Close

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Domyślnie Uszkodzenie w D200

Witam,
    mam problem z moim D200 czasem traci kontakt z obiektywem. Niestety błąd występuje tylko od czasu do czasu i to powoduje, że niestety serwis odesłał aparat po wyczyszczeniu. Mam pytanko spotkał się ktoś z kolegów z taką wadą?
    Objaw jest jakby założyć obiektyw manualny czyli wyświetla się DeltaF. Wydaje mi się , że pojawia się to częściej w wysokich temperaturach słabej baterii i obiektywie stałoogniskowym.
    Pozdrawiam
    Tomasz

Domyślnie

Tak wielokrotnie serwis mi go odesłał właśnie z komentarzem, że został wyczyszczony i teraz wada występuje rzadziej i w najmniej odpowiednim oczywiście momencie co dla mnie jest tym gorsze bo ciężko przekonać serwis że coś jest nie tak i nie zmyślam

Domyślnie

A może to nie w body leży problem tylko z jakimś szkłem??

Domyślnie

tez mam takie przypadki, obiektywy Tokina - wystarczy wł/wył, czasem przekręcic obiektyw... ale może autor ma jakieś nówki nikona a nie firm zewnętrznych?
    Pozdr. Darek
    D200|F70D|Naf-s:12-24/4,50/1.4|To:20-35/3.5-4.5,28-70/2.6-2.8,100/2.8|Zenitar16/2.8|SB-900/600|SlikPro700DX

Domyślnie

ja to mialem z 80-200 bagnet jakby troche luzniej chodzil a teraz sporadycznie 70-200 tez mi takie niespodzianki robi
    80-200 podkleilem tasma izolacyjna i przez to nie latal tak i bylo ok
    D270 + MB | 12-24 | 17-50 | 70-200VR | SB 826
    www.slubfotki.pl - zdjęcia ze slubu NIKONem

Domyślnie

A styki czyścili tylko w body czy w obiektywie też ??? warto sprawdzić jak masie z innym obiektywem sprawa
    Prawda jest taka jak obiektyw ma plastikowy bagnet to z czasem mogą być kłopoty porostu sie luzik zrobi
    Piotr

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pio2w Zobacz posta
    A styki czyścili tylko w body czy w obiektywie też ???
    Mając już pare doświadczeń na ul. Postępu w dół, jestem pewien, że nic niezrobili a tylko napisali, że wyczyścili styki.

Domyślnie

Niestety na nówkach Nikor 18-200 i 85/1,8 też ten sam objaw Obiektywy nie latają specjalnie a ruch obiektywem pomaga tylko czasem. W moim F80 latały bardziej a nigdy takich problemów nie było. Macie może jakieś doświadczenia z serwisem w Niemczech często tam jeżdżę, a gwarancja europejska

Uprawnienia umieszczania postów