Prawie 3 lata mam nikona d70. Powoli zaczynam myśleć o kupnie nowego body. Czy ktoś wie, kiedy pojawi się następca nikona d80 i czego można po nim się spodziewać?
Szukaj
Prawie 3 lata mam nikona d70. Powoli zaczynam myśleć o kupnie nowego body. Czy ktoś wie, kiedy pojawi się następca nikona d80 i czego można po nim się spodziewać?
masz D300
Nikon wypuścił ostatnio 2 nowe modele pro, wątpię, żeby szykowało się coś po D80, przynajmniej w najbliższym czasie. Przecież 80tka nie jest jeszcze takim starym modelem.
Dokładnie D80 mógłby jeszcze ze 2-3 lata pobyć a potem niech zrobią coś bliższego d300![]()
[Nikon D80][Nikkor 50 f1.8][Nikkor 18-135 f3.5-5.6][2*SanDisk Extreme III 2GB][Gruszka nr 9]
david555, a moze D80,5.01?będzie miał lcd o przekątnej 4 cali, tv w HD i mini barek :P
Ja oczekuje ze bedzie matryca CMOS ktora bedzie mniej szumiala. niczego innego po nastepcy d80 nie oczekuje na obecny standart w tej klasie ale wiadomo predko nastepcy nie bedzie a wtedy oczekiwania i standart tej klasy moga wzrosnąc za sprawą konkurencji.
Miło by było gdyby była stabilizacja w body i czyszczenie matrycy ale watpie ze Nikon to zrobi.
D300, i klamoty do niego
R.E.Durka
no właśnie ten cmos
Żeby matryc była bardziej konserwatywny, bo za dużo z nim teraz nerwów. Pozatym przydałoby się czyszczenie matrycy bo VR pewnie do body nie zawita... Ja chciałbym jeszcze 100% w wizjerze. Może to dla wielu z Was herezja ale marzy mi się ekranik LV jaki onegdaj miałem w G5, bo często focę z poziomu stóp.
?
czyszczenie matrycy już chyba wejdzie na stałe do nikonów (mam nadzieję)
[Nikon D80][Nikkor 50 f1.8][Nikkor 18-135 f3.5-5.6][2*SanDisk Extreme III 2GB][Gruszka nr 9]
masz tylko jedno wyjscie - D200. Za chwilę używki będą po około 3.600. Za takie pieniądze nie dostaniesz nic lepszego w kategorii możliwości/cena. D90 chyba nie będzie szybko. No bo z jaka matrycą? Tą z D300? Za szybko - D300 jeszcze na półkach nie ma. Nie będzie wewnętrznej konkurencji. Te matrycę dadzą do niższego body na poczatku 2009 jak sądzę.
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
Skontaktuj się z nami