Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11
    Oszczędny w słowach
    Miasto
    Szczecin/Siedlce

Domyślnie D300 + D70s jako backup

Tak sobie dumam i nie mogę nic wydumać....
    Zanim kliknę "zamawiam D300" w imfoto , mam wątpliwości co do jednej rzeczy...
    obecnie pracuję na D70s, a szkiełka to szeroki zoom, 50/1.4d + 85/1.8d. Wymyśliłem sobie, że zostawię sobie d70s i na stałe podepnę pod niego 85/1.8d a z D300 będę pracował na szerokim zoomie + 50/1.4d - oczywiście chodzi o foto ślubne, tylko jeśli równolegle mam pstrykać na tych puszkach to czy później mocno trzeba będzie się gimnastykować w PSie, żeby foty z obu body były podobne jakościowo, czy też różnica będzie na tyle widoczna iż lepiej pogonić d70s i np. tylko zostawić D300 plus ewentualnie wymienić 85/1.8 na 85/1.4....
    any idea?

Domyślnie

aż takiej rewolucji bym się nie spodziewał, d300 na wyższe czułości , d70 do normalnych warunków. Miałbym wątpliwości co do różnicy w odwzorowaniu kolorów może?

Domyślnie

Trochę rózna ergonomia. Prędzej d200+d300... Ale do wszystkiego mażna się dostosować...

Domyślnie

D70s ma inna matryce nie doświetla, bardzo szumi na wyższych iso, ale to jest żyleta d300 będzie inna bajką na pewno obrazowanie będzie miało ładniejsze przejścia tonalne. Jakoś nie widzi mi się 70-tka jako dodatkowe body zbyt duża rozpiętość lat jest między nimi

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Patio Zobacz posta
    D70s ma inna matryce nie doświetla, bardzo szumi na wyższych iso, ale to jest żyleta d300 będzie inna bajką na pewno obrazowanie będzie miało ładniejsze przejścia tonalne. Jakoś nie widzi mi się 70-tka jako dodatkowe body zbyt duża rozpiętość lat jest między nimi
    a jakie ma znaczenie to ile lat minelo od produkcji d70s ?
    mhmh ...

d300 a fuji s3 pro ? - nie pamietam kiedy zostal wypuszczony s3 ale napewno kilka ladnych lat temu ... a nie mozna powiedziec ze s3 nie bedzie sie sprawdzal na slubie i ze bedzie bardzo odstawal od d300 jaki on by nie byl

Domyślnie

Wiadomo już jaka będzie cena D300?
    NIKON...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek B. Zobacz posta
    Wiadomo już jaka będzie cena D300?
    To już było na forum. W kategorii Dxxx

Podawali że ok 1800$
    "Potęga wiary jest motywacją i siłą podtrzymująca każde ważne, znaczące i pełne sukcesu życie"
    || D70 | T17-50/2.8 ||

Domyślnie

Na www.ceneo.pl ceny body D300 wahają się od 6800,- do 9999,-
    Swoją drogą ciekawe czy jak by zamówić za 6800,- to czy cena mogłaby ulec zmianie? Czy sklep nie miałby obowiązku sprzedać body za cenę za jaką się zamówiło aparat?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lkmieciak Zobacz posta
    Tak sobie dumam i nie mogę nic wydumać....
    Zanim kliknę "zamawiam D300" w imfoto , mam wątpliwości co do jednej rzeczy...
    i słusznie - dwa D200 dwa D300 albo dwa D70 tak, ale z moich i kolegów doswiadczen to co najbardziej przeszkadza - to różnica w wielkościach megapikselowych - 6 a 12mln to zbyt wiele aby spokojnie podejmowac decyzje co do tego co czym . Zamiast D300 sugeruje kupić dwie dwusetki ( w cenie jednego D300) i spokojnie fotografowac gdzies do przszłorocznych wakacji, potem pomyslec o wymianie jednej puszki pózniej drugiej... ale to moja filozofia, możesz mieć inną np D2X kupisz spokojnie w cenie trzysetki- też warte przemyslenia.

Oszczędny w słowach Awatar wodstock
    Miasto
    Świętochłowice

Domyślnie

lkmieciak - zastanów się nad tym, że idąc na ślub musisz mieć 2 puszki. Jak podzielisz szkła między te puszki to już sprawa i tego, których szkieł najczęściej używasz. Możesz w ogóle nie wyciągać z torby d70 i tasować szkłami, ale backup musisz mieć.
    D9070s

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów