Close

Strona 4 z 8 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 79

Wątek: Test D200

Domyślnie

Szczerze powiedziawszy to meczace sa juz te dyskusje i testy. Sa ludzie ktorzy robia D200 i sa zadowoleni, tak jak sa i niezadowoleni, tak samo jest z D70, D50 itd.
    Zacnzijmy robic zdjecia a nie non stop robic testy i udawadniac sobie ktory jest lepszy, gorszy itd.
    Czasami mam wrazenie (moze sie myle) ze czesc proboje udowodnic ze D200 jest super i uzywa go dlatego ze D70 jest do bani. Nie mam D200 i nie planuje go miec tak samo jak nie planuje go oceniac, pewnie dlatego ze mam D70 jakos nie lubie czytac ze aparat jest zly, do bani itd i dlatego rozumiem wlascicieli D200.
    Panowie tak naprawde to najlepsza obrona aparatow beda zdjecia w normalnych warunkach a nie testowe fotki sciany itd i tak naprawde robione przez ludzi ktorzy potrafia korzystac z aparatu a nie "byle pstrykacza" - przepraszam jak kogos urazilem ktory nawet aparatem za "miliony" nie zrobil by dobrego zdjecia.
    No dobra koniec, mam nadzieje ze ktos zrozumial o co mi chodzi.
    W skrocie: ROBMY ZDJECIA.

Domyślnie

Piotrze, gratulacje z zakupu
    oby cieszyl w dlugie sesje z pieknymi modelkami
    Jeśli nachodzi mnie ochota by zrobić coś wielkiego, siadam chwilę w kącie i czekam aż mi przejdzie

Domyślnie

Grzesiu, dzieki wielkie! Bardzo sie ciesze z tych modelek, znaczy sie z sesji, znaczy sie z aparatu

Domyślnie

nie wiem po co wy marnujecie czas.. na taka gadke...to ze ktos nie ma wiedzy i nie potrafi ogarnac nowego sprzetu poprzez ignorancje, zwala to na wine korpusu i na dodatek na wsparcie sugeruje sie bashowymi topikami z dpreview.com ktorych uzytkownicy bez urazy w wiekszosci fotografuja kiepsko wrobelki i wnuczki swoimi d2xami i d200 marudzac jaki to sprzet jest do kitu...to ja bym miedzy wiersze wsadzil i z real life performance ma to naprawde nie wiele wspolnego, posilkujac sie niewiadomo jakimi nie obiektywnymi testami w internecie (gromka salwa smiechu) bo o ile poczytac o aparacie mozna w internecie to oceniac zdjecia poprzez nie wiadomo jakich specy z zaduza iloscia gotowki....to mozna wiecie gdzie sobie wsadzic.

Osobiscie bronie teorii ze dla takich ludzi im bardziej zaawansowany, dajacy wiecej mozliwosci sprzet tym krzywa jakosci zdjec spada wraz z nadejsciem takiego d2x czy d200... bo poprostu to nie aparat dla nich.
    Iconography fucks with me
    You look great in bloodstains

D100/50mm1.8/85mm1.8/Lensbaby

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Jaworzno, Dominikowice

Domyślnie

Rave: właśnie wyplułeś z siebie +Passive Agressive Bullshit+
    Ogólnie to dobre Nikony
    F6,F5,F100,F80,F50,FM3a
    Hasselblad 503,905
    D6,D800E,D700,D70IR,Z6II

Domyślnie

no i Rave podsumowal!!! w pelni sie zgadzam!
    aparat + uzytkownik daje rezultaty!
    zle skonfigurowana para to tragedia bez wzgledu na jakosc body.
    a testy i pogaduchy jakie sa to wszyscy juz napisali w wielu miejscach.
    czytam i sie zastanawiam po co to komu?
    gdyby jeszcze nikon wzial z tego wnioski i na przyklad zmienil umiejscowienia prezycisku do kasowania na ktory wszyscy biadola to bym zrozumial, ale przeciez tego nie zrobi.
    apple w programach ma -zglos problem do apple- zrobilem to pare razy i to dziala, pewnie inne systemy tez to maja, ale nie uzywam. gdyby w nikonie to dzialalo to by byl;oe fajowowo

