Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: Laska + bonus

Domyślnie

A przysłona chyba 3.6
    takie bezsensowne czepialstwo...:P
    Fotki piękne, rewelka
    "Potęga wiary jest motywacją i siłą podtrzymująca każde ważne, znaczące i pełne sukcesu życie"
    || D70 | T17-50/2.8 ||

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pdzran Zobacz posta
    To D80 jakos bardziej szumi , juz na ISO400 widac kaszke , robilem tego dnia zarowno fotki dziecka T17-50 jak i makro N105 , po powrocie do domu oslupialem , kasza , cropowac nawet nie bylo sensu ... chyba , ze trzeba odpalic jakis program ... bez_szumu.exe ?
    Nie przejmuj się.Każdemu ,chyba,szumi.....taki los..
    Pzdr
    Andrzej
    Pozdrawiam
    Andrzej.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pdzran Zobacz posta
    To D80 jakos bardziej szumi , juz na ISO400 widac kaszke , robilem tego dnia zarowno fotki dziecka T17-50 jak i makro N105 , po powrocie do domu oslupialem , kasza , cropowac nawet nie bylo sensu ... chyba , ze trzeba odpalic jakis program ... bez_szumu.exe ?
    Nie odpalam zadnego programu "bez_szumu.exe".Po prostu nie odszumiam fotek.

Cytat Zamieszczone przez Efexor Zobacz posta
    A przysłona chyba 3.6
    takie bezsensowne czepialstwo...:P
    Fotki piękne, rewelka
    Przy tej skali nie nawet jeśli bym chcial ustawić przesłone 3.6 to nie ma takiej możłiwości .Niby obiektyw ma swiatło 2.8 ,ale wraz ze zwiekszaniem skali odwzorowania stopniowo ciemnieje.Osiagając przy 1:1 f5 .Nawet jeśli by sie to jakiś cudem udalo , ta fotka przy 3.6 nie wyglądała by tak jak się prezentuje.Druga strona medalu to ze wybiegając tak daleko z przymnknięciem obiektywu pojawia się dyfrakcja czyli strata jakości .No cóz ale zeby uzyskać na tak duzym osobniku przyzwoitą głębie (powyzej skali 1:1) trzeba czasami przymknąć .
    Pozdrawiam Artur Moja galeria

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez leier Zobacz posta
    Przy tej skali nie nawet jeśli bym chcial ustawić przesłone 3.6 to nie ma takiej możłiwości .Niby obiektyw ma swiatło 2.8 ,ale wraz ze zwiekszaniem skali odwzorowania stopniowo ciemnieje.Osiagając przy 1:1 f5 .Nawet jeśli by sie to jakiś cudem udalo , ta fotka przy 3.6 nie wyglądała by tak jak się prezentuje.Druga strona medalu to ze wybiegając tak daleko z przymnknięciem obiektywu pojawia się dyfrakcja czyli strata jakości .No cóz ale zeby uzyskać na tak duzym osobniku przyzwoitą głębie (powyzej skali 1:1) trzeba czasami przymknąć .
    eee, to chyba za wielki ciołek i burak jestem żeby to pojąć. To jaką dałeś przysłonę? 36?
    Ale ta głębia by inaczej wyglądała. A tu jest mała(perfekcyjnie idealna)
    "Potęga wiary jest motywacją i siłą podtrzymująca każde ważne, znaczące i pełne sukcesu życie"
    || D70 | T17-50/2.8 ||

Domyślnie

Ze mnie zaden technik od zagadnien foto , ale wraz ze wzrostem skali odwzorowania maleje głebia ostrości .Na tej fotce byla nastawa na f36 .
    Pozdrawiam Artur Moja galeria

Domyślnie

Dzięki Leier

Ja też już nie bawię się w odszumianie... chyba, że przekraczam ISO 640 lub 800.
    Pozdrawiam, Dariusz Kucharski
    | DA | WWW | Blog |
    D800 D300s | N14-24G N24-70G N70-300VR T150-600 N60D N85PC N105D Trioplan100 Takumar28 Σ10-20mkI T17-50mkI | SB-900x2 Manfrotto 055xprob 322RC2 +duperele

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów