Close

Strona 31 z 35 PierwszyPierwszy ... 212930313233 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 301 do 310 z 347

Wątek: D300 vs 5D

Oszczędny w słowach
    Miasto
    śląsk i zagłębie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Adam Trzcionka Zobacz posta
    kotlety slubne powiadasz. to pokaż no coś wykwintnego ze swojej szuflady, hę?
    ok, postaram się spod kupy chłamu coś wykwintnego wyszukać

"Kotletami" nie chciałem nikogo urazić, kto foci na ślubach, mam po prostu nienajlepsze zdanie o instytucji małżeństwa a ślub w prostej linii się mi z nią kojarzy stąd dziwię się ludziom po co im fotki zę ślubu, bo i tak chyba ze 30 % się potem rozwiedzie

pozdr
    Przemo K.
    F801s/ELAN7/C5DMk2 + szkła

Domyślnie

no to, jak to się mówi: pozdrawiam
    Może nieszczęśliwie dałem cytat ale chodzi mi o sample na wysokich ISO do porównania z tymi z D300.
    pattom

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Paweł Tometczak Zobacz posta
    Może nieszczęśliwie dałem cytat ale chodzi mi o sample na wysokich ISO do porównania z tymi z D300.

Pawle - jak zapowiedziałem - zapraszam do mnie z d300, porównamy bezpośrednio, nie będzie mowy o manipulacji

cała sieć jest zasrana samplami i z 5d i z d300. że patetycznie powiem: kto ma oczy, niechaj patrzy.

Domyślnie

Pawle - jak zapowiedziałem - zapraszam do mnie z d300, porównamy bezpośrednio, nie będzie mowy o manipulacji

cała sieć jest zasrana samplami i z 5d i z d300. że patetycznie powiem: kto ma oczy, niechaj patrzy.
    Nie mam D300 cały czas targają mną dylematy czy D300 czy 5D, zależy mi na dobrej jakości obrazu, tak jak pisałem wcześniej, kurcze człowiek sam nie wie co chce a może bardziej głupieje od tych sampli, porównań, wykresów i innych rzeczy, które nie są robieniem zdjęć :]
    pattom

Domyślnie

Nie mam D300 cały czas targają mną dylematy czy D300 czy 5D, zależy mi na dobrej jakości obrazu, tak jak pisałem wcześniej, kurcze człowiek sam nie wie co chce a może bardziej głupieje od tych sampli, porównań, wykresów i innych rzeczy, które nie są robieniem zdjęć :]

cóż, wszystko zalezy od tego, co robisz, co już masz i w którym systemie. dla mnie - w slubnej kotleciarskiej zabawie - hierachia miedzy d300 a 5d jest jasna zaś na wierzchołku bezsprzecznie d3

Domyślnie

Jeżeli miałbym startować od zera, z nastawianiem na portret, to wybrałbym 5D.
    Jeśli chciałbym aparat bardziej uniwersalny - reportersko-krajobrazowo-sportowy to d300
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

pozdrawiam
    Paweł

Kaleid
    Gość

Domyślnie

Nie martw się, dobre kotlety to też domena artystów ...kucharzy.

Domyślnie

Tak apropo nastepcy 5 - sa jakies chocby przecieki na temat dostepnosci i ficzerii >?

Domyślnie

oj już dajcie spokój z tym 5d jaki jest och ach bo to nie jest CB żeby sie nim
    zachwycać - dajcie sie tu ludziom onanizować nowościami nikona w spokoju
    amen
    D50; F80; T 28-75 2.8; N 35 1.8; N 50 1.8; S 70-300;
    pozdrawiam marek

Domyślnie

Właśnie się zastanawiam, czy kiedyś skończy się narzekanie? Wydaje mi się, że lepiej koncentrować się na tym jak wyciągnąć z danego modelu maksa niż bić się o parę pikseli. Nikon czy Canon dzisiaj dają nam sprzęt przyzwoity, którym co ważne można robić przyzwoite fotki, a co komu bardziej odpowiada systemowo, czy finansowo to indywidualna sprawa. Każdy człowiek jest inny i preferuje, co innego. Sprzęt dzisiaj nie różni się tylko napisem na body, ale całą systemową filozofią, wystarczy, że pewne jej cechy będą nam odpowiadać i nawet drobne różnice w szumach nas nie przekonają, bo jak się okazuje to nie jedna firma ma dzisiaj monopol na sprzęt.

Strona 31 z 35 PierwszyPierwszy ... 212930313233 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów