Close

Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Domyślnie problem z naladowanie baterii

Witam, niedawno zakupiłem, drugi (zapasowy) akumulator EN-EL3E.
    Wczoraj około godziny 21 podłączyłem pierwszy, raz do ładowania i do teraz pali sie pomarańczowa dioda.
    Proszę o rade zostawić jeszcze na jakaś godzinkę, dwie poczekać i zobaczyć czy w końcu zaświeci sie zielona dioda czy odłączyć teraz?!
    z góry dziękuje i pozdrawiaml
    flz
    "Love is like a Rubix Cube, there are countless numbers of wrong twists and turns, but when you get it right, it looks perfect no matter what way you look at it”

Domyślnie

nie wiem jaką ładowarka jest do D80 ale w D200 gdy aku ładuje się = dioda mruga, przestanie = dioda pali się ciągle... kolor diody bez zmian - pomarańcz

wg nikon.pl do D80 jest taka sama ładowarka... wiec może przeoczyłes mruganie... ?
    Ostatnio edytowane przez darsedz ; 03-10-2007 o 15:24
    Pozdr. Darek
    D200|F70D|Naf-s:12-24/4,50/1.4|To:20-35/3.5-4.5,28-70/2.6-2.8,100/2.8|Zenitar16/2.8|SB-900/600|SlikPro700DX

Domyślnie

darsedz: dzięki, nie wiem czemu ale wydawało mi sie, że po zakończeniu powinna sie świecić zielona dioda
    "Love is like a Rubix Cube, there are countless numbers of wrong twists and turns, but when you get it right, it looks perfect no matter what way you look at it”

Domyślnie

Tak jest jak idiodka przestanie mrugać pakuj ją do Nikona i szalej.Jak mruga to znaczy, że ma okres i niemożesz jej używać

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wiktor.bakiewicz Zobacz posta
    Tak jest jak idiodka przestanie mrugać pakuj ją do Nikona i szalej.Jak mruga to znaczy, że ma okres i niemożesz jej używać

akumulator już odłączyłem, za wskazówkami kolegi idę szaleć z nowym nabytkiem (50tką)

Uprawnienia umieszczania postów