Close

Strona 2 z 8 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 79

Wątek: Test D200

Domyślnie

Power, sorka ale nawet nie masz pojecia jak bardzo sie mylisz i w jak wielu kwestiach. Nie chce mi sie juz bic piany bo to cecha zazwyczaj tych co to nie mieli w reku ale juz dokladnie znaja przedmiot swoich utyskiwan. Wierzysz pseudo testom - Twoja sprawa. Jesli D200 to gniot, to wytlumacz mi dlaczego sa juz osoby pracujace nim zawodowo ktore sa zadowolone z tego aparatu? Pewnie sa slepi i ulegli czarowi nowosci. Ok. Moze masz racje. Zaslepiony tym korpusem wykonalem nim wczoraj pierwsza sesje komercyjna o wartosci sporej czesci tego aparatu. Jesli Twoim zdaniem zdjecia ktore zrobilem tym g.n.i.o.t.e.m sa porazka, to z bledu wyprowadzal Cie nie bede. Tkwij w nim dalej

No powiedz sam jak można się rozpisywać na temat jaki to piękny szum powstaje w D200 w porównaniu np z S3Pro no paranoja. Juz nie wspominam o nieudolnych próbach porównania z Canonem 5D.
    Przenoszenie wprost dyskusji na temat szumu na jakosc aparatu uwazam delikatnie mowiac za brniecie w slepy zaulek. Podobnie porownania plikow z dwoch podobnych do siebie korpusow. Jakos nikt nie kwapi sie do porownan zdjec na papierze, a jesli ktos chce to zrobic, slyszy ze nie ma pojecia co chce porownac. D200 czy 5D. Uzytkownicy D70 utyskuja ze nie warto doplacac 2.5 czy 3 tys do D200 ale z jakas dziwna radoscia porownuja korpus do dwukrotnie drozszego 5D. Pomijam juz fakt ze nie rozumiem jak nowy korpus mogl podzielic samych nikoniarzy. Pierwszy raz w moich doswiadczeniach fotograficznych daja przewage Canonierom - oni ciesza sie wzajemnie z kazdego nowego korpusu i nie chca na kazdym kroku dokopac koledze bo ma drozszy/inny aparat...

Za te pieniądze można chyba jednak żądać czegoś więcej.
    Co wiecej chcialbys uzyskac za te pieniadze? "Czegos" mnie, praktykowi zarabiajacemu aparatem nic to nie mowi.

Poza tym już został dokonany na forum podział D100,D200 vs. D70,D50 - zatem Ci którzy kupili D200 chcą pokazać, że stać ich na D200 a może że są profi?
    Podzial vs? Czyzby faktycznie kilka osob leczylo swoje kompleksy? Nie wierze. Ufam w to ze na tym forum brakuje ludzi dla ktorych to jest problem. Niestety jak zauwazam wiekszym problemem jest D200 dla tych ktorzy go nie znaja niz dla tych ktorzy z niego korzystaja. Tego nijak nie moge zrozumiec.

Na koniec. Mam w tej chwili trzy korpusy. Wczoraj, jak juz pisalem, wykonalem pierwsza komercyjna sesje studyjna. Nie tknalem D70, podobnie jak malego obrazka na blonie. 134 zdjecia z aparatu, dwa odpady z uwagi na ostrosc nie w obiekcie. Takiego wyniku w D70 nie udalo mi sie uzyskac nigdy. Szczegol oddany rewelacyjnie. Mialem podczas tej sesji zagwozdke z czerwonym kolorem. D70 oddaje ten kolor bardzo ciezko. W nowym korpusie najmniejszego problemu. Faktura wciaz widoczna, zadych plam czy zlewania sie barwy.

Jestem w stanie poodpierac ataki na ten aparat ale niech to beda konkretne i rzetelne dyskusje zamiast bicia piany i utyskiwania i uzalanie sie nad biednymi uzytkownikami D200...

Domyślnie

power ja kupuje d200 bo mnie stać
    jak bym sie sprężył to d2razy też
    a w stopce nie mam AFS 600/4 rev. II bo i po co
    pozdrowienia i dobrego samopoczucia w poczuciu swojej nieomylnosci
    ja wiem, to są twoje subiektywne odczucia
    pozdrawiam
    sorki zdenerwowałem się jak czytam taki bełkot
    "czuję jak rodzi się moc"

Domyślnie Ceny?

