Close

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 53

Wątek: d100 czy d70?

Domyślnie

ja wkladam wezyk, robie bulba, rach ciach i czyste. Ale tobie nie radze probowac, nie biore za twoj sprzet odpowiedzialnosci
    Iconography fucks with me
    You look great in bloodstains

D100/50mm1.8/85mm1.8/Lensbaby

Domyślnie

dzieki za odpowiedzi
    bez obawy udalo sie raz touda sie i drugi!!! :P
    pozdro

Domyślnie

No i dalej nie jestem pewien.. - ciezko jak cholera cos tutaj wybrac.
    - d100 - nie wiem dlaczego mnie przyciaga (pomimo, ze sie pisze o jego podeszłym wieku, jpg cienkie i szybkosc..)
    - d70s - jakos do mnie nie przemawia - sam nie wiem czy to nie jest ppoprostu utrudnianie sobie zycia...

Nie wiem czy uda mi sie wejsc w jaki kolwiek system, jak narazie nie moge sobie pozwolic na stanowczy wybor i opuszczenie chociaz na chwile hybrydy.

Tak sobie mysle o innym systemie, ale jak narazie wszystko mnie kieruje do NIKONa...

Moze ktos mi wybije z glowy d100? albo d70s? tylko nie proponujcie d200 - to nie dla mnie jednak półka, za niska cena.. ;-/ (d100 w DE za grosze, ze tak powiem - taniej i to czasami sporo nizeli d70s i tutaj mnie to jeszcze popycha w strone d100)

Zle kombinuje?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez equaliber
    No i dalej nie jestem pewien.. - ciezko jak cholera cos tutaj wybrac.
    - d100 - nie wiem dlaczego mnie przyciaga (pomimo, ze sie pisze o jego podeszłym wieku, jpg cienkie i szybkosc..)
    - d70s - jakos do mnie nie przemawia - sam nie wiem czy to nie jest ppoprostu utrudnianie sobie zycia...

Nie wiem czy uda mi sie wejsc w jaki kolwiek system, jak narazie nie moge sobie pozwolic na stanowczy wybor i opuszczenie chociaz na chwile hybrydy.

Tak sobie mysle o innym systemie, ale jak narazie wszystko mnie kieruje do NIKONa...

Moze ktos mi wybije z glowy d100? albo d70s? tylko nie proponujcie d200 - to nie dla mnie jednak półka, za niska cena.. ;-/ (d100 w DE za grosze, ze tak powiem - taniej i to czasami sporo nizeli d70s i tutaj mnie to jeszcze popycha w strone d100)

Zle kombinuje?
    chcesz robic foty? ja zarabiam na d100 i robie dla siebie na d100. D100 bije niektore moje negatywy, jestem bardzo zadowolony. Po zakupie d200 d100 zostaje w torbie na backup pewnie
    Iconography fucks with me
    You look great in bloodstains

D100/50mm1.8/85mm1.8/Lensbaby

Domyślnie

moj d100 wlasnie grzeje sie w serwisie. Czekam na odp. sprzedajacego , ale na 100% przyjdzie nowy model
    szukam tez gripa do d100 - wiem ze za granica mozna dostac za 300-400zl. w posce ok 800zl za uzywke
    niesstety nie mam mozliwosci kupic z ebaya bo nie mam karty kredytowej, stad moje prosba - jesli ktos by jechal w poszukiwaniu sprzetu gdzies na zachod to prosilbym o kontakt i jesli nie bylo by to problemem kupno mi mb-d100

wracajac do twojego postu, d100 to swietny aparat i bez znaczenia ile nowszy jest d70s nie zamienilbym go za chiny. Ergonomia prawie jak w E-1, wytrzymalosc i jakosc zdjec odpowieda mi w 100% POLECAM

Domyślnie

No to już więcej nie czytam głupot - bo przez takie coś trace szacunek do internetu. Każdy chwali swoje - przy czym neguje inne z czym nie miał doczynienia w ogóle. Tacy "internetowi znawcy" - jaki wiele.

No to nic, ja się będę rozglądał za d100 - wchodze do bractwa NIKON - donau, jest taka opcja, że może będę rozmawiał z rodziną w DE i jeżeli już ułoże sobie wszelkie wydatki a to sie odezwe i będę mogł zaproponować Ci wspolne zakupu w DE (bez ruszania sie z domu). Ale jak mowie to nic pewnego, bo mam jeszcze kilka b.ważnych wydatkow i może teraz sobie to odpuszcze. (jeszcze istnieje możliwość z FR)

PS: tak na marginesie to jestem wdzięczny - bo naprawde "pociąga" mnie ta stówa!

EDIT:
    Własnie o to mi chodziło - tak samo mnie irytował e-1, no ale bałem sie o jego wiek.. Co do tego grip'a - to jakby co to ja jeszcze dam znac, sam nie wiem jak to będzie, ale wstepnie mowie, ze jest taka mozliwosc.

Domyślnie

equaliber: to milo ze istnieje taka mozliwosc narazie mi sie nie spieszy. W kazdym razie musze miec gripa do czerwca-lipca bo wyjezdzam sobie pozwiedzac swiat i bedzie niezbedny.
    Nie mysl ze odradzam kupno d70 - w rzadnym wypadku to tez swietny aparat ale moim zdaniem d100 ma dusze i charakter, ktory mi bardzo odpowiada - to taki husky wsrod aparatow - nie do zdarcia
    pozdrawiam
    ___d100___sigma 24-70/2,8___sigma 70-300/4-5,6___lowe pro nova 3

___KUPIE GRIPA DO D100___

nin
    Gość

Domyślnie

tez bym chetnie kupil gripa za 300-400

Domyślnie

w interfoto jest za 600zl uzywany, ale jak kupowalem aparat to wzialem go do reki i obmacalem. Super lezy tyle ze byl pekniety
    na ebayu zza oceanu nowe gripy widzialem za ok 200zl !!!!!!!!!!!!!!!!!
    ___d100___sigma 24-70/2,8___sigma 70-300/4-5,6___lowe pro nova 3

___KUPIE GRIPA DO D100___

Domyślnie

A ja niedawno stalem sie szczesliwym posiadaczem D70 i jestem z niej zadowolony, malo tego nawet jak schrzanie foty to nie bede mogl zwalic tego na sprzet bo(i pisze to z przekonaniem) jest b.dobry... cooz moze tak uwazam bo do tej pory robilem kilkunastoletnia,z zepsutym AF i wysluzona juz 801s :P !!

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów