Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 22

Wątek: co z tym D200?

Domyślnie

i znowu sie zacznie, ja pierdyle - dziéki takim testom mozna zwátpic w cokolwiek, ja mialem rozkmine jak kupowalem d200, ale kiedy zobaczylem zdjécia na paperze przestalem wátpic ze dokonalem slusznego wyboru, 200 to swietny aparat, jak ktos chce mniejsze szumy to wtedy bierze d300 i zajejasne szklo ot co, a 200 zostaje do calej reszty
    kocham ten aparat ( d200 )

Domyślnie

Właśnie - na papierze - mam zdjęcia dzieci, a z nich odbitki 30x45 i mogę liczyć na nich oczka materiałach ubranek.

Domyślnie

zbigniew - ja jakis czas temu drukowalem ( ploter ) format 100x70, zwykly papier, zwykly ploter, robione mydlanym, szumiácym d200 i rownie mydlaná s 24-70 ex. efekt ? zdjécie ostre z masá szczegolow
    tylko papier sie liczy

Domyślnie

Powiem wiecej, mam zdjecia ze studio robione D70 (alez to byl syfiastoszumiacy aparat i do tego mora - opinia z niejednego forum netowego) z Nikone Seria E 100/2.8 (no to tez przeciez syf a nie obiektyw) na papierze 30x45 a nie jeden ogladajacy znajacy sie na fotografii pyta czy to na pewno z Nikona bo tak dobrze to z Nikona nie wychodzi.

Teraz czasem uzywam D200 i uwielbiam wysokie ISO, ale jestem zboczony bo tez lubie Tmaxa3200 w wolanego Rodinalu na duze ziarno.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacoslavgth Zobacz posta
    (...)kiedy zobaczylem zdjécia na paperze przestalem wátpic ze dokonalem slusznego wyboru, 200 to swietny aparat, jak ktos chce mniejsze szumy to wtedy bierze d300 i zajejasne szklo ot co, a 200 zostaje do calej reszty
    kocham ten aparat ( d200 )
    O to to! To wlasnie mialem pisac!
    Podrukowalem sobie co poniektóre z moich "szumiących" łódek na papierze i ... prędko d200 nie zmienie

Domyślnie

Jedni widzą szum z matrycy, inni słyszą szum morza. Kwestia wyboru

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez milo_ja Zobacz posta
    Fajnie widać jak we wszystkich Canonach wraz z większym ISO rośnie kolorowa sieka, a na D200 (D40 zresztą też) szum pozostaje monochromatyczny w zasadzie do ISO 3200.
    Ale kolorową siekę dużo łatwiej zredukować niż monochromatyczną... niestety.

Domyślnie

hahaha
    Dopiero przeczytałem niniejszy wątek i ... troszkę mnie rozbawił
    O niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem D200 i mogę z całym przekonaniem stwierdzić, że jak dla mnie ten aparat to cud
    Miałem Zenita, Canona, Olimpusa, D50, 70s, D80 i każda z tych puszek dawała mi szczęście (choć do D80 się nie przekonałem) ale Panowie, D200 to pełen odlot. Aparat który w 90% widzi tak jak ja A czasami nawet więcej. Tonalność, naświetlenie (matrycowe ) ergonomia, AF, no po prostu orgazm na sucho :0 jak mawiał mój profesor od metodyki

Zdjęcia można zrobić nawet pudełkiem od zapałek, ale lepsze narzędzie daje Ci po prostu komfort.

Oczywiście jeśli ktoś się specjalizuje z nano-fotografii, to D200 może się okazać słaby narzędziem. Jednak do fotografii klasycznej z pewnością to świetny wybór. Oczywiście IMHO

PS to aparat w którym można się "zakochać" i jest to oczywista oczywistość
    NIKON

Domyślnie

Wrocilem z gor gdzie D200 wiernie mi sluzylo i jedyna wada chodz dla mnie mila to ten stop magnezowy strasznie chlodny w dotyku jest jak sobie aparat polezy tak troszke na sniegu.

Domyślnie

Uważam że D200 jest lustrzanką pierwsza klasa I długo będzie z nami mimo iż wyjdzie D300.
    De czy'sta + szkliwo

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów