Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Wizjer D200 a D80

Witam serdecznie! Szybkie pytanko i prosze o konkretne odpowiedzi. Zamieszczam w dziale wyzszych modeli, gdyz mniemam ze chyba latwiej o konkretne porownania.

Czy wizjer w D80 jest tak samo duzy i jasny, o takim samym stopniu powiekszenia jak w D200?
    Czym roznia sie oba wizjery?

Zalezy mi TYLKO na porownaniu wizjerow. Dziekuje!

Domyślnie

Za dpreview.com:

D80:
    • Eyepoint: 19.5 mm (at -1.0 m-1)
    • Frame coverage 95% (approx.)
    • Magnification approx. 0.94x
    • B-type Bright View Clear Matte II

D200:
    • Eyepoint 19.5 mm
    • Frame coverage 95%
    • Magnification approx. 0.94x
    • B-type Bright View Clear Matte II
    :]
    Olympus XZ-2

Domyślnie

patrząc okiem - są takie same ( wielkość i jasność ), w D200 jest więcej info i trochę inaczej rozłożone ( np jest ISO, a w D80 nie ma )
    "Kiedy wszystkie sposoby zawiodą, należy przeczytać instrukcję obsługi" - Murphy

Domyślnie

Dzieki wielkie wlasnie o takie info mi chodzilo!
    Zatem w D80 mam rozumiec nie ma znanego "ciemnego tunelu"? Obraz bedzie rownie dobrej jakosci co w D200?

Domyślnie

Jeżeli chodzi o jasność, powiększenie, eyepoint i podświetlenie to jest identycznie, tylko informacje są inne w D200
    Pozdrawiam Tomasz
    D-7000, D-80, F-601m, N18-105dx VR, N18-70dx, N70-300VR, SB-800, kilka sowieckich słoików

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez slaw74 Zobacz posta
    Dzieki wielkie wlasnie o takie info mi chodzilo!
    Zatem w D80 mam rozumiec nie ma znanego "ciemnego tunelu"? Obraz bedzie rownie dobrej jakosci co w D200?
    tak, oba są bez porównania lepsze niż D70/70s, LCD w D80 też jest taki sam jak w D200, znacznie lepszy niż w D50/70s
    "Kiedy wszystkie sposoby zawiodą, należy przeczytać instrukcję obsługi" - Murphy

Domyślnie

Serdecznie dziekuje!

Mam jeszcze jedno pytanie.... nigdy sie nad tym nie zastanawialem, jednak patrzac na liczby, czegos nie rozumie...
    Mianowicie:

D200, D300 i D80 maja: Magnification approx. 0.94x
    D3 zas: Magnification approx. 0.70x

Moj analog: Magnification approx. 0.82x

D70 i D50: Magnification approx. 0.75x

Jak rozumiec te liczby??? Zwazywszy ze jesli chodzi o wielkosc obrazu to wydaje sie byc najwiekszy w analogu (nie mialem przyjemnosci porownania z D3 )

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BugsBunny Zobacz posta
    ( np jest ISO, a w D80 nie ma )
    Ale mozna sobie w D80 zdefiniowac pod przyciskiem wyswietlanie ISO i po jego nacisnieciu takze mamy w wizjerze informacje o ISO

Uprawnienia umieszczania postów