Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 30

Domyślnie Steve McCurry - kolory.

Przeglądałem jego zdjęcia na magnum i kolory wręcz mnie oszałamiają. Jakim cudem on uzyskał taka ogromną rozpiętość tonalną i tak nieziemskie kolory.

Domyślnie

Potęga analoga...
    Pozdrawiam.
    MamiyaRB67, D90, D70, 12-24, 18-70, 28-80, 35, 50, 180, 70-300...
    |||blog ||| maciejsimm.com|||

Domyślnie

oki ale to ze to analog chyba nie tlumaczy wszystkiego. widzialem mase zdjec na magnum i zadne nie miały takich kolorów i takiej rozpiętości. Podejżewam że to slajd, ale rozpiętość tam b ije na głowę chociażby zdjęcia z fuji s5 które jest chwalone, że ma większą niż film. Więc to chyba coś więcej niż film.

Domyślnie

Z pewnością slajd... do tego dochodzi mistrzostwo w jego wołaniu... późniejsze prace ciemniowe.
    To jest to za co cenię reportarzystów NG... świetnie operują napotkanym światłem, świetne kadry i do tego ten kolor...
    Cyfrą to też imho da się zrobić... ale nie będzie to miało takiego... pierwotnego wyglądu.
    Pozdrawiam.
    MamiyaRB67, D90, D70, 12-24, 18-70, 28-80, 35, 50, 180, 70-300...
    |||blog ||| maciejsimm.com|||

Domyślnie

na filmie i w dodatku nie uzywa AF. Kilka watkow wczesniej ktos pisal ze czym szybszy AF tym lepszy reportarz
    Zeiss (N)Ikon www.grenlandia2010.pl
    Pozdrawiam
    Adam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Guancho Zobacz posta
    Z pewnością slajd... do tego dochodzi mistrzostwo w jego wołaniu... późniejsze prace ciemniowe.
    To jest to za co cenię reportarzystów NG... świetnie operują napotkanym światłem, świetne kadry i do tego ten kolor...
    Cyfrą to też imho da się zrobić... ale nie będzie to miało takiego... pierwotnego wyglądu.
    uświadomiłem sobie ogromną różnicę, jak oglądałem jego zdjęcia z Indii i często z miejsc, gdzie sam byłem i różnica w kolorach, detalach, informacji przeniesionych w cieniach mnie zszokowała. Jego kolory są strasznie miękkie (to akurat wiem jak osiągnąć nawet na d80), ale jednak szczegóły w cieniach i rozpiętość są porażające, chyba jedyne fotografie, którym udało się odwzorować kolory jakie tam czasem można spotkać.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez saygon Zobacz posta
    Przeglądałem jego zdjęcia... ...i kolory wręcz mnie oszałamiają....
    jeśli idzie o kolor, ja odnoszę podobne wrażenie tu:constantine manos -choć z innego względu niż ich miękkość...

btw. pierwsze zdanie wbija się mocno w głowę :>

Domyślnie

chyba sobie dziś slajdzik kupię.... albo lepiej dwa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tompsl Zobacz posta
    jeśli idzie o kolor, ja odnoszę podobne wrażenie tu:constantine manos -choć z innego względu niż ich miękkość...

btw. pierwsze zdanie wbija się mocno w głowę :>
    widziałem ten in Motion ale jednak u mcCurry koloty sa inne. tam sa jednak bardziej sztuczne a u niego sa bardzo zywe, naturalne,maja ładne przejścia to jednak coś innego jak na mój gust. a ja po zobaczeniu tych zdjęć zacząłem szukać dobrego analoga do torby.

Domyślnie

Saygon co robisz żeby osiągnąć miękkie kolory z cyfry?
    W życiu piękne są tylko chwile.......

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów