Close

Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 62

Wątek: Firefox

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    Już kolejny raz przy ponownym uruchomieniu giną mi wszystkie karty z poprzedniej sesji. Korzystam z funkcji odzyskiwania sesji Tab Mix Plusa co do tej pory działało perfekcyjnie. W ciągu 2 tygodni już 4 razy się wysypał a jako, że mam w ciągłym użyciu ok 30 kart to taki bug jest strasznie wkurzający. Przeszedłem na 9.0 i wczoraj to samo.
    Jakieś pomysły?
    Zauważyłem, że przy normalnym zamknięciu FF tak się właśnie dzieje. Przy zamknięciu wymuszonym przez system natomiast działa pierwsza klasa. Od wielu miesięcy jeśli muszę zamknąć FF robię to "brutalnie" i zawsze wszystkie karty wracają. Dokładnie tak samo to działa się na Win i OSX.

PS. Kart mam w tej chwili 140 na dwóch oknach FF, więc można się domyślić jak mi zależy na zachowaniu "stanu zastanego".
    Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 22-12-2011 o 13:27
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

Dokładnie - zawsze mam problem przy normalnym zamknięciu aplikacji przed zamknięciem systemu. Kiedy zamykam system z aktywną przeglądarką i sam go ubija to problemu nie ma, dziwne...
    Póki co zainstalowałem Session Managera - dzięki sidek - zobaczymy co się będzie działo, jednak już teraz widzę, że działa znacznie sprawniej i szybciej ładuje sesję niż odzyskiwanie za pomocą TabMixPlusa.
    ... na nic sprzętu kupa gdy fotograf (_._) ...

Domyślnie

Dokładnie - zawsze mam problem przy normalnym zamknięciu aplikacji przed zamknięciem systemu. Kiedy zamykam system z aktywną przeglądarką i sam go ubija to problemu nie ma, dziwne...
    Przy zamknięciu aplikacji program zamyka karty. Tak jakby zamykać je krzyżykami. Dlatego nie wracają. Ubicie procesu nie kasuje zapisów tymczasowych, dlatego działa. Winny jest mechanizm zachowywania sesji, który pomimo odpowiedniego ustawienia nie działa jak należy. Może w wersji 76 będzie poprawiony? W takim tempie "rozwoju" to może być już na wiosnę.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

Póki co zainstalowałem Session Managera - dzięki sidek - zobaczymy co się będzie działo, jednak już teraz widzę, że działa znacznie sprawniej i szybciej ładuje sesję niż odzyskiwanie za pomocą TabMixPlusa.
    To ja dorzucę swoje 3 grosze. Polecam zestaw: Session Manager, Tab Mix Lite i Super Start. Szybko, lekko i zawsze działa.

Domyślnie

i ew. Read It Later
    klikasz przy adresie strony i wrzuca ci do pamięci.
    nie musisz mieć pootwieranych 100 zakładek.
    po prostu potem odpalasz taką stronę i z automatu jest wyrzucana z listy, lub robisz to ręcznie.

zaletą jest to, że jeśli pracujesz na kilku kompach, to będąc zalogowanym w "Read it Later" możesz przywołać strony z innego kompa.
    Ostatnio edytowane przez Psychotrop ; 23-12-2011 o 18:30
    Psychotrop vel Grzegorz Lucjan Laska von Lasocki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez The Structorr Zobacz posta
    To ja dorzucę swoje 3 grosze. Polecam zestaw: Session Manager, Tab Mix Lite i Super Start. Szybko, lekko i zawsze działa.
    A co ma Tab Mix i SS do odzyskiwania sesji i mojego problemu? Używam Tab Mix Plusa, Speed Diala od dawna więc znam te dodatki. Przy wielu zakładkach i szerokich ekranach polecam jeszcze Vertical Tabs
    ... na nic sprzętu kupa gdy fotograf (_._) ...

Domyślnie

A co ma Tab Mix i SS do odzyskiwania sesji i mojego problemu? Używam Tab Mix Plusa, Speed Diala od dawna więc znam te dodatki. Przy wielu zakładkach i szerokich ekranach polecam jeszcze Vertical Tabs
    Jak to co? To już 4 strona, najwyższy czas zacząć off-top

Wesołych Świąt!

Domyślnie

Wszystkim narzekającym na wydajność FF proponuję zapoznać się z projektem Pale Moon. Rewelacji nie ma, ale trochę lepiej jest.
    Żurek

Domyślnie

Po aktualizacji do wersji 20.0.1 zniknął tryb prywatny. Ktoś wie jak go "odzniknąć" ?

Domyślnie

W FF v21, menu plik - nowe okno prywatne (lub skrót Ctrl + Shift + P)

Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów