Close

Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Lampy

Domyślnie Lampy

Witam, mam problem, mianowicie planuje zakup lamp, biore pod uwage przedewszystkim SB 600 i SB 800 ale zastanawiam się czy zna ktoś jakąś tańszą alternatywe ? ( lampy Sigmy lubi nnego producenta kompatybilne z Nikonem D70s ) ??

i pytanko drugie : robie dużo zdjęć sportowych i bardzo przydało by mi się oświetlenie fotografowanego przedmiotu z boku przez lampe ustawioną na statywie i teraz pytanie : jakie jest najlepsze rozwiązanie do odpalenia lampy ? kablowo czy może radiowo ? jezeli radiowo czy zna ktoś może coś tańszego niż proponowany przez nikona : SU 800 ??

z góry dziękuje za pomoc

POZDRAWIAM - Misiek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Misiekimp Zobacz posta
    i pytanko drugie : robie dużo zdjęć sportowych i bardzo przydało by mi się oświetlenie fotografowanego przedmiotu z boku przez lampe ustawioną na statywie i teraz pytanie : jakie jest najlepsze rozwiązanie do odpalenia lampy ? kablowo czy może radiowo ? jezeli radiowo czy zna ktoś może coś tańszego niż proponowany przez nikona : SU 800
    tak znamy - to twoj aparat (Advanced Wireless Lightning - CLS) - instrukcja prawdę ci powie...
    |D7100|SB-800|T17-50/2.8|S70-200/2.8|SY8/3.5|nogi GoldPhoto|Manfrotto|SanDisk|
    Pozdrawiam Tomek Kić

Oszczędny w słowach Awatar qczman
    Miasto
    Wawa-Stare Bemowo

Domyślnie

znamy, nazywa sie fotocela
    Facebook // www.qczman.pl - kiedys zaktualizuje

Domyślnie

najtaniej wyjdzie kupić SB600 i odpalać ją bezprzewodowo korzystając z trybu Commander lampy wbudowanej w D70s
    "Kiedy wszystkie sposoby zawiodą, należy przeczytać instrukcję obsługi" - Murphy

Domyślnie

przeniosłam do odpowiedniego działu.
    SU 800 to nie jest sterowanie radiowe, a na podczerwień (błysk).
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Uprawnienia umieszczania postów