Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 29

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Matko! Już myślałem, że ktoś wyczaił jakąś zajawkę w necie, a tu kolejny wątek życzeniowy
    Mam oczywiście nadzieję, że sivy przesadził z tymi 2-3 latami. Mogę też spokojnie postawić parę złotych na pojawienie się samoobrony matrycy oraz LV. W końcu staje się to powoli normą na półce amatorskiej i jeśli ktoś będzie stawał przed wyborem systemu, to... itd itp. Najbardziej obawiam się o różnicę w cenie - za literkę "s" przy 70 trzeba było dorzucić prawie 1k a rewolucja żadna.
    Nikoś D90 + MB-D80 + Nikkor 16-85 VR + Nikkor 70-300 VR + Cosina 100 macro + SB-600 + Velbon Sherpa 600R
    Moja racja jest mojsza, niż Twojsza. Moja racja jest najmojsza!

Domyślnie

Jacek_Z napisał:

"masz tylko jedno wyjscie - D200. Za chwilę używki będą po około 3.600. Za takie pieniądze nie dostaniesz nic lepszego w kategorii możliwości/cena."

Tylko, że kupować używkę D200? Tą puszkę kupują ludzie, których cyferkologia raczej nie bawi. Sprzedają je z reguły, bo na liczniku jest już trochę klapnięć. Myślę, że mało będzie D200 z małymi przebiegami, bo i po co się takiej puchy wyzbywać. Jakoś nie mam weny do kupowania używanych korpusów. Nigdy nie wiadomo co go spotkało w życiu. A np. 3,5 kzł za używkę D200 to już pięniądze dla którym chyba bałbym sie ryzykować.
    Pozdro!
    Jakieś ciałko, szkiełko i światełko, no i jeszcze nosidełko

Domyślnie

zdziwisz się, ale uzywają jej nie tylko zawodowcy, ale tez osoby które po prostu lubią (i stać ich) dobry sprzęt. Te puszki nie musza mieć wcale dużego przebiegu.
    Przebieg mozna łatwo odczytać. Bywały nawet D2x z przebiegiem kilka - kilkanaście tys. Mój D200 przez 1,5 roku zrobił 27 tys i wygląda jak nowy. Jak ktos robi 10 tys zdj rocznie to ma go jeszcze na 7 lat używania. Zestarzeje sie prędzej niż zużyje.
    prosze - w tej chwili na naszej giełdzie za 3.800 z przebiegiem 8 tys http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=37889
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 08-10-2007 o 10:32
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Przebieg mozna łatwio odczytać. Bywały nawet D2x z przebiegiem kilka - kilkanaście tys. Mój D200 przez 1,5 roku zrobił 27 tys i wygląda jak nowy. http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=37889
    Może trochę nie w głównym temacie wątku - ale tak przy okazji jak można stwierdzić się o przebieg - czy tylko w serwisach lub też czy są inne "domowe" sposoby?

Domyślnie

program opanda - darmowy, do pobrania z sieci. Podglądasz nim exif (na pliku zdjęcia klikasz prawym) i pole chyba 6 od dołu - total number ...
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Ja stawiam kita 18-70, że za ok. rok usłyszymy o D90 z CMOSem. Reszta to będą czyszczenia matrycy i inne takie mniej lub bardziej marketingowe gadżety. Ktoś stawia 70-200 2.8?

Domyślnie

Jakiś czas temu wypuścili D40 nie wiadomo skąd pojawił sie D40x z matryca od D80. Więc może teraz pojawi się D80x z matrycą CMOS 10mp?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Tą z D300? Za szybko - D300 jeszcze na półkach nie ma. Nie będzie wewnętrznej konkurencji. Te matrycę dadzą do niższego body na poczatku 2009 jak sądzę.

wcześniej, na jesień '08 już będzie, a gadać o nim i porównywać sampelki z netu, to przez wakacje będziemy

to jest mój typ wyssany z palca, jakby co

Domyślnie

też obstawiam coś w okolicach połowy 2009 roku. Teraz nadchodzi czas D300... To akurat tak wychodzi D80 ---> D300 (ma wszystko to co nie ma d80:czyszczenie matrycy, CMOS, 9kl/s, liveview) no i dalej to D3. A jak wejdzie następca D80 to już będą musieli dać coś z d300 (vide live view, czyszczenie, nową matrycę i będzie tak jak teraz jest - D80 i D200)
    |D7100|SB-800|T17-50/2.8|S70-200/2.8|SY8/3.5|nogi GoldPhoto|Manfrotto|SanDisk|
    Pozdrawiam Tomek Kić

Domyślnie

...i z 1 kl/s więcej.
    Trudno. Zbieram na de80 na początek przyszłego roku i tyle. W końcu to dla mnie i tak cała epoka
    Nikoś D90 + MB-D80 + Nikkor 16-85 VR + Nikkor 70-300 VR + Cosina 100 macro + SB-600 + Velbon Sherpa 600R
    Moja racja jest mojsza, niż Twojsza. Moja racja jest najmojsza!

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów