Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Domyślnie SILKYPIX Developer Studio 3.0

W trakcie grzebania po sieci , trafiłem na ciekawy soft .
    http://www.isl.co.jp/SILKYPIX/english/

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MirekM Zobacz posta
    W trakcie grzebania po sieci , trafiłem na ciekawy soft .
    http://www.isl.co.jp/SILKYPIX/english/
    A skąd przypuszczenie, że jest ciekawy?
    NIKON

לא תרצה - VI - Nie będziesz mordował

Domyślnie

bo jest, testowałem go jakiś czas, nawet byłem skłonny go kupić, jednak tam gdzie rzuciłem temat nie udało się uzyskać odpowiedzi od producenta, a interesował mnie zakup na fakturę
    pozdrawiam Piotr

Domyślnie

Ja mam wersję darmową. Nie wiem co więcej jest w wersji płatnej..? To co mam - chwalę sobie
    "Nie istnieje takie zdjęcie, którego nie można było zrobić lepiej" - ja
    Mój niekomercyjny link

Domyślnie

Też właśnie zainstalowałem wersję Free .

Domyślnie

Porównanie wersji jest tu:
    http://www.isl.co.jp/SILKYPIX/englis.../ds3/function/

Funkcje dostępne w wersji darmowej na niebiesko.
    Jest dość mocno okrojona - brak kadrowania i prostowania horyzontu, zaawansowanego ostrzenia, odszumiania i paru innych rzeczy.

P.
    Fiat Lux

pebees
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PaSkal Zobacz posta
    (..)
    Jest dość mocno okrojona - brak kadrowania i prostowania horyzontu, zaawansowanego ostrzenia, odszumiania i paru innych rzeczy.
    Takie rzeczy ja na przykład robię albow Gimpie, albo w innej Picasie Mnie zraziło kiedyś to, że nie mogłem jednym kliknięciem zapisać automatycznie wszystkich skorygowanych plików jako jpg. Może teraz się da? A jeśli tak, to jak?

Domyślnie

Nie piszę, że to dyskwalifikuje program - RSE, czy Capture 1 LE ma podobne ograniczenia. Raczej odpowiadam na pytanie jm....

Moim osobistym dążeniem jest zredukowanie workflow do minimum - nie mam czasu i nie chce mi się kopiować z karty jednym programem, obrabiać kolejnym, odszumiać następnym etc., a jednocześnie nie mam kasy na CS. Mam chwilowe problemy z Bibblem, który mi zaczął masakrować NEFy z D50 (WB, oczywiście). Da się to wszystko odwrócić, ale...

P.
    Fiat Lux

pebees
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PaSkal Zobacz posta
    Nie piszę, że to dyskwalifikuje program - RSE, czy Capture 1 LE ma podobne ograniczenia. Raczej odpowiadam na pytanie jm....
    Wiem, ja przedstawiam dla odmiany swój punkt widzenia
    Moim osobistym dążeniem jest zredukowanie workflow do minimum - nie mam czasu i nie chce mi się kopiować z karty jednym programem, obrabiać kolejnym, odszumiać następnym etc., a jednocześnie nie mam kasy na CS. Mam chwilowe problemy z Bibblem, który mi zaczął masakrować NEFy z D50 (WB, oczywiście). Da się to wszystko odwrócić, ale...

P.
    Nie znam dobrze programu, ale wydaje mi się, że odpowiadałby Ci Lightroom.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pebees Zobacz posta
    odpowiadałby Ci Lightroom.
    Za drogi i zbyt profesjonalny (jeżdżenie Ferrarim do markietu po papier toaletowy).
    Bibble właśnie jest w sam raz - wszystkie potrzebne mi funkcje (oprócz zlewania z karty), tylko teraz ten cholerny problem z WB...
    W najgorszym razie zrezygnuję z Bibbla i kupię NX... ale wolałbym nie.

P.
    Fiat Lux

Uprawnienia umieszczania postów