Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 29

Domyślnie Następca nikona d80

Prawie 3 lata mam nikona d70. Powoli zaczynam myśleć o kupnie nowego body. Czy ktoś wie, kiedy pojawi się następca nikona d80 i czego można po nim się spodziewać?

Domyślnie

masz D300
    Nikon wypuścił ostatnio 2 nowe modele pro, wątpię, żeby szykowało się coś po D80, przynajmniej w najbliższym czasie. Przecież 80tka nie jest jeszcze takim starym modelem.
    skład zastrzeżony!
    Fotografie są jak cebula - mają warstwy.

www.piotrkordula.prv.pl

Domyślnie

Dokładnie D80 mógłby jeszcze ze 2-3 lata pobyć a potem niech zrobią coś bliższego d300
    [Nikon D80][Nikkor 50 f1.8][Nikkor 18-135 f3.5-5.6][2*SanDisk Extreme III 2GB][Gruszka nr 9]

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Radek75 Zobacz posta
    Prawie 3 lata mam nikona d70. Powoli zaczynam myśleć o kupnie nowego body. Czy ktoś wie, kiedy pojawi się następca nikona d80 i czego można po nim się spodziewać?
    To może inaczej, powiedz czego Ty się spodziewasz po ewentualnym nowym body D85, czy D90?
    NIKON

לא תרצה - VI - Nie będziesz mordował

Domyślnie

david555, a moze D80,5.01? będzie miał lcd o przekątnej 4 cali, tv w HD i mini barek :P
    skład zastrzeżony!
    Fotografie są jak cebula - mają warstwy.

www.piotrkordula.prv.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez david555 Zobacz posta
    To może inaczej, powiedz czego Ty się spodziewasz po ewentualnym nowym body D85, czy D90?
    Ja oczekuje ze bedzie matryca CMOS ktora bedzie mniej szumiala. niczego innego po nastepcy d80 nie oczekuje na obecny standart w tej klasie ale wiadomo predko nastepcy nie bedzie a wtedy oczekiwania i standart tej klasy moga wzrosnąc za sprawą konkurencji.
    Miło by było gdyby była stabilizacja w body i czyszczenie matrycy ale watpie ze Nikon to zrobi.
    D300, i klamoty do niego
    R.E.Durka

Domyślnie

no właśnie ten cmos

Domyślnie

Żeby matryc była bardziej konserwatywny, bo za dużo z nim teraz nerwów. Pozatym przydałoby się czyszczenie matrycy bo VR pewnie do body nie zawita... Ja chciałbym jeszcze 100% w wizjerze. Może to dla wielu z Was herezja ale marzy mi się ekranik LV jaki onegdaj miałem w G5, bo często focę z poziomu stóp.
    ?

Domyślnie

czyszczenie matrycy już chyba wejdzie na stałe do nikonów (mam nadzieję)
    [Nikon D80][Nikkor 50 f1.8][Nikkor 18-135 f3.5-5.6][2*SanDisk Extreme III 2GB][Gruszka nr 9]

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Radek75 Zobacz posta
    masz tylko jedno wyjscie - D200. Za chwilę używki będą po około 3.600. Za takie pieniądze nie dostaniesz nic lepszego w kategorii możliwości/cena. D90 chyba nie będzie szybko. No bo z jaka matrycą? Tą z D300? Za szybko - D300 jeszcze na półkach nie ma. Nie będzie wewnętrznej konkurencji. Te matrycę dadzą do niższego body na poczatku 2009 jak sądzę.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów