Właśnie zakupiłem D80;] Niestety bez pamięci stad moje pytanie, prośba.
doradźcie jaką kartę pamięci kupić? Jak się nazywa? Jakiej marki najlepiej. Aparat dojdzie pewnie po jutrze więc chiałbym kupić już dziś pamięć.
Dziękuję z góry
Szukaj
Właśnie zakupiłem D80;] Niestety bez pamięci stad moje pytanie, prośba.
doradźcie jaką kartę pamięci kupić? Jak się nazywa? Jakiej marki najlepiej. Aparat dojdzie pewnie po jutrze więc chiałbym kupić już dziś pamięć.
Dziękuję z góry
Kup jedną z rekomendowanych przez firmę NIKON.
NIKON
לא תרצה - VI - Nie będziesz mordował
Sandisk ??
Polecam Sandiska z serii ULTRA II albo EXTREME <--- tu dostaniesz program do RAW-ów![]()
D50 /T28-75 2.8/ SB-800
Nada się, osobiście jednak wolę kilka kart o mniejszej pojemności, tak dla bezpieczeństwa. Z moim D40 uzywam 4GB, 4GB i 2GB, wszystkie Sandisk Ultra II.
Gratuluję zakupu, jako pierwsza lustrzanka to rewelacyjny sprzęt
Sam się przymierzam do zakupu D90, to po prostu trochę bardziej rozbudowane D5000![]()
Ostatnio edytowane przez kronos28 ; 14-05-2009 o 10:24 Powód: łączenie wielokrotnego wpisu
A ja odradzam jakiekolwiek karty EMTECa lubią pękać w aparatach wzdłuż spojenia u dziewczyny w D40 zablokował kawałek plastiku styk kart no i była wizyta w serwisie u siostry natomiast rozpadła sie karta przy wsadzaniu do czytnika obyło się bez strat na szczęście.
D40 +|N 18-55 3,5-5,6|N 35 1,8|∑ 70-300 4-5,6|
HANIMAR 200 3,5 & 55 1,7|NISSIN 350T|
2*SanDisk UltraII 2GB
Polecam Sandisk'a. Zdecydowanie. Warto zapłacić trochę więcej i mieć pewność i gwarancję. Szkoda straconych ujęć. Mnie nigdy nie zawiódł. Zresztą Sandisk jest "odpowiedzialny" za CF i SD (można sobie sprawdzić na wikipedii).
Skontaktuj się z nami