Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Domyślnie Test Nikkorka 12-24

http://www.optyczne.pl/index.php?tes...ywu&test_ob=95

Jak już ktoś wrzucił na forum to sorki za dublowanie
    D7000/N14-24 2.8/N24-70 2.8/SB-800/MB-D80/

Domyślnie

Nie dajcie się zwieść temu testowi - to jest zaj... obiektyw

- Na pełnej dziurze nie jest wprawdzie żyletą, tylko że i tak pracuje się nim przy mocnym domknięciu.
    - Kolorystyka zdjęć - jak to w Nikkorze - jest po prostu ładniejsza, lecz ciężko to wykazać w teście
    - Obiektyw jest niezwykle kontrastowy - tej cechy nie zdradzi prosty test rozdzielczości, natomiast doskonale widać to np. na wykresie MTF
    - Świetne jest zachowanie przy pracy pod światło - w teście o tym wspominają, ale warto to podkreślić bo jest to istotne w fotografii krajobrazowej, nie straszny mu żaden zachód słońca
    - Dystorsja jest teoretycznie większa niż w Sigmie - w praktyce jest mniej skomplikowana

Domyślnie

A czy możesz wrzucić jakieś udane zdjęcie pokazujące opisane przez Ciebie właściwości? Chodzi o zdjęcie raczej z pleneru i to z dodatkiem niepodmienionego nieba, z cieniami i światłami. Baaaaardzo mnie to interesuje.

Pozdrawiam
    Remek

Domyślnie

To jest kiepskie zdjęcie, ale ładnie pokazuje na co można sobie ze słoneczkiem pozwolić:

A tu kilka kiszek, mało w tym roku fociłem:

Domyślnie

Super o coś takiego mi chodziło. Wszystkie zdjęcia jednak robione są w słoneczny dzień. Tokina też świetnie sobie w takich warunkach radzi. Poprosze jeszcze zdjęcia z pochmurnego dnia - jeśli można. Byłbym bardzo wdzięczny.

Pozdrawiam
    Remek

Domyślnie

Czornyj: skoro to są "kiszki" to zarzuć jeszcze coś z czego jesteś zadowolony bo mnie te Twoje gnioty robią... i to mocno, szczególnie ten panoramiczny landszaft!
    5D|17-40/4L|24-105/4L|50/1.8|135/2L flickr

Domyślnie

Tu duże zachmurzenie, bądź wręcz znajdowałem się w chmurze:

Domyślnie

I byłby mój gdyby nie cena, a tak Tokina zapina...
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Domyślnie

Cześć,
    No to jest dobrze. Dziękuję za sample. Widać, że to szkiełko radzi sobie bardzo dobrze. Dziękuję jeszcze raz.

pozdrawiam
    Remek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    - Kolorystyka zdjęć - jak to w Nikkorze - jest po prostu ładniejsza, lecz ciężko to wykazać w teście
    Tutaj to widać. Szczególnie w trudnych warunkach dla obiektywu świetnie sobie poradziło.

Pozdrawiam
    Remek

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów