Close

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 58

Wątek: Kasia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    A Kasia nie jest nowym pracownikiem, tylko jak wspomnialem -- pracownikiem dzialu rekrutacji.
    O przepraszam, o tym fakcie nie wspomniałeś !
    ff

Oszczędny w słowach Awatar nim
    Miasto
    Okolice stolicy

Domyślnie

Super ustawione światło, tylko brać wzór. Miło zobaczyć czasem rękę mistrza.
    Zdrówka
    NIM
    NIM zrobisz zdjęcie znajdź w NIM temat
    # kilka słoików # puszka # latarka na 4xR20 #

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez grzegorzant Zobacz posta
    O przepraszam, o tym fakcie nie wspomniałeś !
    Sorry, faktycznie. Dla mnie to tak oczywiste bylo, ze nawet piszac niedoslownie -- myslalem, ze to bedzie jasne. Dopiero cofajac sie do wczesniejszych wpisow stwierdzilem, ze z zadnej informacji jasno to nie wynika.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Kasia fajna ... mniam ale...

Osobiście do ciebie STIG ..

Jak pierwszą fotkę zrobiłem ...

to zjechałeś mnie jak dzieciaka.

Za co ?

Za brak techniki.

Za brak dobrego opisu który by ci uświadomił odczucia twórcy.

Kupiłem Nikona szukałem informacji ...

Chciałem się pochwalic że w końcu coś mi wyszło ...

Teraz jak widze ten opis do zdjęcia to jestem zażenowany..

Fotka mozna powiedziec... przypadkowa.

Moja jak robie twarz to każda jest przypadkowa

Zrobiona w biurze -- Kasia stanela tylko na chwile,

Super że stanęła

zebym mogl sobie sprawdzic czy dobrze dobralem czas w aparacie do zastanych warunkow.

To faktycznie przypadkowa fotka

i jednej z trzech ustawien lampy.

CZyli liczy się technika nie sytuacja

Wizaz "zastany". Portret raczej prosty, ale takie wlasnie mialem zamowienie tego dnia.

Cóż za własna inicjatywa do zdjęcia. Jak nie płacą to nie nie focisz bo aparat masz źle nastawiony

Dla amataora nikt nie przystaje na chwile bo nikt nie ma odwagi zatrzymac tego co się dzieje wokół.

Jestem szyderczy i prześmiewczy bo źle traktujesz nowych forumowiczów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szloser Zobacz posta
    Kasia fajna ... mniam ale...

Osobiście do ciebie STIG ..
    Osobiscie, to sie pisze PW.
    Na pojedyncze zwroty, wyciagane z kontekstu calego opisu, i komentowanie ich... hmmm... nie mam slow. Wiesz kto tak robi? Domysl sie... Swoje kompleksy wloz sobie w buty. Jesli oczekujesz, ze nad kazda fotka pt. "moje pierwsze zdjecie z Nikona", ludzie beda piac z zachwytu, to sie srogo mylisz.
    Poza tym -- co ma moj opis sytuacji w ktorej wykonalem zdjecie, do mojego komantarza na temat kiepskiego zdjecia, ktore onegdaj pokazales? Jesli chcesz sie wzorowac na moim komentarzu do twojego zdjecia, to zrob to dokladnie w ten sam sposob. Tym czasem nie masz czego sensownie skomentowac, bo opis sytuacji w ktorej wykonane zostalo zdjecie, to nie jest punktowanie atutow zdjecia.

Cytat Zamieszczone przez szloser Zobacz posta
    Jestem szyderczy i prześmiewczy bo źle traktujesz nowych forumowiczów
    Zdecydowanie ci sie nie udalo... Twoj komentarz do mojego opisu jest calkowicie pozbawiony sensu, o czym najlepiej swiadczy twoje powyzsze wytlumaczenie. Ja nie widze nic przesmiewczego w glupkowatym czepianiu sie pojedynczych slow, ktore sa opisem faktow, a nie jak w twoim przypadku, wydumanych argumentow "za" i oczywistych elementow zdjecia. Gdybym sie tu tlumaczyl, ze zrobilem zdjecie, bo pani ma czarne wlosy i sie usmiechala (czyli odpowiedz na twoim poziomie do mojego pytania o zdjecie "w wodzie") -- mialbys podstawy.
    A next time, jesli bedziesz chcial pokazac jaki jestes inteligentny, skomentuj zdjecie i wykaz sie wiedza fotograficzna, komentujac bledy na nim sie znajdujace.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Cześć,
    Świetne zdjęcie! Kiedy przeczytałem, że robione w tak "prosty" sposób jestem pod jeszcze większym wrażeniem. Dla mnie cięcie czubka głowy jest tutaj świetnym wybiegiem na ożywienie kompozycji. I co tu pisać więcej - fajne!

Fushiro ma moim zdaniem rację. Warsztat jest bardzo ważny. Znajomość PS'a to w fotografii cyfrowej to podstawa - jeśli oczywiście myśli się o tym poważnie. Jednak umiejętna rozmowa ze światłem jest najważniejszym aspektem bo w PS'ie wszystkiego się nie da bo koszt poprawy może być zbyt duży do osiągniętych profitów. Poza tym im lepszy fotograf tym ... mniej grzebania w PS'ie.

Pozdrawiam
    Remek

Domyślnie

Przedewszystkim modelka bardzo piękna, kadr ładny i dobrze użyte światło. Takie portrety mi się podobają choć wolę robić pionowe.
    NIKON...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    Ciete z rozmyslem. Oryginal jest z czubkiem. To kolejny maly detal, nieco odciagajacy ten zwykly portrecik od kadru paszportowego.
    Ok, taka wizja Mi by lepiej się widziało bardziej zdecydowane cięcie, ale wiem jak jest, też nie lubię jak mi ktoś chce moje kadry (zrobione z zamysłem) zmieniać

Jest ok więc
    I'm not normally a religious man, but if you're up there, save me, Superman!
    http://instagram.com/adrwoz

Domyślnie

Zdjęcie dobre.
    D7200

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów