Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 30
    grypsy
    Gość

Domyślnie 80-200/2.8 vs 70-300 VR

Witam.

Planuje zakup tele. Mam jednak problem...co wybrac ? Na korzysc jednego przemawia swiatlo..na korzysc drugiego VR i ciut dluzsza ogniskowa... Co doradzacie ? Naczytalem sie testow...opinii...testow..i jeszcze raz opinii...i na prawde nie wiem co wybrac ;/

Pozdrawiam serdecznie,
    Bartek

grypsy
    Gość

Domyślnie

oczywiscie chodzilo o 70-300/4-5.6G VR

Domyślnie

Przecież to zależy od Ciebie, a dokładniej od tego, co jest Ci potrzebne - lepsze światło i jakość optyczna w 80-200 czy dłuższa ogniskowa i VR w 70-300, chociaż skłaniam się ku temu drugiemu rozwiązaniu. Jeśli ktoś potrzebuje światła 2.8 to doskonale o tym wie i nie bierze pod uwagę ciemniejszej alternatywy w postaci 70-300 VR, tylko 70-200 VR
    And I am not frightened of dying. Any time will do, I don't mind.

Domyślnie

Mam 70-300 VR i jestem z niego zadowolony.Jak na moje potrzeby, dla mnie jest świetny.Również stałem przed wyborem czy 70-300 czy 80-200 ale niestety nie było tego drugiego i zostałem przy 70-300.VR i nie używam
    fordclubpolska.org

Domyślnie

300 i vr czasem ratuje "dupe" ale nienapisaues gdzie chcesz focic ja na niektorych koncertach podwieczor(niebylo totalnie ciemno,ale jednak) na 300 mm z konca sali ostre zdjecia chodzily. Ze swojej strony polecam 70-300 vr. o 80-200 i tc nieslyszauem za pochlebnych opini(gdybys chcial dłużej). Pozdro

Domyślnie

a ja polecam 80-200/2.8. Od niedawna mam, ale teraz to najczesciej uzywany obiektyw
    rewelacyjnie rozmywa tlo, pieknie izoluje obiekt od tla. Nadaja sie rowniez na portretowke

Domyślnie

odpowiedz sobie na pytanie do czego Ci to?? ja dużo sie przemieszczam więc wagę i rozmiary musiałem tez brać pod uwagę 70-300vr uznałem za najlepszy wybór i .. nieustannie daje mi dużą frajdę z focenia

grypsy
    Gość

Domyślnie

hm...chce focic przyrode...i samoloty ew. jakis daleki portret z ukrycia albo jakies zdjecia w podrozy. Nie foce na koncertach i nie zamierzam.

grypsy
    Gość

Domyślnie

tylko, ze na za 80-200/2.8 przemawiaja wlasnosci optyczne i piekna GO w koncu to 2.8

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów