Maja calkiem amciu ceny na duze formaty. Kto korzystal czy jakos specjalnie szykowal, jakies wrazenia?
Szukaj
Maja calkiem amciu ceny na duze formaty. Kto korzystal czy jakos specjalnie szykowal, jakies wrazenia?
Regards,
Radomir
---
D70 | Sigma 18-50/2.8 EX | Nikkor 50/1.8D | Sigma 70-300 APO II | SB-800 | Transcend 1GB x(ilestam)
Ostatnio nic u nich nie robiłęm, ale jakieś 1,5 roku temu zaniosłem skuszony ofertą
10![]()
slajdów średniego formatu do przetestowania, bo obiecywali, że zrobią mi z tego arcydzieła, tzn. super skan na profesjonalnym skanerze i odbitka 20x30 rewel jakości, i takie tam.
Całość wysyłali jeszcze wtedy do Berlina.
Po 2 tygodniach odebrałem zdziwiony 10 odbitek 9x13...
Zareklamowałem - przeprosili...
Po następnych dwóch przyszły odbitki 10x15![]()
![]()
![]()
Tutaj moja cierpliwość nie była już taka wytrzymała ale dałem im jeszcze jedną szansę
bo rzeczywiście sami sprawiali wiarygodne wrażenie, że nie wiedzą czemu.
Najciekawsze było to że slajdy opisałem ze szczegółami po niemiecku.
W końcu za trzecim podejściem odebrałem zdjęcia, ale jakość nie powaliła mnie na łopatki jakość. Były to raczej bardzo przeciętne odbitki.
Więcej im już potem nic nie dawałem, ale jak powiedziałem to było przed laty, teraz technika poszła do przodu.
pozdrawiam, Marek
W większości punktów wysyłają odbitki do jakiegoś centralnego punktu (chyba w Wawie). Robią na Agfie, odbitki ok, ale moje były porysowane. Więcej u nich nie robiłem...
W niektórych punktach mają laby lokalnie, wtedy sytuacja może być zupełnie inna. Np. w Krakowie w galerii Kazimierz robią na Kodaku, ceny znośne, będę tam chyba robił na stałe...
Skorzystałem z promocji odbicia dużego formatu, a przy okazji chciałem zobaczyć na co stać moje D70. Byłem bardzo mile zaskoczony wynikami. Nie mogłem się do niczeo przyczepić.
Dziś odebrałem odbitkę 40/60 ( 9.90) i wyszła super ,ostatnio robiłem tę samą klatkę tylko 30/45 i była o wiele za ciemna i innaczej wykadrowana - poprostu są niepowtarzalni.
D 500 D 600 D 750
S 14 2,8 HSM / N 24-70 2,8 / N 28 1,8 / N 60 2,8D / N 105 1,4 E ED / S 70-200 2,8 OS / S 150 - 600C OS /SB900
Hmmm opinie niezbyt zachecajace, gdzie w takim razie warto robic duze formaty (> 20x30). Najlepiej w Warszawie, no chyba ze gdzies zrywaja kaski z glow cenami i obsluga to i na przesylke moge poczekac![]()
Regards,
Radomir
---
D70 | Sigma 18-50/2.8 EX | Nikkor 50/1.8D | Sigma 70-300 APO II | SB-800 | Transcend 1GB x(ilestam)
Jak raz zaniosłem im negatyw to póżniej nic im nie dałem,w profilabie odbitki 20x30 mają po ~12zł (papier duralife),teraz wszystko daje do Profilabu (poprzez fototen) i zawsze jestem zadowolony
EQ : Nikon F3 | Nikkor 50/1,5 AiS | F801 | Sony ILCE 7mkIII | Sony 55/1,8 | Sony 35/1,8 | Viltrox 24/1,8 | Canon 135/2,0 L |
Insta : @pan_portrecik
Ja polecam Wilab (www.wilab.pl).
Robią na Agfie.
Jakość jest bardzo dobra.
Można im wysłać pliki przez internet i odebrać osobiście lub przez pocztę.
Duże formaty radzę odbierać osobiście.
W Fotojokerze chciałam zrobić odbitkę 20x30 kwadratowego zdjęcia (z białym marginesem), powiedzieli że się nie da. Teraz zanoszę tam, gdzie nie mają z tym problemu. Nie do jakiejś sieci, tylko do jednego konkretnego labu, gdzie pracuje ktoś, kto się na tym zna, a polecił mi go profesjonalista, który też z niego korzysta.
o jezu ngdy wiecej rysują negatywy nawet odbitki do bani![]()
Skontaktuj się z nami