Domyślnie

Rave, tez sie zgadzam. bo nie aparat a fotograf robi zdjecia.powerfactorx, myslisz ze jakbym mial dx2, canona 5d to bym robil lepsze zdjecia ??? nie bo jestem amatorem i wystarcza mi to co mam. przytaczajac przyslowie "baletnicy nawet kan spodnicy przeszkadza". a szukanie dziury w calym to nie jest dobra droga ?? Ciekaw jestem ile razy fociles d200 ile razy go uzywales ???

Domyślnie

To jeszcze jeden teścik - tego nie było- min. porownanie z 5D i D2X
    intro:
    http://www.cameralabs.com/reviews/NikonD200/index.shtml
    porownanie:
    http://www.cameralabs.com/reviews/NikonD200/page4.shtml
    werdykt:
    http://www.cameralabs.com/reviews/NikonD200/page6.shtml

dla zfrustrowanych już testami posiadaczy D200 na uspokojenie
    koniec jednego zdania "... po co wydełes trzy razy tele na D2X "

Domyślnie

Wczoraj obiecywałem, że wieczorkiem opiszę moje wrażenia z odbitek… tak wracając do domu nawet myślałem jak to dobrze „obrazowo” technicznie opisać. Wybaczcie, ale odechciał mi się jednak bo zaraz były by może jakieś komentarze niewiadomo jakie…
    Powiem tak Piotrze Adminie czeka ciebie uczta dla oczu i zmysłu estetyki. To co ja widziałem było z frontiera na papierze Kodak Porta(mat), taki zimowy zachód słońca(wiecie takie bajkowe ciepłe kolory). Odbitka zrobiona z ipg(nef przekonwertowany tylko w nikon capture i z tego co zarzekał się autor fotki dodane troche d-lightingu), klasa klasa to nie ma o czym mówić to po prostu trzeba zobaczyć. To zdjęcie jest „płynne” o niesamowicie stabilnej ciągłości tonalnej cudne. Obok leżały fotki z 5d, też zimowe i też wielka klasa. Co do 5d to zajebisty aparacik("mały" wszechstronny) 5D to jest takie coś na co bardzo wielu ludzi czeka żeby było w cenie 3-4 tys zł. Bo co do budowy to nie powiem nie jest źle typowy solidnie zrobiony "średni" Canon, dużo lepsze uczucie podczas trzymania niż 20d...serio. Ale jak sobie przypomnę ten "moment" z d200 to śmiech na sali mnie bierze hie hie jak sobie pomyślę co się dostaje za 10tys z 5D
    Kurde słuchajcie a co jest z ceną d200 do diaska... Tuż po premierze było 6699zł kuźda, a teraz coraz coraz drożej. Przeglądam cenę u Sławka na stronie i zamiast taniej to drożej... Bo 1 Marca ma być taniej bo się wkurzę grrr
    Pozdrawiam Marcin
    "Zdjęcie można zrobić wszystkim, tylko po co się męczyć skoro jest Nikon "
    "Oby piękno miało moc wzbudzania dobra..."

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzysztof jot
    [b]dla zfrustrowanych już testami posiadaczy D200 na uspokojenie
    koniec jednego zdania "... po co wydełes trzy razy tele na D2X "
    A ja ostatnio widziałem na allegro używane D2x z 24-120VR za 9500 i gdyby nie prozaiczny fakt braku żywej gotówy do rozpieprzenia na fanaberie to nie wiem jak by się to skończyło... Na szczęście szybciutko znalazł nabywcę i przestał mnie dręczyć, bo kompletnie by mi się nie opłacało go kupić bez F/V i ze zbędnym obiektywem, a reporterskie body z gripem jest mi zasadniczo niepotrzebne... Oczywiście w głębi duszy nie mogę tej okazji przeżałować...

Strona 4 z 8 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów