Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 24

Wątek: Kasia Kievem 60

Domyślnie

Genialne fotki. Jeśli naprawdę robiłeś bez światłomierza to gratuluję oka.

Eh... ten Ilford...
    Klejony D80.

Domyślnie

Witam Wszystkich,

A teraz po kolei.

Wielkie dzieki za pozytywne przyjecie. Zdjecia robilem mierzac swiatlo d200. Niestety nie jest to takie proste bo Kiev ma czasy np. 1/60 a potem juz niestety 1/125... Generalnie malo czasow posrednich. Przeslona w obiektywie 80 mm to 5,6! Glebia ostrosci wsrednim formacie to inna bajka.

Zdjecia wyszly niestety przeswietlone, ale mozecie wierzyc lub nie efekt ten uzyskalem uzywajac w PS Auto-Levels i Auto-Color. Tyle. Poza tym nie wyplamkowalem nawet. Mea culpa. hehe. Jestem pozytywnie zaskoczony faktem, ze jak zobaczylem zdjecie po raz pierwszy zeskanowane, w jpg (niestety tylko 8 bit) i formacie 1200x1200 px (najtaniej ) to pomyslalem, ze padaczka. Ale... 2 operacje i efekt jak widac. Z filmu mozna wyciagnac wieeeele wiecej.

No i jeszcze jedna rzecz... Kadr kwadratowy... Cos pieknego.

Jesli macie jeszcze jakies pytania chetnie odpowiem.

Pozdrawiam

MikeP

PS. Czornyj, dziekuje za odwiedzenie mnie od kupna Pentacona. Kupilem Kieva hehe. Jakie inne body poza Hasselem i Kievem robia format 6x6? Mamiya c-330 i c-220 z tego co slyszalem. Cos jeszcze? Dzieki.

Domyślnie

Z popularnych - Mamiya 6, Bronica serii SQ, Rollei serii 6000. Praktycznie chyba wszystkie TLR. Jest też mnóstwo wynalazków.

Domyślnie

jedynka jest fantastyczna
    pozdr, slavko slavcic - http://slavcic.blogspot.com

Domyślnie

Co Kijev, to Kijev. Maszynka super. Zdjęcia też. O ile pamiętam, to ja namawiałem Cię na Kijeva.
    NIKON

לא תרצה - VI - Nie będziesz mordował

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez david555 Zobacz posta
    Co Kijev, to Kijev. Maszynka super. Zdjęcia też. O ile pamiętam, to ja namawiałem Cię na Kijeva.

david555: dokladnie, Ty mnie namawiales. Trafilem dobry egzemplarz w dobrej cenie... Nistety... mam apetyt na wiecej co mnie troche martwi hehe

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MikeP Zobacz posta
    david555: dokladnie, Ty mnie namawiales. Trafilem dobry egzemplarz w dobrej cenie... Nistety... mam apetyt na wiecej co mnie troche martwi hehe
    Kupuj wszystko, nie będziesz zawiedziony, a i ceny przystępniejsze niż w NIKON-ie.
    NIKON

Domyślnie

david: kupilem kieva 60, ale zastanawiam sie czy nie wymienic go na 88. Co o tym myslisz? sa przejsciowki zeby mozna bylo stosowac inne szkla? np. te z Kieva 60?

Pozdrawiam

MikeP

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MikeP Zobacz posta
    david: kupilem kieva 60, ale zastanawiam sie czy nie wymienic go na 88. Co o tym myslisz? sa przejsciowki zeby mozna bylo stosowac inne szkla? np. te z Kieva 60?

Pozdrawiam

MikeP
    Jeśli masz możliwość to oczywiście wymień, najlepiej od razu na całą walizę.
    NIKON

Domyślnie

Podpinajac sie wciaz pod ten watek tym razem dwa inne zrobione d200. Chyba pokochalem kwadratowy kadr

Pozdrawiam i chetnie uslysze opinie na ich temat.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów