Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 26

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Lampa w D70s nie błyska

Witam kolegów,
    mam problem z wbudowaną lampą błyskową w D70s. Brak błysku.
    Zachodzi podejrzenie, że spaliła się żarówka, dzwoniłem do serwisu NIKONa, chcą
    350-400 zł i jeszcze zabierają aparat na minimum 2 tygodnie. Urodziła mi się córa
    i dwa tygodnie to cała wieczność. Mam pytanie do was może znacie adres jakiegoś
    serwisu, który by to naprawił od ręki lub ewentualnie sprzedał samą żarówkę.
    Będę wdzięczny za każde info.

Pozdrawiam wszystkich
    Artion

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Artion Zobacz posta
    dzwoniłem do serwisu NIKONa, chcą
    350-400 zł
    powariowali czyco ? sb400 mamy za niecale 500. O tansza naprawe popytaj gdzies w miejscowych serwisach... O ile oczywiscie to zarowka lampy

ps. gratulacje za bobaska
    TATA ROBI ZDJĘCIA czyli fotoblog młodego taty
    Pozdrawiam Piotrek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Artion Zobacz posta
    dzwoniłem do serwisu NIKONa, chcą
    350-400 zł i jeszcze zabierają aparat na minimum 2 tygodnie.
    To co robi Nikon w PL to są kpiny z tego co czytam na tym forum... Zastanawiam sie czy nie warto by nagłośnic "działalnosci" Nikona w Polsce. Moze jakies wspolne pisemko do Nikon Europe?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez prz3mo Zobacz posta
    To co robi Nikon w PL to są kpiny z tego co czytam na tym forum... Zastanawiam sie czy nie warto by nagłośnic "działalnosci" Nikona w Polsce. Moze jakies wspolne pisemko do Nikon Europe?
    kazdy "autoryzowany serwis" tak sie ceni...
    TATA ROBI ZDJĘCIA czyli fotoblog młodego taty
    Pozdrawiam Piotrek

Domyślnie

Zamiast naprawiać proponuję kupić SB600, albo SB400 - to dużo rozsądniejsze. Jak zrobisz parę zdjęć swojego malucha z zewnętrzną lampą, to już nigdy nie będziesz chciał używać wbudowanej.
    D850 | D5300| D780 | N80 | S 24-105/4 | N18-140 3,5-5,6 | N28-105 3,5-4,5 | N 50 1,4D | N 85 1,8G | T 17-35 2,8-4 | S C100-400/5-6,3 | SB-600 | SB-800

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez brzezior Zobacz posta
    Zamiast naprawiać proponuję kupić SB600, albo SB400 - to dużo rozsądniejsze. Jak zrobisz parę zdjęć swojego malucha z zewnętrzną lampą, to już nigdy nie będziesz chciał używać wbudowanej.
    Popieram. Kupiłem SB 800 i juz nie używam lampy wbudowanej.
    D7000, 18-70DX,50 1.8, 70-300, SB-800

Domyślnie

Wszystkie Wasze porady mają rację bytu pod warunkiem, że faktycznie uszkodzenie lampy ma miejsce w samej lampie. Natomiast jeśli walnęło coś w układzie wyzwalającym błysk, to może ani wbudowana nie błyskać, ani zewnętrzna. Artion podjedz sobie na Postępu do serwisu i daj im z zaskoczenia aparat do diagnozy. Jak coś im się daje tak na szybko to zdaża się, że robią od ręki. Jedyne ryzyko to 90zł na wycenę jeśli nie zdecydujesz się na dalszą naprawę. A wrzucać kasę w zewnętrzną lampę bez gwarancji, że będzie działać, to nieco ryzykowne.

EDIT: a nasze stękania na serwis nikona w Polsce były na tym forum już milion razy i jakoś nie przypominam sobie, żeby coś się z tego urodziło
    - Żadnych kontaktów seksualnych
    - To znaczy, że mamy o tym nie rozmawiać? - upewnił się kierownik studiów nieokreślonych.
    - Nie, to byłby seks oralny - poprawił go Rincewind.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez prz3mo Zobacz posta
    wez tylko pod uwage ze na takich forach jak tu z zasady bedziesz czytal o negatywnych doswiadczeniach z serwisem. ja na przyklad nie mam najmniejszego powodu do marudzenia, martwy pikselek w d80 zostal zmapowany blyskawicznie, przy okazji wyczyszczono matryce. i mysle ze zdecydowana wiekszosc ludzi ktora miala stycznosc z serwisem jest zadowolona. ale to tylko moje zdanie
    podpis nieczytelny

Domyślnie

Wczoraj wieczorem odebralem Body od reklamacji (czas od oddania do odebrania 12 dni !!!! bez zadnych telefonow czy interwencji z mojej strony ) powiem szczerze jestem zadowolony i po zrobieniu kilku zdj testowych nie moge zlego slowa powiedziec co, obserwujac tendencje do najezdzania na Serwis Nikon Polska jest rzadkoscia, ale to prawda. Wyswietlacze oklejone foliami ochronnymi, w srodku czysto nie tak jak w przypadku, jesli dobrze pamietam Polej-a.
    Lampa błyska jak nowa wszystko na swoim miejscu i dziala. Tak wiec albo jest to odosobniony przypadek albo jest poprawa i idzie ku lepszemu w obsludze klienta na ul. Postepu 14 za co trzymam kciuki i zycze wszystkim odajacym aparat do naprawy w Serwis NP.
    Ostatnio edytowane przez michal8791 ; 24-02-2007 o 16:46
    Nikon D7100 || N 50/1,8 || S 70-300 ||N 18-105/3,5-5,6|| NaneuPro C-200 ||
    "....ograniczenie stwarza mistrza....."

Domyślnie Przyszła kolej na moja 50-tke

No i moja D50-tka tez wlasnie zaliczyla zgon wbudowanej lampy. Pisze tylko informacyjnie, bo moze w przyszloci ktos bedzie sobie robil statystyki ile czasu uplywa od zlozenia sprzetu do serwisu i odbioru . Nie omieszkam dopisac daty odbioru ku potomnym

Pozdrawiam

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów