Genialne fotki. Jeśli naprawdę robiłeś bez światłomierza to gratuluję oka.
Eh... ten Ilford...![]()
Szukaj
Genialne fotki. Jeśli naprawdę robiłeś bez światłomierza to gratuluję oka.
Eh... ten Ilford...![]()
Klejony D80.
Witam Wszystkich,
A teraz po kolei.
Wielkie dzieki za pozytywne przyjecie. Zdjecia robilem mierzac swiatlo d200. Niestety nie jest to takie proste bo Kiev ma czasy np. 1/60 a potem juz niestety 1/125... Generalnie malo czasow posrednich. Przeslona w obiektywie 80 mm to 5,6! Glebia ostrosci wsrednim formacie to inna bajka.
Zdjecia wyszly niestety przeswietlone, ale mozecie wierzyc lub nie efekt ten uzyskalem uzywajac w PS Auto-Levels i Auto-Color. Tyle. Poza tym nie wyplamkowalem nawet. Mea culpa. hehe. Jestem pozytywnie zaskoczony faktem, ze jak zobaczylem zdjecie po raz pierwszy zeskanowane, w jpg (niestety tylko 8 bit) i formacie 1200x1200 px (najtaniej) to pomyslalem, ze padaczka. Ale... 2 operacje i efekt jak widac. Z filmu mozna wyciagnac wieeeele wiecej.
No i jeszcze jedna rzecz... Kadr kwadratowy... Cos pieknego.
Jesli macie jeszcze jakies pytania chetnie odpowiem.
Pozdrawiam
MikeP
PS. Czornyj, dziekuje za odwiedzenie mnie od kupna Pentacona. Kupilem Kieva hehe. Jakie inne body poza Hasselem i Kievem robia format 6x6? Mamiya c-330 i c-220 z tego co slyszalem. Cos jeszcze? Dzieki.
Z popularnych - Mamiya 6, Bronica serii SQ, Rollei serii 6000. Praktycznie chyba wszystkie TLR. Jest też mnóstwo wynalazków.
jedynka jest fantastyczna
pozdr, slavko slavcic - http://slavcic.blogspot.com
Co Kijev, to Kijev. Maszynka super. Zdjęcia też. O ile pamiętam, to ja namawiałem Cię na Kijeva.![]()
NIKON
לא תרצה - VI - Nie będziesz mordował
david: kupilem kieva 60, ale zastanawiam sie czy nie wymienic go na 88. Co o tym myslisz? sa przejsciowki zeby mozna bylo stosowac inne szkla? np. te z Kieva 60?
Pozdrawiam
MikeP
Skontaktuj się z nami