Poza tym już został dokonany na forum podział D100,D200 vs. D70,D50 - zatem Ci którzy kupili D200 chcą pokazać, że stać ich na D200 a może że są profi?
    Chciałbym tylko przypomnieć, że po premierze D70 kit kosztował (niestety) tyle co obecnie D200 body.

Domyślnie

a w stopce nie mam AFS 600/4 rev. II
    Teraz naprawde zaczynam zazdroscic

Chciałbym tylko przypomnieć, że po premierze D70 kit kosztował (niestety) tyle co obecnie D200 body.
    Dokladnie tak jest ale nie nalezy sie do tego odnosic wprost bo wazna jest obecna sytuacja. Korpusy D70s i D200 sa obecnie w stosunku 1/2 jesli chodzi o cene. Oznacza to ze za dwa x wieksza cene dostalismy wszystkie "fjuczery" jakie w tym korpusie mamy i matryce o 4 mpix wieksza. Nawet gdyby zalozyc ze obrazowanie z obu korpusow jest identyczne to oznacza ze dodatki kosztuja wlasnie te 3 tys. Cieszy mnie wiec ze sa opinie iz D200 obrazuje podobnie do D2x'a bo to onacza dla uzytkownikow D70 ze ich korpus rowniez. Porownania z 5D Canona to juz poziom cenowy D200 2/1. Jesli za to mam dostac mniej "fjuczerow" i 2 mpix w pelnej klatce, a co wazniejsze, zmienic system - podziekuje. Nawet jesli mocniej zaszumi w 1600 a nawet 800 ISO

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Jaworzno, Dominikowice

Domyślnie

No Panowie zatem cytując stare przysłowie: "Uderz w stół a nożyce się odezwą" pokazujecie ustosunkowując się do mojego "bełkotu" swoim "bełkotem", że D200 jest cudowny... Zatem pozostańcie w swoim przekonaniu i cieszcie się nim. Widzę, że troll jak go nazywacie nie jest w stanie zagrozić waszemu przekonaniu o waszej nieomylności i miłości do Nikona. I cieszę się że Admin się cieszy iż są opinie o takim to a takim obrazowaniu D200 i że są fjuczery i że tylko trochę w sumie mocniej szumi. I proszę mi tu nie mówić, że to ja bełkoczę. Panowie bełkoczecie sami. Pozdrawiam.
    Ogólnie to dobre Nikony
    F6,F5,F100,F80,F50,FM3a
    Hasselblad 503,905
    D6,D800E,D700,D70IR,Z6II

Domyślnie

powerfactorx, niestety, jestes niereformowalny... Pozwol wiec ze uzytkownicy lub faktycznie zainteresowani sobie pobelkocza, a Ciebie nikt nie bedzie namawial do zakupu. Ja swoja opinie niose z uzywania D200, Ty z bajek. Ocene niemerytoryczna pozostawiam innym, w tym Tobie

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Jaworzno, Dominikowice

Domyślnie

Mówisz że to ja jestem niereformowalny, ciekawe?
    Ogólnie to dobre Nikony
    F6,F5,F100,F80,F50,FM3a
    Hasselblad 503,905
    D6,D800E,D700,D70IR,Z6II

Domyślnie

Wczoraj widziałem odbitki 25x38 z d200 i 5d, jeszcze kopary nie podniosłem... wieczorkiem powinienem opisać wrażenia dokładniej...
    Ps. i wreszcie 5ątke mogłem potrzymać...
    Pozdrawiam Marcin
    "Zdjęcie można zrobić wszystkim, tylko po co się męczyć skoro jest Nikon "
    "Oby piękno miało moc wzbudzania dobra..."

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MzMarcin
    Ps. i wreszcie 5ątke mogłem potrzymać...
    Heh... Jak sie trzymalo? Pot z dloni nie dostal sie do srodka i nie uszkodzil elektroniki...
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Moze i ciekawe ale nie dla mnie. Pisza Ci uzytkownicy tego aparatu ze sa zadowoleni a Ty chcesz im udowodnic ze tak nie jest, ze nie sa zadowoleni, ze kupili tandete, ze wydali pieniadze na prozno. Po co? Ty chcesz decydowac za innych? W imie czego? Napisales ze nie kupujesz D200 bo: .... No wlasnie, w sumie to nie konkretnego napisales, dolozyles tylko swoje cos czego nawet nie mozna nazwac opinia o aparacie.

Strona 2 z 8 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów