I to lubię piękny prosty portret . Widać dobrego fotografa a nie grafika![]()
Szukaj
I to lubię piękny prosty portret . Widać dobrego fotografa a nie grafika![]()
D610. F801s. N28-70/2,8. N50/1,4D. N55/1,8micro. N85/1,4. N70-200/2,8VR. Sb800. LP mini trekker
Kilka razy wracałem do tego wątku i wreszcie napiszę dwa słowa - to jest zdjęcie, które chce się oglądać. Nie jest przekombinowane, jest naturalne, bije od niego ciepło, jest w tonacji przyjemnej w odbiorze, a i modelka jest bardzo naturalna i przyjemna. Wydaje mi się, że niewiele w nim obróbki (w odniesieniu do średniej w działach portret/glamour) i to też jest plusem. Generalnie jest to zdjęcie do którego wracam i za każdym razem podoba się coraz bardziej.
Stig czy kiedyś można przyjechać do Ciebie na naukę .....![]()
Dość często bywam na celulozie, bo mamy stały kontrakt.... ale to nie ma co pisać na forum ogólnym.
Oglądam to zdjęcie i jest to tak ciepłe i naturalne zdjęcie, że można w nie patrzeć i patrzeć.
Mam prośbę. Czy podasz mi jakie masz ustawienia w D70, że kolory są takie naturalne.
Pozdrawiam Krzysztof M.
Mam co mam i jest mi z tym dobrze ....
Nie będe opiniował wiedzą techniczną bo jeszcze jej nie mam.
Widząc opis zawodowca w stylu "Jak było ciężko ale się udało" ciesze się ze swoich zdjęć
Nie oczekuje niczego oprócz porad a porady w stylu poniższym nic mi nie dały.
No i co z tego?
Odbicie w wodzie to mocno banalny temat jak na istote zdjecia.
Nooo... jakby nie patrzec -- takie sa konsekwencje odbicia w wodze z ruchoma tafla.
No i co z tego wynika? Wczoraj na sniadanie zjadlem jedna bulke, a dzisiaj juz nie...
Dobrze, ze jako jeden z punktow nie napisales, ze w wodzie plywaja liscie (i ryby, ktorych nie widac).
szloser, dziwię się, że offtopujesz w tym wątku tak namiętnie, broniąc zdjęcia, które jest zwykłym pstrykiem odbicia zamku w wodzie. Jak wielu zauważyło - nie ma w nim niestety nic niezwykłego i na tym dyskusja powinna się zakończyć.
PS.: Ja na forum pokazywałem różne zdjęcia - jak były dobre, to były i dobre komentarze oraz dyskuja. A jak były do kitu, to też mi o tym pisano i się nie obrażałem. W każdym razie przekonywanie świata, że czarne jest czarne nie ma sensu![]()
Slabo rozumiesz to co jest napisane. Informacja o tym jak powstalo zdjecie, jest tylko po to, zeby nie przyrownywac go do fot robionych w studio, podczas zaplanowanej sesji, z uzyciem studyjnych lamp blyskowaych, z wybrana i zamowiona modelka, w celu wykonania okreslonego kadru. Lapiesz teraz o co chodzi, czy jeszcze nie?
I po raz kolejny wyciagasz fragmenty tekstu z kontekstu wypowiedzi. To sa odpowiedzi na twoje argumenty. Cytatow swoich slow juz nie mozesz przeczytac, zeby zbudowac sobie forme dialogu? Przeczytaj raz jeszcze. Jako argumenty w uzasadnieniu swojego zdjecia, podajesz rzeczy oczywiste. To tak, jak ktos by pokazal zdjecie widelca, i na pytanie kogos innego; co mu sie w tym zdjeciu podoba, odpowiedzialby, ze "podoba mu sie, ze lezy na stole, i ze widelec jest metalowy, a obok nie lezy lyzka".
D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
www.SALDAT.pl
D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
www.SALDAT.pl
ostatni wstrzyk i kończymy
To raczej widać że nie w studiu. Zwłaszcza po pierwszym zdaniu.
Wyciągam z kontekstu aby cytować.
koniec![]()
To w koncu widac (po zdjeciu), czy po tym co nad nim napisalem?
Wiec robisz to nieprawidlowo, bo jak chyba rozumiesz, kazda dyskusja musi miec sens. Wyciagajac fragmenty tekstow z kontekstu, pozbawiasz ich tego -- nie kumasz? W taki sposob mozna sie przyczepic do kazdego slowa i zwrotu. Czy moze ty po prostu w ogole nie rozumiesz slowa pisanego i kazda dyskusja z toba jest pozbawiona sensu? Po to sie cytuje wypowiedz, zeby wiadomo bylo do czego odpowiadajacy sie ustosunkowuje. I te odpowiedz czyta sie razem z cytatem! Ty najwidoczniej tego nie robisz, skoro tak cie dziwia moje odpowiedzi w watku o twoim zdjeciu.
www.SALDAT.pl
Przyjemny i optymistyczny portret nie rzuca się w oczy intensywna obróbka i jest ok
Skontaktuj się z nami