Close

Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: coolpix p5000

yendash
    Gość

Domyślnie coolpix p5000

Witam.
    Chciałem podpytać użytkowników tytułowego aparatu o obsługę kart. Kupiłem sobie właśnie wspomniany aparat i trochę mi skrzydła opadły. Próba zmuszenia go do współpracy z kartą 2GB (Sandisk) kończy się komunikatem że karta jest zabezpieczona przed zapisem. Byłem w komisie znajomego a tam inny egzemplarz tego modelu bezproblemowo obsługuje tę kartę. Swój aparat kupiłem na all... i jest z jakiejś dziwnej, może bezpośredniej, dystrybucji. Sprawdzałem firmware i obydwa miały teoretycznie ten sam 1.0. Za ewentualne sugestie z góry dziękuję?
    No i ... wq... mnie ten szum podczas działania aparatu. Nie jestem przyzwyczajony do fotografowania suszarką.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yendash Zobacz posta
    Witam.
    Chciałem podpytać użytkowników tytułowego aparatu o obsługę kart. Kupiłem sobie właśnie wspomniany aparat i trochę mi skrzydła opadły. Próba zmuszenia go do współpracy z kartą 2GB (Sandisk) kończy się komunikatem że karta jest zabezpieczona przed zapisem. Byłem w komisie znajomego a tam inny egzemplarz tego modelu bezproblemowo obsługuje tę kartę. Swój aparat kupiłem na all... i jest z jakiejś dziwnej, może bezpośredniej, dystrybucji. Sprawdzałem firmware i obydwa miały teoretycznie ten sam 1.0. Za ewentualne sugestie z góry dziękuję?
    No i ... wq... mnie ten szum podczas działania aparatu. Nie jestem przyzwyczajony do fotografowania suszarką.
    Przestan marudzic, tylko idz do sklepu z reklamacja. Niech oni sie martwia.

yendash
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pioter m Zobacz posta
    Przestan marudzic, tylko idz do sklepu z reklamacja. Niech oni sie martwia.
    A może coś bardziej rozsądnego? Po przeczytaniu treści odnośnie miejsca zakupu.

Domyślnie

rozumiem, ze karta byla odbezpieczona przed zapisem... taki maly plasticzek powinien byc przesuniety w kierunku stykow karty.
    U mnie bez problemu to cudo zapisuje foty na kartach 1 i 2 GB sandiska.

A ze szumi, to juz trudno, jedyna zaleta tego to fakt, ze mozesz ten szum uslyszec, a nie jak uzytkownicy wypasionych lustrzanek tylko zobaczyc
    Jeśli nachodzi mnie ochota by zrobić coś wielkiego, siadam chwilę w kącie i czekam aż mi przejdzie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yendash Zobacz posta
    A może coś bardziej rozsądnego? Po przeczytaniu treści odnośnie miejsca zakupu.
    To samo, co napisal moderator, ale podejrzewam, ze karta nie byla zabezpieczona, skoro dzialala w innym aparacie. Takie dziwa podchodza pod reklamacje i nic nie wyczarujesz. To nie jest komp, ze mozesz rozkrecic, cos poprzekladac. Nie da sie i basta.
    Karta jest markowa i polecana przez nikona i innych producentow. Ostatnio mialem podobna historie z karta kingstona i wywalalo, ze jest zabezpieczona. Jednak w innych uzadzeniach tez nie dzialala i nie dala sie sformatowac. Jak nie wiesz o co biega, to i dziesz do sklepu, zeby sprawdzili z inna karta. Dziala - karta do wymiany, nie dziala - aparat do serwisu.
    To chyba oczywiste.
    Powodzenia kolego.

Domyślnie

No dobra - niech sobie szumi.
    Ale kłopot zaczyna się przy rejestracji filmu z dźwiękiem. Ten szum jest NAGRYWANY razem z dźwiękiem filmu. Czy to jest jakaś usterka czy też producent nie zadbał o ten szczegół? Myślę, że ta sprawa powinna być do załatwienia w firmware.
    A może jest jakiś sposób aby na czas rejestracji filmu wyłączyć to szumienie (domyślam się, że jest to efekt działania stabilizatora obrazu - VR).
    Proszę o pilną odpowiedź.

Uprawnienia umieszczania postów