Smurf: zadałem to samo pytanie na forum Olympusa i przeglądałem inne tematy. Mówią: bierz E-500![]()
Szukaj
Smurf: zadałem to samo pytanie na forum Olympusa i przeglądałem inne tematy. Mówią: bierz E-500![]()
kapka gratów
Zgadnij gdzie napiszą że lepiej kupic Minoltę 5D , a gdzie jeszcze EOS'a 350?![]()
Pozdrawiam:
Andrzej
Miałem ten sam problem. I wybrałem ...Zadecydowała różnica 100 zł w cenie zestawu. Ale nie żałuję.
Literatura - Zestaw Szkoły Fotografowania NG (najlepiej pogadaj z kims kto ma kartę NG i duże zniżki) i "Fotografia cyfrowa" z Biblioteczki Komputer Świataza 12 zł
pozdrawiam w Nowym Roku
Mam D50 od 3 miesięcy - super sprzęt. a co do książki to powaga najlepsza z możliwych to nauka fotografowania NG (poza wiadomościami teoretycznymi jest dużo ćwiczeń i możliwości robienia tych samych ujęć w inny sposób - np. inne ustawienia ekspozycji) - zdecydowanie polecam.
A co do Olka to ja osobiście jestem zrażony modelem 730UZ - aparat służbowy wykorzystywany przeze mnie do archiwizajcji zdjęciowej napowietrznej sici elektrycznej - do tego się nadaje bo Ci słupy napewno nie uciekną)
do elrond:
Chłopie, miejże jaja, kuo Nikona, to jedyny sluszny wybór.![]()
Zdjęcia robi fotograf a nie aparat.
Mój sprzęt :
Czy to jest ważne ?
Przytaczasz złe argumenty - matryca w E-500 nie jest wieksza niz w D70, wręcz przeciwnie jest mniejsza - ma tylko wiekszą rozdzielczość, a to nie to samo.Zamieszczone przez Boomerang
W serii E (4/3) Olympusa nie ma przelicznika x2 - system ten ma swoje obiektywy.
Dedykowane do systemu 4/3 obiektywy maja krotsze ogniskowe i w żaden sposob nie zmniejszają kąta widzenia - to inny system tak jak w analogu format 135 i 120.
Pozdrawiam:
Andrzej
napisał "Matryca w E-500 większa" Uhhhh what`s UpBoomerang
[NIKON DSLR]
elrond, masz problem![]()
Olympus to naprawdę niezły wypas, matryca z wibratorkiem i bardzo dobre i jasne szkła "kitowe".
Ale D50 jest świetny i wydaje sie bardziej perspektywiczny.
Jeżeli nie planujesz rozwijać systemu przez najbliższe kilka lat i dokupować obiektywy,bierz Olympusa z dwoma kitami.
Dzięki wszystkim, ja już się zdecydowałem. Wybór padł na Nikona D50, zamówiony i za kilka dni powinien do mnie dotrzeć.
Pozdrawiam
kapka gratów
jednak mądry chłop jesteś gratulacje !!!!!!!!!!!!!!!!!1elrond
pozdrawiam
robert
[NIKON DSLR]
Skontaktuj się z nami