Close

Strona 2 z 27 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 262

Domyślnie

Ja mam d80 więc się nie wypowiem ale punkta sobie nabiję na forum co tam Kup sobie narty idzie zima co tam aparat.....
    F.5 17-35 f2,8 28-70 f2,8 70-200 f2,8vr cyfrowy? - ciągłe przymiarki !

Domyślnie

Czytając twój post miałem ten sam problem .........wybrałem d40 .

Jeśli masz pytania o aparta d40 to służę pomocą

Domyślnie

A powiedzcie mi jak sie ma sprawa z obiektywami do tego modelu.... gdzies czytalem ze sigmy nie pasuja to tylko cytat ja nie wiem nie sprawdzalem. Prosze wiec mi polecic pare obiektywow do tego modelu pare do makro i takich z ladnym zoomem w granicach do 600zł ;p

Domyślnie

Obiektywy do D40. Nikona z AF-S, Sigma HSM.
    Chcesz robić dobre zdjęcia, to trzeba płacić!
    :::WEB:::BLOG:::ANALOG:::INSTA:::
    YouTube:::

Domyślnie

Ja mam D40 i jestem z niego więcej niż zadowolony. Więcej mpix niż 6 nie ma sensu, chyba że robisz plakaty. Wygodny w obsłudze, obiektyw kitowy wystarczy na początek, choć w którymś momencie zapragniesz zuuuma . Co do obiektywów to musisz wybrać któryś AF-S z Nikkora, a z firm trzecich to tylko Sigma z HSM. Teoretycznie możesz też inne ale nie będzie Ci działał autofocus. Obiektywy dla Ciebie to:
    Nikkor AF-S 18-55 (kit),
    Nikkor AF-S 18-70
    Nikkor AF-S 18-200
    Sigma 18-200 DC OS HSM

Sam rozważałem kilka, w tym Canon 400D i Pentax K100D i nadal uważam, że D40 to był najlepszy wybór.
    Ostatnio edytowane przez ropusz ; 10-10-2007 o 21:08

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wojtekwk1 Zobacz posta
    A powiedzcie mi jak sie ma sprawa z obiektywami do tego modelu.... gdzies czytalem ze sigmy nie pasuja to tylko cytat ja nie wiem nie sprawdzalem. Prosze wiec mi polecic pare obiektywow do tego modelu pare do makro i takich z ladnym zoomem w granicach do 600zł ;p
    Kolego za 600 to mozna miec ze 3 kitowe 18-55,ewentualnie afs 55-200 (bez VR) lub uzywane 18-70, czy 18-135.
    Szklo kosztuje. Nie chodzi o to, ze to niby z silnikiem musza byc, ale dobre szkla na wiertarke tez kosztuja circa o 1000 wiecej.
    Musisz wiec troche pooszczedzac. Jesli chcesz wiedziec, co jest kompatybilne to przejrzyj forum. Tych szkiel wbrew opiniom wrogow d40 jest sporo, a watkow o nich jest jeszcze wiecej.

Domyślnie

Warto. Mam teraz D40 i w 100% spełnia moje oczekiwania. Jedyne co mnie czasami wnerwia to to, że nie ma ISO 100 ale poza tym aparacik na wypasie.

Domyślnie

Mam d80 i miałem styczność z 40tką-fajna zabawka-nic więcej.
    za pół roku stwierdzisz,że to nie to co chcialeś

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez buskibj Zobacz posta
    Mam d80 i miałem styczność z 40tką-fajna zabawka-nic więcej.
    za pół roku stwierdzisz,że to nie to co chcialeś
    Skoro masz d80 ,to pewno i dobry obiektyw,nie jakiś tam kit.
    Inaczej to tylko fajną puszkę

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szkudnik Zobacz posta
    Skoro masz d80 ,to pewno i dobry obiektyw,nie jakiś tam kit.
    Inaczej to tylko fajną puszkę
    A co ma jedno z drugim wspólnego? Faktem jest, że d40 to znacznie uboższa wersja d50.

Strona 2 z 27 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów