większa ale dla mnie to tylko zżeracz karty. Nie jestem zadowolony z jakości zdjęć i szybkości działania E-500. Przelicznik x2 skutecznie zmniejsza kąt widzenia.
    Weź Nikona.
    Przytaczasz złe argumenty - matryca w E-500 nie jest wieksza niz w D70, wręcz przeciwnie jest mniejsza - ma tylko wiekszą rozdzielczość, a to nie to samo.
    W serii E (4/3) Olympusa nie ma przelicznika x2 - system ten ma swoje obiektywy.
    Dedykowane do systemu 4/3 obiektywy maja krotsze ogniskowe i w żaden sposob nie zmniejszają kąta widzenia - to inny system tak jak w analogu format 135 i 120.
    Pozdrawiam:
    Andrzej

Domyślnie

Boomerang
    napisał "Matryca w E-500 większa" Uhhhh what`s Up
    [NIKON DSLR]

Domyślnie

elrond, masz problem
    Olympus to naprawdę niezły wypas, matryca z wibratorkiem i bardzo dobre i jasne szkła "kitowe".
    Ale D50 jest świetny i wydaje sie bardziej perspektywiczny.
    Jeżeli nie planujesz rozwijać systemu przez najbliższe kilka lat i dokupować obiektywy,bierz Olympusa z dwoma kitami.
    Fotografowanie jest równoznaczne z przywłaszczaniem sobie zdejmowanego przedmiotu. Oznacza to wchodzenie w pewien stosunek, który kojarzy się nam z poznaniem, czyli zawładnięciem. Susan Sontag
    A7 II Zeiss Batis 25/2 85/1,8 500px FB

Domyślnie

Dzięki wszystkim, ja już się zdecydowałem. Wybór padł na Nikona D50, zamówiony i za kilka dni powinien do mnie dotrzeć.

Pozdrawiam
    kapka gratów

Domyślnie

elrond
    jednak mądry chłop jesteś gratulacje !!!!!!!!!!!!!!!!!1
    pozdrawiam
    robert
    [NIKON DSLR]

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów