zdecydowanie odradzam...przynajmniej punkty w Poznaniu...nawet mi - amatorce - ręce opadły, po tym co zobaczyłam na "moich" zdjęciach
![]()
Szukaj
zdecydowanie odradzam...przynajmniej punkty w Poznaniu...nawet mi - amatorce - ręce opadły, po tym co zobaczyłam na "moich" zdjęciach
![]()
Odradzam korzystanie z ich usług. Ja również skusiłam się na niskie ceny i dałam kilka zdjęć do zrobienia w formacie 20x30. Dostałam swoje odbitki ze strasznie "wypranymi" kolorami (jak z labów przy kioskach Ruchu), a co ciekawsze - na każdej odbitce w lewym górnym rogu była miniaturka tego zdjęcia. Pierwszy raz spotkałam się z czymś takim. Zareklamowałam, oczywiście. Po odbiorze - kolory dalej wyprane.
Nic więcej już u nich nie zrobię. A wywoływane jest to wszystko rzeczywiście w jednym miejscu, ale chyba nie w stolicy.
D70|17-55/2.8D|50/1.8D|70-300D|SB-800|ML-L3|...
Są jednymi z niewielu, którzy ramkują slajdy. Może nie wszyscy to lubią, ale ja jestem leniwy, więc slajdy robiłem u nich... Nie miałem powodów do narzekań.
To była podpucha z mojej strony, bo wyjąłem rolkę E-6 i kładę bez słowa na ladzie, a miła pani pyta "jaki rozmiar odbitek?"
Ja na to "36 na 24 milimetry" No i nie zrozumiała....![]()
Kolory odbitek (już tych prawdziwych) mają takie sobie - chyba gorzej kontrolują maszyny. Profilab (Warszawa, róg Targowej i Solidarności) robi to lepiej, choć drodzy są.
Sprzedają negatywy Agfa Vista, którą lubię (bez żadnych racjonalnych podstaw).
Paweł
Fiat Lux
Fotojoker to taki fotograficzny supermarket - nikogo nie obchodzi jakość, liczy się cena.
Zapewne korzystają z laboratoriów grupy CeWe Color , która kiedyś miała największe laboratorium w Polsce (i pewnie nadal tak jest) w Kędzierzynie-Koźlu (nie wiem czy są i jakie powiązania pomiędzy CeWe a Fotojoker).
10 lat temu, kiedy w Polsce nie można było zrobić masowych powiększeń z dia sporo z nimi (z CeWe) współpracowałem (wtedy wszystkie poważne sprawy szły do Niemiec). Niestety - występowały problemy o których wspomniał kriger7. Przy serii próbnej przyłożyli się i było ok - później już różnie. Jakość rzadko powalała, często trzeba było reklamować, a czas uciekał.
Teraz jest zupełnie inaczej - możesz wybrać.
Znajdź laboratorium, które będzie zadowalało jakością, ceną, a przede wszystkim będzie w stanie utrzymać jakość w czasie współpracy.
Pozdrawiam
D40
a ja powiem tak... fotojoker jest na rynku już od paru dobrych lat i niestety to co było oferowane na początku ich działalności w polsce i to co jest teraz...
kolory dno... chyba już niezależnie od tego na jakim papierze trzaskają odbitki (czasem tylko coś się uda - inny operator? dowieźli świeżą chemie?), to co robią z formatami woła o pomstę do nieba (tłumaczą że maszyna się tak ustawiła albo jak jedno bezczelne babsko które stwierdziło "że jak pan chce mieć odbitki 20x30 to niech pan sobie robi z negatywu a nie z cyfry!!!)
![]()
spróbujcie sobie jakieś ciekawe ramki w fotkę wkomponować hehe.
a kiedyś - odrzucanie wszystkich nieudanych kadrów bez finansowej konsekwencji, nietypowe zlecenia nawet takie jak forsowne wywołanie 100 reala - naświetliłem ją przez przypadek jak 400pojechało gdzieś do niemiec i efekt był zadawalający, czy wywołanie negatywu ze sprutą z jedej strony perforacją (rodzicielka zapomniała że należy zwolnić blokadę przy zwijaniu filmu
)
podsumowując na obecne czasy zdecydowanie
N I E P O L E C A M
raczej w wawie warto zahaczyć o profilab (przy hali mirowskiej) Lab&Labi lub niezły punkt za relaxem - szkoda tzw "nerw" bo tego się na pieniądze nie przeliczy
Jezeli chodzi o negatywy to nie polecam, RYSUJA jak cholera, to co w promocji to wlasnie wioza do tej fabryki wywoływania, gdzie leci 100tys rolek przez noc i wystarczy ze jakis paproszek w maszyne wpadnie i masz koniec chlopie z klisza. A z powiekszen jestem bardzo zadowolona, co wiecej (w Zabrzu) jak oddaje np zdjecie w kwadracie to dostaje je w kwadracie w tym wymiarze jaki jest. tzn nie zmniejszone np do 10x15 do obcinania.
When you'll learn to love hell, you'll be in heaven.
D300 -> dostalam na Walentynki!
Moja przygoda też do ciekawych nie należy :
Dałem do zrobienia foty pogrupowane w katalogach na większy i mniejszy format opis na zleceniu Pani przyjęła wszystko jasne.
Odbiór - dostałem foty z jednego katalogu , tego mniejszego !! - reklamacja mam przyjść za 3 dni , zjawiam się i po kopercie widzę że coś nie gra bo jakaś taka mała , dostaję od uśmiechniętej pani foty z obu katalogów w małym formacie !!!
Następny termin pojawiam się zdjęc nie ma bo skoro reklamacja to musi iśc do labu a to trwa, pytam się dlaczego K... tego nie powiedziano tylko znowu straciłem czas a zdjęć jak nie ma tak nie ma - jutro już będą![]()
Nie muszę dodawać że moja cierpliwość się dawno skończyła i prawie tam eksplodowałem!!!!
Życie jest ciężkie tłumaczę sobie wszystko , mam pecha , kilka butelek nerwosolu jadę po odbiór![]()
Odbieram : jedno zdjęcie w dużym formacie krecha przez całę foto , kolory do bani , ręce opadły ...
D610. F801s. N28-70/2,8. N50/1,4D. N55/1,8micro. N85/1,4. N70-200/2,8VR. Sb800. LP mini trekker
hehe chyba powinieneś mocniejsze środki niż nerwosol sotosować na tę firmeZamieszczone przez robren
![]()
Dla mnie ta firma nie nazywa się Fotojoker ale Foto-JOKE-r, dla nieznających języka Szekspira JOKE to po angielsku żart.
To tyle przemysleń w dotyczących tej firmy
Grzegorz
---------------------
Co Cię nie zabije to Cię wzmocni...
Skontaktuj się z nami