Ja mam d80 więc się nie wypowiem ale punkta sobie nabiję na forum co tamKup sobie narty idzie zima co tam aparat.....
Szukaj
Ja mam d80 więc się nie wypowiem ale punkta sobie nabiję na forum co tamKup sobie narty idzie zima co tam aparat.....
F.5 17-35 f2,8 28-70 f2,8 70-200 f2,8vr cyfrowy? - ciągłe przymiarki !
Czytając twój post miałem ten sam problem .........wybrałem d40 .
Jeśli masz pytania o aparta d40 to służę pomocą
A powiedzcie mi jak sie ma sprawa z obiektywami do tego modelu.... gdzies czytalem ze sigmy nie pasuja to tylko cytat ja nie wiem nie sprawdzalem. Prosze wiec mi polecic pare obiektywow do tego modelu pare do makro i takich z ladnym zoomem w granicach do 600zł ;p
Ja mam D40 i jestem z niego więcej niż zadowolony. Więcej mpix niż 6 nie ma sensu, chyba że robisz plakaty. Wygodny w obsłudze, obiektyw kitowy wystarczy na początek, choć w którymś momencie zapragniesz zuuuma. Co do obiektywów to musisz wybrać któryś AF-S z Nikkora, a z firm trzecich to tylko Sigma z HSM. Teoretycznie możesz też inne ale nie będzie Ci działał autofocus. Obiektywy dla Ciebie to:
Nikkor AF-S 18-55 (kit),
Nikkor AF-S 18-70
Nikkor AF-S 18-200
Sigma 18-200 DC OS HSM
Sam rozważałem kilka, w tym Canon 400D i Pentax K100D i nadal uważam, że D40 to był najlepszy wybór.
Ostatnio edytowane przez ropusz ; 10-10-2007 o 21:08
Kolego za 600 to mozna miec ze 3 kitowe 18-55,ewentualnie afs 55-200 (bez VR) lub uzywane 18-70, czy 18-135.
Szklo kosztuje. Nie chodzi o to, ze to niby z silnikiem musza byc, ale dobre szkla na wiertarke tez kosztuja circa o 1000 wiecej.
Musisz wiec troche pooszczedzac. Jesli chcesz wiedziec, co jest kompatybilne to przejrzyj forum. Tych szkiel wbrew opiniom wrogow d40 jest sporo, a watkow o nich jest jeszcze wiecej.
Warto. Mam teraz D40 i w 100% spełnia moje oczekiwania. Jedyne co mnie czasami wnerwia to to, że nie ma ISO 100 ale poza tym aparacik na wypasie.
Mam d80 i miałem styczność z 40tką-fajna zabawka-nic więcej.
za pół roku stwierdzisz,że to nie to co chcialeś
Skontaktuj się z nami