Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 26

Domyślnie D50 a Olek E-500

Witam wszystkich forumowiczów bardzo serdecznie.

Już niedługo stanę się mam nadzieję szczęśliwym posiadaczem D50. Wybór był bardzo ciężki, ponieważ cały czas wachałem się między Nikonem D50, a Olympusem E-500. W sumie się jeszcze wacham ale mam po prostu dość i pozostanę przy tym co mi pierwsze się spodobało czyli D50. Mam nadzieję, że dokonałem dobrego wyboru. Niby szkiełka kitowe w Olku są lepsze niż w D50 i Olek ma więcej możliwości ustawień itp, posiada też system oczyszczania matrycy ultradźwięków. Ja jednak wybrałem Nikona , jakoś przeglądane zdjęcia na sieci bardziej mi przypadłu do gustu zrobione D50-tką.

Co sądzicie o tym wyborze (w miarę obiektywnie poproszę)?

P.S. Będzie to moja pierwsza przygoda z cyfrowymi lustrzankami. Z aparatów cyfrowych posiadałem trzy lata Canona G3.

Pozdrawiam

Domyślnie

Gwarantuje ze bedfziesz zaqskoczony i oczarowany D50`tką. popatrz na jeszcze jeden aspekt, do nikona jest więcej obiektywów w normalnych cenach.
    Na zdrowie!!! Dawaj mi tu na FEJS
    Gram w Totolotka i nie zawaham się wygrać!!!

Domyślnie

filtr ultradziwkowy jest fajny
    d 50 tez jest fajne, rzeczywiscie wybor szkiel jest wiekszy
    jednak najwazniejsze jest nie to ktory aparat jest fajniejszy czy nawet lepszy, ale ktory ty chcesz miec.
    przeciez bedzisz nim robil zdjecia, a robota czyms co ci mniej lezy zawsze jest bez sensu.
    moim zdaniem lepiej przy takich wyborach stac sie na chwile baba. dziewczyny biora to co im wpoadnie w oko. ty tez wez co uwazasz za lepsze i bez wzgledu co to bedzie, raczej bedziesz zadowolony.

Domyślnie

Kobiety mają tak ze kupują to co im wpadnie w oko, przychodzą do domu i już im sie nie podoba Sorry za OT
    Na zdrowie!!! Dawaj mi tu na FEJS
    Gram w Totolotka i nie zawaham się wygrać!!!

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Radziwiłłów/Wawa

Domyślnie

myślę że to dobry wybór. kitowe szkła w olku są lepsze, ale i tak pewnie szybko dokupisz jakieś do d50tki i będzie git Pozdrawiam i życzę owocnego focenia.
    ...a ja się nie boję, zawsze robię swoje

Domyślnie

Biorąc aspekt "kobiecy" pod uwagę to bardziej mi się podoba Nikon, tak więc przesądzone, biorę go

P.S. Doradźcie jeszcze jakieś bardzo dobre "sztandarowe" pozycje książkowe o fotografowaniu. Kupiłem wcześniej jakieś książki o fotografii cyfrowej i jednym słowem są one do niczego. Lanie wody, żadnych konkretów, po prostu stracone pieniądze.

Pozdrawiam
    kapka gratów

Domyślnie

Nie kupuj podrecznikow do fotografii cyfrowej, a do fotografii. Tak bedzie lepiej. Rzuc okiem w archiwum, byly tematy walkowane juz tutaj

Domyślnie

kup se szkole fotografowania nationala albo poszukaj feiningera nauka o fotografii na allegro. przeszukaj archiwum, bylo dosc ostro - wiem bo sam sie klocilem

Oszczędny w słowach Awatar Boomerang
    Miasto
    Górny Śląsk

Domyślnie

Mam porównanie. Sam posiadam D70, kumpel E-500. Wybrałbym D50.
    Matryca w E-500 większa ale dla mnie to tylko zżeracz karty. Nie jestem zadowolony z jakości zdjęć i szybkości działania E-500. Przelicznik x2 skutecznie zmniejsza kąt widzenia.
    Weź Nikona.
    DX

Domyślnie

Zadaj to samo pytanie na forum Olympusa
    Pozdrawiam:
    Andrzej

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów